Bekijk de beste aanbiedingen voor een rondreis

Andalusië
TUI Andalusië

8-daagse rondreis door Andalusië

Deze 8-daagse rondreis door Andalusië via TUI laat je kennis maken met het karakteristieke Andalusië. Je gaat de steden Málaga, Sevilla, Córdoba, Jerez de la Frontera en Granada leren kennen en je bezoekt het wereldberoemde Alhambra. Incl. vlucht, hotel (logies ontbijt) en een huurauto.

Al vanaf

€ 595,-

Rondreis Andalusie
De Jong Intra Andalusië

10-daagse rondreis

Boek een 10-daagse fly-drive reis door Andalusië waarmee je alle hoogtepunten van deze regio zult ontdekken. Je bezoekt meerdere steden in Zuid-Spanje en zult zo een goede indruk krijgen van het prachtige Andalusië. Bij aankomst op de luchthaven staat er een huurauto voor je klaar en je verblijft in goede hotels.

Al vanaf

€ 635,-

Rondreis Andalusie
ANWB Andalusië

8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië met ANWB

Boek een 8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië. Je zult de steden Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz ontdekken en overnachten in charmehotels op prachtige locaties. Enkele hoogtepunten zijn de Caminito del Rey, Carmona, Aracena, Casarabonela, het Nationaal Park La Doñana en je bezoekt de schitterende bezienswaardigheden in de steden.

Al vanaf

€ 783,-

Rondreis Andalusië
Sunweb Andalusië

11 dagen rondreizen – incl huurauto

Deze complete fly drive vakantie via Sunweb brengt jou langs de mooiste steden, dorpen en plaatsen in Andalusië. Steden als Málaga, Córdoba, Granada, Sevilla en Jerez de la Frontera hebben allen prachtige bezienswaardigheden die je zult gaan bezoeken. Je verblijft in 4 sterren hotels en beschikt over een goede huurauto.

Al vanaf

€ 937,-

Rondreis Andalusie
SRC Andalusië

Complete 8-daagse rondreis Andalusië met SRC

Deze 8-daagse rondreis door Andalusië laat jou niet alleen de mooiste steden zien maar ook de belangrijkste bezienswaardigheden. Je gaat naar het Alhambra, Real Alcázar, Mezquita, Plaza de España, Huis van Pilatus en nog veel meer.

Al vanaf

€ 1049,-

De steden

In de eerste plaats is het leuk om te beginnen in een stad in Andalusië. Dit is immers vaak het startpunt van de reis. Zeker wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een rondreis Andalusië door middel van een fly-drive. Dit betekent dat je naar het land vliegt en er vervolgens een auto voor je klaarstaat waarmee je zelf op eigen houtje de streek kunt ontdekken.

Bovendien kan je tijdens je rondreis ook meerdere steden aandoen. Naast het zeer bekende Sevilla, Córdoba en Málaga ligt bijvoorbeeld ook Almería in dit gebied. Ook de kleinere plaatsen zijn zeker het bezoeken waard, zoals: Jerez de la Frontera, Cádiz en Nerja. Hier kan je dus allemaal naartoe wanneer je een rondreis maakt.

Giralda Sevilla

Rondreis Andalusië 8 dagen

Als je 8 dagen gaat rondreizen door Andalusië dan krijg je een goede indruk van al het moois wat deze streek te bieden heeft. Je zult bij de meeste aanbieders 4 of 5 steden aandoen en logeren in nette hotels inclusief ontbijt.

Als je bezienswaardigheden hebt welke je echt wilt zien dan kun je van tevoren kijken welke aanbieder deze in de 8-daagse rondreis door Andalusië heeft opgenomen. Een plaats waar bijvoorbeeld veel mensen graag heen gaan tijdens de 8-daagse rondreis is Granada vanwege het Alhambra.

Als je het Alhambra wilt zien kan je de afweging maken om in plaats van 8 dagen een 10-daagse rondreis te boeken. In het Alhambra kun je namelijk makkelijk een hele dag doorbrengen. Als je kiest voor een rondreis van 10 dagen zul je zonder andere plaatsen te moeten schrappen genoeg tijd hebben om dit moois te verkennen.

