Setenil de las Bodegas

Geschiedenis Setenil de las Bodegas

De eerste tekenen van leven in Setenil de las Bodegas dateren uit het Neolithicum tijdperk. De kolonie vlak bij Sentinel met de naam Laccipo behoorde toe aan de Romeinen. Tijdens het Arabische Koninkrijk werd het dorp pas echt ontdekt.

In 1484 waren het de Christelijke troepen die de moslims uit de vierkante verdedigingstoren in Setenil wisten te verdrijven. De naam Setenil komt uit het Latijn “septet nihil” dit betekent zeven keer niets.

En dit heeft alles te maken met de zeven pogingen die de katholieke monarchen nodig hadden om het stuk grond te veroveren van de moren tijdens de Reconquista.

Setenil de las Bodegas

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Setenil de las Bodegas

TUI TUI
de VakantieDiscounter Discounter
Eliza was here Eliza was here
Corendon Corendon
ANWB Reizen ANWB Reizen
Sunweb Sunweb
Prijsvrij Prijsvrij

Wat te doen in Setenil de las Bodegas

Als je naar Setenil de las Bodegas gaat dan kom je waarschijnlijk om de echte Andalusische sfeer te proeven die er heerst in dit dorp. Het is echt een plaatje om te zien en daardoor komen er het hele jaar door toeristen naar Setenil de las Bodegas. Het behoort tot de witte dorpen route en dat zegt denk ik wel genoeg.

Uiteraard is hier goed op ingespeeld waardoor er voldoende goede restaurants zijn te vinden. De delicatesse is de chorizo deze is hier erg speciaal. Wat je overal ook op de kaart ziet staan is het broodkruim met ham, chorizo, knoflook en ui.

De bezienswaardigheid is letterlijk het hoogtepunt van dit Andalusische dorp het is de Torre del Homenaje. Deze toren is een overblijfsel van het fort van Setenil.

Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht, binnenin kun je een kleine tentoonstelling aanschouwen die gaat over het kerkelijke verleden van Setenil en de processies die er ieder jaar georganiseerd worden.

Setenil Spanje

Bezienswaardigheden Setenil de las Bodegas

De bezienswaardigheden van dit zuid Spaanse dorp zijn:

  • Torre del Homenaje
  • Calle Cuevas De La Sombra
  • Church of la Encarnacion
  • Nazari Castle
  • La Cueva Del Ibérico
  • Calle Cueva Del Sol
  • Calle Herrería
  • Torreón Y Aljibe Árabe
  • Oficina De Turismo De Setenil De Las Bodegas

Setenil de las Bodegas bezoeken

Met een rondreis door Andalusië kun je heel eenvoudig Setenil de las Bodegas toevoegen aan je lijst van locaties die je moet hebben gezien. Het is namelijk uitstekend bereikbaar voor motorvoertuigen, ondanks dat de straten alsnog erg smal zijn.

Met de auto kom je hier heel gemakkelijk en er zijn voldoende parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeerplaats. Deze is eveneens ingehouwen in de rotsen en bevindt zich aan de rand van het dorp.

Je kunt Setenil de las Bodegas zelfs met het openbaar vervoer bereiken, aangezien er een eigen treinstation is. Het vraagt vervolgens wel een wandeltocht van ongeveer 5,5 kilometer totdat je bij het dorpje zelf aankomt.

Er zijn verschillende manieren om dit unieke dorp te bereiken. Je kunt namelijk ook kiezen voor een georganiseerde tour, waarbij een bezoek aan zowel Ronda als Setenil de las Bodegas worden ingepland, met als startpunt Málaga. Wil je enkel een kort bezoek brengen aan dit dorp, dan regel je een dagtour vanuit een kustplaatsje aan de Costa del Sol.

Ontdek de straten van Setenil de las Bodegas

In het dorpje zelf kun je eindeloos wandelen door charmante, nauwe steegjes en straten. Doordat veel woningen in de rotsen zijn ingebouwd, vergt het wandelen zeker wat extra inspanning.

Er is sprake van flink wat hoogteverschil, echter geeft dit ook veel charme aan de uitstraling van het dorp. De meest bekende straten in het dorp zijn onder meer de Cuevas del Sol, ofwel de grotten van de zon, en de Cuevas de la Sombra, ofwel de grotten van de schaduw.

Onder rotsen zijn deze straten gelegd in een dal en er loopt een rivier doorheen, waardoor de straten zijn gescheiden. De Guadalporcún zorgt erop deze manier voor dat één deel van de straat voornamelijk in de schaduw ligt en het andere deel volop zon vangt.

Daarom de toepasselijke namen. Je kunt hier heerlijk een terrasje pakken in de restaurants of cafés die hier aanwezig zijn. Binnen merk je hoe zeer de gebouwen onderdeel zijn van de rotsen waaruit ze zijn uitgehouwen.

Unieke rotswoningen in Setenil de las Bodegas

Naast cafés en restaurants zijn ook veel woningen volledig in de rotsen ingebouwd. Een deel van de rotsen is daarom zichtbaar en onderdeel van de woning of gebouwen. De rotsen vormen de achterwand of daken van woningen en worden bij het interieur betrokken.

Een bezoek aan dit dorp is niet compleet zonder een bezoek aan enkele van deze unieke rotswoningen. Veel winkels stellen zich open voor bezoekers om zo meer klanten te krijgen en een fascinerende blik te geven op hoe de rotswoningen zijn ontstaan en functioneren.

Naast het bezichtigen van de woningen en winkels kun je hier ook lokale streekproducten aanschaffen. Je krijgt zo een goede indruk van hoe het leven in Setenil de las Bodegas verloopt en wat deze streek zo fascinerend maakt. Het is namelijk niet elke dag dat woningen uit rotsen worden gehouwen.

