Groepsrondreis

Op groepsrondreis door Andalusië

Wie aan de regio Andalusië denkt, denkt waarschijnlijk vooral aan lange stranden en veel zon.

Dit is ook logisch, want in de eerste plaats denkt men altijd aan de Costa del Sol. Toch heeft de regio veel meer te bieden dan alleen de kuststrook.

Het is namelijk ook zo op sommige punten in het land slechts op enkele kilometers van de kust al de voet van het gebergte gevonden kan worden.

Groepsrondreis Andalusië

Een bekend voorbeeld is de Sierra de Mijas. Dit ligt nog geen drie kilometer van de kust van Mijas af. Er is een flinke hoeveelheid bergen en heuvels te vinden in Andalusië.

De beste aanbiedingen voor een groepsrondreis Andalusië

TUI TUI
Sunweb Sunweb
de VakantieDiscounter Discounter
Stip reizen Stip
Corendon Corendon
By June By June
ANWB Reizen ANWB Reizen
de Jong Intra de Jong Intra
Bebsy Bebsy
Eliza was here Eliza was here
Prijsvrij Prijsvrij
D-Reizen D-Reizen

Top 3 groepsrondreizen Andalusië

Groepsrondreis Andalusië
TUI

8-daagse complete groepsrondreis Andalusië

Met deze groepsrondreis door Andalusië via TUI ga je alle bezienswaardigheden en mooie steden en plaatsen bezichtigen.

Al vanaf

€912,-

Groepsrondreis Andalusië
ANWB Reizen

10-daagse groepsrondreis Andalusische hoogtepunten

Tijdens deze 10-daagse rondreis ga je o.a. naar het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba en de kathedraal & Real Alcázar in Sevilla.

Al vanaf

€1830,-

Groepsreis Andalusië
TUI

15 daagse groepsrondreis door Andalusië

Tijdens deze rondreis krijg je alle Andalusische must-sees te zien en ga je het echte Andalusië ontdekken. Er gaat een Nederlandstalige reisleiding mee die je de mooiste plekken laat zien.

Al vanaf

€1595,-

De reisvorm

Er zijn een aantal vormen waarin je de groepsreis Andalusië kunt gieten. Een vorm die in groepsverband misschien niet altijd direct wordt bedacht, maar wel heel interessant kan zijn is de fly-drive.

Zelfs wanneer dit bijvoorbeeld met ene bus gedaan zou moeten worden. Zo kan er namelijk in korte tijd veel van de streek worden gezien. Dit is vooral interessant omdat de verschillende steden en gebieden allemaal hun eigen identiteit hebben en hun eigen interessante bezienswaardigheden hebben.

Door een rondreis te maken kan je dit dan allemaal in dezelfde vakantie meekrijgen. Dat is een aantrekkelijke optie om te overwegen.

Een verzorgde reis

De meest aantrekkelijke vorm om een groepsrondreis te maken is de verzorgde reis. Dit is een rondreis waarbij vooraf veel zaken alvast geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer, maar ook aan het verblijf.

Daarnaast zijn ook belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld het boeken van sommige bezienswaardigheden alvast verzorgd. Dit is belangrijker dan je denkt. Dat komt omdat er een aantal belangrijke regels gelden voor sommige zaken.

Doordat dit vooraf allemaal al gedekt is door het reisbureau of de reisorganisatie waarmee je de reis maakt voorkom je dat je tegen vervelende problemen aan loopt wanneer je eenmaal in Andalusië bent aangekomen.

Bezienswaardigheden in de regio

Zoals gezegd zijn er in Andalusië zeer veel dingen te bekijken. Het opvallende is het dan niet alleen maar over bijvoorbeeld musea gaat. Ook in de openlucht is zeer veel te zien.

Het is zelfs zo dat in sommige gemeentes zelfs hele binnensteden door UNESCO zijn opgenomen op de lijst van werelderfgoed. Dit maakt het vooral aantrekkelijk voor liefhebbers van bijvoorbeeld architectuur.