Fly drive Andalusië 10 dagen

Een fly drive Andalusië van 10 dagen boeken en logeren in goede hotels? Boek dan een Fly-drive Andalusië en ga in je eigen tempo op avontuur in dit prachtige gedeelte van Spanje.

Bekijk vooraf welke steden je wilt aandoen tijdens deze reis en boek aan de hand van jouw voorkeur de bijpassende rondreis. Steden als Málaga, Córdoba, Granada en Sevilla zijn aanraders, maar bekijk ook de kleinere plaatsen zoals: Carmona, Baeza en Lanjarón.

Door vooraf verschillende Fly drive rondreizen te bekijken en te vergelijken kom je er achter wat voor jou de beste keuze is. Een Fly-drive van 10 dagen geeft je een prima indruk van wat Andalusië te bieden heeft. Op onze website kun je 10-daagse fly drive reizen boeken bij bekende aanbieders voor een gunstige prijs.

Rondreis Andalusië 15 dagen

Wil jij echt meer zien van Zuid-Spanje dan is de rondreis Andalusië van 15 dagen een aanrader. Je hebt dan meer tijd om bepaalde plaatsen en steden te bezoeken en je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden allemaal bekijken.

Je komt bijvoorbeeld in de steden en plaatsen zoals Málaga, Ronda, Jerez de la Frontera, Sevilla, Cordoba, Granada, Mijas en Torremolinos. Als je 15 dagen gaat rondreizen door Andalusië dan blijf je bijvoorbeeld 2 nachten in Málaga, een stad waar zoveel te zien en te beleven is dat je nog tijd te kort zal komen.

Maar ook steden als Sevilla, Granada en Ronda zullen je versteld doen staan. En het voordeel van een 15-daagse rondreis is dat je alles op je gemak kunt bezoeken. Er zal ook tijd zijn om eens een dag op het strand te liggen.

Sevilla

Vaak begint een rondreis door het gebied in Sevilla. In deze stad kan je van alles vinden op het gebied van cultuur. Bovendien is het de hoofdstad van de provincie Sevilla die in de regio Andalusië ligt. Vooral op het gebied van cultuur en kunst is deze stad zeer belangrijk voor het zuiden van Europa.

Het is dus ook zeer aantrekkelijk om hier als liefhebber een aantal dagen door te brengen tijdens de rondreis. Dit geldt overigens ook niet in de laatste plaats voor de lokale keuken. Die wordt door velen ook zeer aantrekkelijk gevonden. Dit geeft een echt vakantiegevoel wanneer je aanschuift.

Bovendien zijn er genoeg bezienswaardigheden te bezichtigen als je in Sevilla bent. De kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar, het Plaza de España, het koninklijk paleis en de Torre del Oro zijn enkele bezienswaardigheden welke je zeker moet gaan bezoeken.

Córdoba

Wat voor Sevilla geldt, geldt in grote mate ook voor Córdoba. Wanneer je door de regio Andalusië trekt, dan is het dus eigenlijk ook een must om deze stad in je rondreis op te nemen.

Córdoba was ooit, zo’n duizend jaar geleden, één van de machtigste gebieden van de wereld. Het was zelfs de op één na grootste stad van de wereld. Veel van die tijd zie je nu nog altijd terug. Dit maakt het dus voor interessant wanneer je ook graag iets opsteekt over de historie van het gebied, het land Spanje, maar zeker ook van Europa. Hier speelde het een grote rol in.

Málaga

Ook kan het leuk zijn om tijdens je vakantie wat tijd door te brengen aan zee. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ook de stad Málaga in je rondreis op te nemen. Hier zit je namelijk direct aan de Middellandse Zee.

Dit stukje van het land staat ook wel bekend als de Costa del Sol. Dit is een van de bekendste gebieden in Spanje op het gebied van toerisme. Vele Nederlanders trekken hier al vele jaren heen. Ook mensen uit andere delen van Europa weten de weg naar dit gebied te vinden. Dit geeft aan hoeveel er hier te beleven is voor toeristen.