Uitvalhoek voor dagtrips

Ondanks dat Setenil de las Bodegas genoeg bezienswaardigheden heeft om uren mee zoet te zijn, dient dit dorp ook als ideale uitvalhoek voor dagtrips naar nabijgelegen bestemmingen. Zo kun je naar Ronda of Málaga en zijn ook zeker locaties als Sevilla en Cádiz eenvoudig te bereiken vanuit hier.

Als je iets verder weggaat, kun je plekken als Granada of Córdoba aandoen en zo een volledige roadtrip compleet maken. Je vindt hier de mooiste plaatsen binnen Andalusië, waardoor je nog meer uit je algehele rondreis door deze Spaanse streek haalt.

Er zijn tal van gezellige en unieke plekken te vinden om nog meer de sfeer en cultuur van Andalusië in je op te nemen. Zodra je alles hebt gezien in Setenil, is dit een uitstekende optie om je blikveld nog verder te verruimen.

Setenil de las Bodegas

Regel vervoer in Setenil de las Bodegas

Een dagtrip is heel eenvoudig geregeld. Als je vanuit Nederland een auto in Andalusië wilt regelen, dan doe je dit via een van de vele verhuurbedrijven. Er wordt dan voor je geregeld dat je een huurauto kunt ophalen in Málaga, waarvan uit je rondreis door Andalusië kan beginnen.

Een bezoek naar Setenil de las Bodegas ligt dan direct op de route. Je hoeft je geen zorgen te maken over verzekeringen of Co2-uitstoot, aangezien alles is meeverzekerd. Je kunt zo eindeloos rondreizen, zonder je druk te maken over bijkomstige kosten of beperkingen.

Geniet van de prachtige natuurgebieden en interessante dorpen en steden die je aandoet, op je weg naar Setenil de las Bodegas en omgeving. Je zult je hier met open armen ontvangen voelen en kunnen ontdekken wat deze streek zo bijzonder maakt.

Bezoek de diverse uitzichtpunten of miradores en laat je verbluffen door het uitzicht over de diverse witte huisjes die kenmerkend zijn voor de dorpen en steden in dit gebied. Met vervoer begeef je je eenvoudig naar Mirador del Carmen, dat zicht geeft op zowel het oudste kasteel in Setenil als het vroegere fort.

Specialiteiten en lekkernijen in Setenil

Een bezoek aan Setenil de las Bodegas zul je versteld staan van de hoeveelheid aan lekkernijen en specialiteiten die hier gemaakt worden en welke producten bekendheid geven aan dit unieke dorp uitgehouwen in rotswanden.

Een gerecht dat typerend is voor deze regio is sopas cortijeras, een soep die gevuld is met onder meer brood, asperges, ei en olijfolie. Je kunt hier uiteraard ook vaak tapa de masita eten, eveneens een lokaal gerecht.

Een populair product dat hier wordt vervaardigd, is chorizo. Dit komt van gefokte varkens in de natuur rondom Setenil, wat bijdraagt aan een specifiek verrukkelijke smaak. Eveneens geliefde lokale streekproducten zijn geitenkaas en olijfolie. De vele olijfboomgaarden zijn een absolute must om te bezoeken bij een verblijf in Setenil de las Bodegas.

Weer & klimaat Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas heeft een mediterraan klimaat, met milde winters en hete droge zomers. De temperatuur loopt in de zomer richting de 35 graden Celsius en in de winter zal het overdag niet kouder worden dan 15 graden Celsius.

De beste aanbiedingen voor een rondreis door Andalusië

Waar ligt Setenil de las Bodegas in Spanje?

Setenil de las Bodegas ligt in de autonome regio Andalusië op 19 km vanaf Ronda.

Kaart Setenil de las Bodegas

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste attracties om te bezoeken in Setenil de las Bodegas?

De belangrijkste bezienswaardigheden van Setenil de las Bodegas zijn: Torre del Homenaje, Calle Cuevas De La Sombra, Church of la Encarnacion, Nazari Castle, La Cueva Del Ibérico, Calle Cueva Del Sol, Calle Herrería, Torreón Y Aljibe Árabe, Oficina De Turismo De Setenil De Las Bodegas.

Waar ligt Setenil de las Bodegas in Spanje?

Setenil de las Bodegas ligt in Zuid-Spanje in de autonome regio Andalusië op 95 km van Málaga in de provincie Cádiz.

Wat zijn de beste dagtrips vanuit Setenil de las Bodegas?

Vanuit Setenil de las Bodegas kun je verschillende dagtrips maken. Populair zijn de witte dorpen route en Ronda, een rondleiding door Sevilla, een dagtrip naar de stad Málaga.

Overnachten in Setenil de las Bodegas (Spanje)

Aangezien veel hotels eveneens zijn uitgehouwen in de rotswanden, is een verblijf in een van de hotels een onvergetelijke ervaring. Je woont even tijdelijk werkelijk binnenin een rots en zult ervaren hoe het is als de wanden van je kamers uit rots bestaan.

Kies voor een overnachting in Casa Cueva, ofwel ‘Grot huis’ en ervaar zelf hoe dit is. Andere opties zijn onder meer Casa Cueva “Las Calcetas”, La casita de Evita of El Arrabal. Er is genoeg gelegenheid in Setenil de las Bodegas om voor een nacht of langer een verblijf te boeken in deze aangename rotsachtige plaats.

Als je vroegtijdig boekt, weet je zeker dat je Setenil de las Bodegas kunt toevoegen aan je rondreis door Andalusië.

Setenil