Individuele rondreis
Málaga

Dit is bijvoorbeeld te danken aan het feit dat net iets meer landinwaarts een groot gebergte is te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Sierra Nevada die hier vlakbij gelegen is.

Wanneer je een liefhebber van fietsen of wandelen bent, dan kan dit een optie zijn. Zorg dan wel dat je goed bent voorbereid.

De beste aanbiedingen voor een individuele rondreis door Andalusië

TUI TUI
Sunweb Sunweb
de VakantieDiscounter Discounter
Stip reizen Stip
Corendon Corendon
By June By June
ANWB Reizen ANWB Reizen
de Jong Intra de Jong Intra
Bebsy Bebsy
Eliza was here Eliza was here
Prijsvrij Prijsvrij
D-Reizen D-Reizen

Top 3 individuele rondreizen Andalusië

Individuele rondreis Andalusië
TUI

8-daagse individuele rondreis Andalusië

Deze rondreis brengt je naar de plaatsen Málaga, Ronda, Jerez de la Frontera, Sevilla, Córdoba, Baeza, Úbeda, Granada en langs de witte dorpjes die de typisch Andalusische sfeer uitstralen.

Al vanaf

€562,-

individuele rondreis Andalusië
de Jong Intra

Paradores en Ambiance in Andalusië

Deze individuele rondreis door Andalusië brengt je naar de mooiste plaatsen in deze streek en bovendien logeer je in Paradores en 4-sterrenhotels.

Al vanaf

€595,-

individuele rondreis door Andalusië
ANWB Reizen

8-, 10-, 12-daagse rondreis Andalusië

Met deze 8-, 10- of 12-daagse rondreis door Andalusië zal je de plaatsen Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz leren kennen en logeren in goede hotels en een bezoek brengen aan een Pata Negra hammakerij en een sherry-bodega.

Al vanaf

€560,-

Een fly-drive doen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vakantievorm te doen die meer bij deze tijd past. De laatste jaren is de fly-drive vakantie snel opgekomen.

Dit is een vakantie waarbij je natuurlijk het vliegtuig pakt, maar eenmaal aangekomen op de bestemming overstapt op een huurauto die je gedurende de vakantie volledig tot je beschikking hebt. Wanneer je individueel op rondreis door Andalusië gaat, dan kan dit weleens ideaal zijn.

Je hoeft dan namelijk niet eerst de hele vermoeiende reis naar het zuiden te maken voor je vakantie eens kan gaan beginnen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor.

Zelf of verzorgd reizen

Wanneer je voor een fly-drive door Andalusië kiest, dan zijn er twee opties. Je kunt kiezen voor een reis op eigen houtje. Je moet dan dus alles verzorgen, de auto huren en je accommodatie reserveren. Daarnaast is het ook een goede optie om juist alle zaken vooraf te regelen.

Je kunt dan alles, inclusief het verblijf, vooraf boeken zodat je zeker weet dat je nergens in de kou komt te staan. Al is kou in Andalusië maar relatief. Het is er door het gehele gebied over het algemeen gemiddeld tussen de achttien en twintig graden Celsius gedurende het hele jaar. Dit is een keuze die je zelf maakt.

Bezienswaardigheden

Wanneer je naar Andalusië trekt, dan is het goed om vooraf een lijst met bezienswaardigheden voor jezelf te maken. De streek speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Spanje, Europa en de Arabische wereld.

Daarvan is ook nog eens door de eeuwen heen heel veel bewaard gebleven. Het is dus heel aantrekkelijk om hier als liefhebber van bijvoorbeeld architectuur of cultuur naartoe te gaan. Het is dan ook wel belangrijk om dit goed inzichtelijk te maken. Er zijn in verschillende plaatsen namelijk zaken te zien die echt de moeite waard zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval in Granada, Cádiz en Córdoba.

De grote steden

Wanneer je individueel op rondreis door Andalusië gaat, dan is het vooral ook leuk om de grote steden te bezoeken. Denk hierbij aan Malaga, Cordoba en Sevilla. Hier is veel te beleven en is er veel bedrijvigheid.

In Málaga en Sevilla is het bovendien vaak zo dat de fly-drive vakanties hun begin kennen. Dit maakt het dus extra gemakkelijk om juist deze steden in de reis op te nemen. Een andere plek die zeker de moeite waard is en die eigenlijk ook altijd in georganiseerde reizen wordt opgenomen is Granada. Dit komt doordat hier misschien wel het meest interessante punt van Spanje te vinden is.

Het Alhambra

De plek waar iedereen die door de regio Andalusië heen trekt in ieder geval geweest moet zijn is het Alhambra. Er is namelijk geen plaats in de regio die zoveel vertelt over de geschiedenis.

Dit fort is namelijk gebouwd in de tijd van de Moren die er in de Arabische tijd de baas waren over het koninkrijk Granada en later het emiraat en kalifaat Córdoba. Dit was een gebied dat het gehele zuiden van Spanje en Portugal omvatte in de tijd rond de middeleeuwen. Toen de katholieke koning de Moren verjaagde heeft hij een deel van het fort afgebroken en er een ander deel aangebouwd. Zo vind je er dus honderden jaren geschiedenis.

Langs de kust

Wie op rondreis door Andalusië gaat ontkomt er bijna niet aan om ook een aantal dagen aan de kust door te brengen. Het is namelijk hier waar de meeste Nederlanders zo enthousiast over zijn.

Al sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw is het heel gebruikelijk voor grote groepen Nederlanders om juist hier de vakantieperiode door te brengen. De kuststrook van de Costa del Sol, Costa de la Luz, Costa de Almeria en Costa Tropical is namelijk honderden kilometers lang en omvat verschillende steden en gemeentes die elk een deel van de strook binnen hun grenzen hebben. Je kunt dus zowel de drukkere dan de rustigere gebieden bezoeken.

Buiten de vakantieperiode

Wanneer je individueel een rondreis door Andalusië gaat maken, dan is het goed mogelijk dat je dit buiten de gebruikelijke vakantieperiode gaat doen. Dit is in deze streek ook goed mogelijk.

De temperatuur is hier namelijk zeer geschikt voor. Hoewel het op sommige plaatsen aan de kust wel wat koeler kan zijn en het rondom Córdoba altijd flink warm is, is het gemiddeld in Andalusië tussen de 18 en 20 graden Celsius gedurende het gehele jaar. Dit betekent dus ook dat het bijvoorbeeld in de wintermaanden een stuk zachter is dan in andere delen van het continent het geval is.

In het kort

Andalusië is een zeer gevarieerde regio waar het goed mogelijk is om individueel een rondreis te maken. Dit kan je precies zo invullen op de manier die bij jou past. Dat betekent dat je het op elk gewenst moment kunt doen en dat je ook zelf veel zeggenschap hebt in de vorm waarin je het giet. Dit is erg interessant voor iedereen die het avontuur graag opzoekt. Het gebied is zeer rijk aan cultuur en ook liefhebbers van architectuur kunnen er aan hun trekken komen. Dat neemt niet weg dat er ook actieve vakanties vol wandelen of fietsen kunnen worden gehouden.

Alhambra