Málaga is op veel gebieden een top stad. Of je nu op zoek bent naar cultuur, het goede eten, de gezelligheid of de Spaanse gastvrijheid in Málaga is het allemaal te vinden. Bezienswaardigheden welke je moet gaan zien zijn: het Alcazaba, het Castillo Gilbralfaro, de kathedraal van Málaga, het Picasso museum, het Centre Pompidou en de haven van Málaga. Uiteraard is een bezoek aan het centrum van Málaga en een van de stranden iets wat je niet over kunt slaan.

Andere steden

Ook de streken Cadiz en Granada liggen in Andalusië. Zoals bij zoveel Spaanse provincies het geval is liggen hier ook de gelijknamige hoofdsteden in. Wanneer je een echte rondreis gaat maken, bijvoorbeeld door middel van een fly-drive vakantie, dan is het eigenlijk wel een must om ook deze plaatsen aan te doen.

Ze zijn weliswaar iets kleiner, maar daardoor ook iets minder toeristisch. Het voordeel hiervan is dat je dus meer te zien krijgt van de manier van leven zoals die in Andalusië is. Dit kan erg interessant zijn. Voor veel mensen is het ervaren van nieuwe culturen immers een voorname reden voor vakantie.

De natuur

De regio Andalusië is op het gebied van natuur zeer uiteenlopend. Aan de ene kant is er de kuststreek van de Costa del Sol waar je in de zomermaanden dagenlang aan het strand kunt liggen.

Aan de andere kant is er het bergachtige gebied van de Sierra Nevada waar in de winter zelfs sneeuw op de toppen van de bergen te vinden is. Het is dus ook nog eens per seizoen een andere beleving om een rondreis door dit gebied te maken. Wil je er gaan wandelen, dan is het vanwege het klimaat waarschijnlijk beter dit in de herfst of winter te doen.

De cultuur

Een rondreis door deze zuid Spaanse streek maak je natuurlijk vooral vanwege de cultuur. Zoals gezegd was dit gebied duizend jaar geleden al zeer belangrijk en daardoor is veel van de oorsprong van de gebruiken in Spanje hier terug te vinden.

Zo kan je er bijvoorbeeld de oorsprong van de flamenco vinden. Ook is er veel te vinden op het gebied van de sherry en de tapas. Je kunt dus echt de basis van veel dingen waar Spanje als geheel om bekend is geraakt terugvinden in deze regio. Dit maakt het ook erg interessant en leerzaam om eens doorheen te trekken voor een rondreis.

Architectuur

Door de eeuwen heen hebben veel verschillende volken de macht gehad in de regio. Wanneer je een rondreis Andalusië gaat maken zal je dit dan ook terugzien. Je kunt namelijk op het gebied van architectuur nog allerlei gebouwen en andere bouwwerken terugvinden uit al deze verschillende periodes.

Dat komt vooral ook omdat sommige zaken eeuwenlang zeer goed bewaard zijn gebleven. Al is het ook zo dat sommige moderne bouwwerken veel aandacht trekken en deze minstens zo interessant zijn om eens te bezoeken als liefhebber van architectuur.

TUI TUI
Sunweb Sunweb
de VakantieDiscounter Discounter
Stip reizen Stip
Corendon Corendon
Karins Choice Karin’s choice
ANWB Reizen ANWB Reizen
de Jong Intra de Jong Intra
Bebsy Bebsy
Eliza was here Eliza was here
Prijsvrij Prijsvrij
SRC Reizen SRC Reizen

Andalusie Rondreis

Een rondreis door het prachtige Andalusië heeft meerdere interessante facetten. Dat komt in de eerste plaats door de gevarieerdheid van het gebied. Daarnaast is de historische waarde van het gebied en belangrijke factor.

Dit samen maakt het een perfect gebied om enige tijd doorheen te trekken en bijvoorbeeld van plaats naar plaats te gaan. Aan de hand daarvan kan je alles zien en veel leren, terwijl je ondertussen geniet van een aantal typisch Spaanse culinaire hoogstandjes.

Het maken van een rondreis door Andalusië kan bovendien op elk moment van het jaar een interessante optie zijn. Vooral ook vanwege het verschil in klimaat tussen de bergen en de kust. En of je nu 8, 10 of 15 dagen door Andalusië wilt rondreizen, je zult een onvergetelijke tijd beleven en prachtige indrukken opdoen.

Sevilla