Fly drive vakantie door Andalusië
 2019-04-17T10:32:48+02:00

Wat is een fly-drive?

Voor je een fly-drive vakantie door Andalusië gaat overwegen is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed weet wat voor type vakantie dit is. Het is eigenlijk een hybride vorm tussen een vakantie met de auto en een vliegvakantie. Vooral voor bestemmingen die wat verder weg liggen is dit een interessante optie. Je vliegt namelijk naar de bestemming. Op het vliegveld staat vervolgens een auto klaar waarmee je zelf kunt reizen op eigen tempo en eigen gelegenheid. Dit is natuurlijk erg makkelijk. In Andalusië is hier dan ook zeer veel gelegenheid toe om dit te doen.

Fly drive Andalusië

Bekijk alle reisaanbieders

Kras Kras
Bekijk
De Jong Intra De Jong Intra
Bekijk
Stip reizen Stip
Bekijk
Corendon Corendon
Bekijk
Karins Choice Karin’s choiche
Bekijk
Tui Tui
Bekijk
Eliza was here Eliza was here
Bekijk
Prijsvrij Prijsvrij
Bekijk
pharosreizen Pharos reizen
Bekijk
Bebsy Bebsy
Bekijk

Het voordeel

Er is natuurlijk een zeer groot voordeel aan een fly-drive vakantie naar Andalusië te noemen. Dat is natuurlijk dat je niet eerst zelf helemaal naar het gebied toe hoeft te rijden. Dit is immers wat het normaal gesproken voor veel mensen heel lastig maken. Wanneer je vanuit Nederland helemaal naar het zuiden van Spanje zou moeten rijden, dan ben je zomaar drie dagen kwijt voor de heenreis en nog eens drie dagen voor de terugreis. Neem je het vliegtuig dan ben je er in enkele uren. Daarom is het gemakkelijker om daar een auto klaar te hebben staan.

Hoe ziet een fly-drive eruit?

Buiten het feit dat je met het vliegtuig aankomt en vervolgens met de auto verder gaat is er eigenlijk geen vaste invulling van een fly-drive vakantie. Je kunt bijvoorbeeld vooraf een aantal bestemmingen uitkiezen en deze boeken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf op de gok rond te rijden en vanzelf te zien waar je uitkomt. Dit hangt af van de insteek die je zelf hebt als mens. Wat wel aantrekkelijk is, is om in ieder geval een idee te hebben van wat er allemaal voor leuks in de regio Andalusië te vinden is.

De kust

De regio Andalusië staat in Nederland misschien wel het meest bekend om de kustlijn. Dit is immers de beroemde Costa del Sol waar zoveel Nederlanders hun vakantie al eens hebben doorgebracht of waar ze in ieder geval van vrienden of familie van hebben gehoord. Het kan dan ook zeer aantrekkelijk zijn om hier je fly-drive om te bouwen of in ieder geval te beginnen. De kustlijn is immers zo’n driehonderd kilometer lang verdeeld over verschillende plaatsen. Je kunt hier dus met gemak enkele dagen slijten, zowel aan de kust als in de dorpen en steden die eraan vast liggen.

De grote steden

Andalusië is ook de plek waar een aantal van de grootste steden van Spanje gevestigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Málaga, Sevilla, Granada en Córdoba. Dit is voor veel mensen de startplek van de fly-drive vakantie. Dat kan echter ook gezegd worden van Sevilla. Deze plek is immers de laatste jaren in rap tempo opgeklommen onder de favoriete vakantiebestemmingen. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook Jerez de la Frontera en Granada plekken waar veel mensen met plezier naartoe trekken. Je kunt met je fly-drive dus ook heel veel verschillende kanten op. Dat maakt dat het ook voor veel mensen een gevoel van vrijheid geeft.

De bergen

Wat misschien wat vreemd in de oren klinkt als je denkt aan de Costa del Sol, is dat niet heel veel verder het gebergte begint. Denk bijvoorbeeld aan de Sierra Nevada. Dit is een gebied waar veel liefhebbers van fietsvakanties en wandelvakanties graag tijd doorbrengen. Wanneer je op fly-drive vakantie gaat, dan hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat je hele dagen alleen maar in de auto zit. Sterker nog, het is juist zo dat je van plek naar plek rijdt om van alles te zien en te beleven. De bergen van de Sierra’s kunnen hier dus ook een goede plek in hebben.

Waar moet je op letten?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een aantal zaken goed hebt verzorgd wanneer je voor dit type vakantie gaat. Allereerst is het belangrijk dat de zaken rondom de auto die je gaat huren goed geregeld zijn. Bij voorkeur kies je voor all-in autoverhuur. Zo ben je er dus zeker van dat wanneer er problemen ontstaan de maatschappij waarmee je de huur bent aangegaan je komt helpen en zorgt dat alle problemen die je eventueel ondervindt ook verholpen zullen worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je al je verdere boekingen goed controleert om misverstanden te voorkomen.

De lengte van een vakantie

De ideale lengte voor een fly-drive Andalusië is niet direct te geven. Er zijn een aantal vormen die het meest gekozen worden. In de eerste plaats zal je eigenlijk altijd langer dan een week onderweg zijn. Acht dagen is dan ook een favoriete lengte van veel vakantiegangers die voor deze vorm kiezen. Dit geeft je de ruimte om drie steden te bezoeken in het gebied. Wil je echter meer zien, dan kan je ook voor tien of voor vijftien dagen kiezen. Zo kan je er een echte rondreis door het zuiden van Spanje van maken.

Andalusie

In het kort

Een fly-drive vakantie Andalusië is niets anders dan een vakantie die je met de auto maakt, maar waarbij je eerst wordt ingevlogen vanaf Nederland. Dit geeft je de mogelijkheid om veel van het gebied te zien omdat je zelf de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Je hebt immers een auto volledig tot je beschikking om overal naartoe te gaan waar jij denkt dat iets te vinden is wat jij leuk vindt. In Andalusië kan dat veel zijn. Er is zon en zee, maar er is ook cultuur en architectuur in de grote steden van het gebied. Dit maakt het aantrekkelijk voor iedereen.