Een leuke bijkomstigheid in dat opzicht is dat in deze regio veel bewaard is gebleven. Dat betekent dat er heel veel verschillende soorten architectuur te vinden zijn dankzij de verschillende volken die hier geleegd hebben.

De steden bezoeken

Een rondreis in een groep maken door Andalusië betekent vaak ook dat je de steden in deze regio zal gaan aandoen. Het gebied heeft dan ook een aantal hele aantrekkelijke steden.

Zo is er de ommuurde stad Cádiz. De muren zijn de verdedigingswerken. Ook is er Córdoba, ooit het centrum van de Arabieren in Europa. Dit geldt in ongeveer gelijke mate voor Granada.

Daar is zelfs meer dan één bijzonderheid te vinden. Steden die meer van deze tijd zijn, zij bijvoorbeeld Málaga en Marbella. Hier vind je dan ook weer hele andere zaken die aantrekkelijk kunnen zijn om de steden te bezoeken.

In de bergen

Hoewel het aantrekkelijk is om in Andalusië naar de steden en de kust te trekken kunnen er ook hele andere redenen zijn om juist in dit gebied een groepsrondreis te maken.

Bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met een groep liefhebbers van dezelfde bezigheid. Dit kunnen bijvoorbeeld wandelaars zijn. Ook fietsers zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer je hiertoe behoort, dan kunnen de bergen en heuvels die je iets meer landinwaarts vindt een hele leuke plek bieden om je hobby te beoefenen.

Er zijn hier dan ook veel routes uitgezet. Het is wel belangrijk dat je je dan goed voorbereid op de omstandigheden. Het kan warm worden.

Langs de kust van Andalusië

Wie voor de meer gebruikelijke groepsreizen kiest, zal bijvoorbeeld in Málaga terechtkomen. Dit kan ook zeer aantrekkelijk zijn. Zeker wanneer je hier enkele dagen verblijft. Je kunt dan zowel in de stad rondkijken en er mooie bouwwerken uit de Romeinse tijd of het tijdperk van de Moren zien.

Aan de andere kant kan je er ook voor kiezen om een dag door te brengen aan de Costa del Sol. Hier vind je enkele van de mooiste stranden van Europa waar heel veel zonuren gegarandeerd zijn.

Het kustgebied omvat meer dan driehonderd kilometer. Dit betekent dat er ook rustigere plekken te vinden zijn. En als je wat rustigere stranden wilt bezoeken dan zijn de Costa de la Luz, Costa de Almeria en Costa Tropical aanraders.

Niet in het hoogseizoen

Een leuk voordeel van het kiezen voor een groepsrondreis is dat je niet per se afhankelijk bent van de vakantieperiode. Sterker nog, er is een grote groep vakantiegangers die juist dit type reis uitkiest als overwinteringperiode.

Juist omdat het dan in Nederland kouder is en in Andalusië een zacht en aantrekkelijk klimaat heerst, is dit een hele aantrekkelijke optie. Wanneer je dan besluit om de groepsrondreis te maken, zorg er dan voor dat je in ieder geval ook het gebied rondom Córdoba aan doet.

Dit is de warmste streek van heel Europa waar je ook de twee heetste steden van het continent zal terugvinden.

Groepsrondreis Andalusië in het kort

Een groepsrondreis door Andalusië kan in vele vormen aantrekkelijk zijn. Je kunt waarschijnlijk wel het beste kiezen voor een vorm waarbij het overgrote deel van de reis vooraf verzorgd is. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je bezienswaardigheden moet missen omdat er niet geboekt is. Dit is namelijk bij veel bezienswaardigheden een noodzaak omdat dit volgens de regels van UNESCO moet. Daarnaast zijn er heel veel verschillende opties waar het gaat om het maken van de rondreis. Bijvoorbeeld met betrekking tot het tijdstip in het jaar. Ook waar het gaat om de streek die binnen de regio Andalusië bezocht wordt is veel variatie mogelijk.

Groepsreis Andalusië