Zon, zee en strand

Zoals de naam al duidelijk maakt is de belangrijkste factor voor een warme vakantie bijna altijd aanwezig in deze regio, de zon. Meer dan driehonderd dagen per jaar schijnt de zon hier en in de zomer is het er dan ook lekker warm. Ook in het najaar en in de winter zijn de temperaturen in deze streek zeer aangenaam. Zo zijn de koudste maanden december en januari met een gemiddelde maximum temperatuur van 16 graden Celsius. De zee en het strand zijn de grote publiekstrekkers aan deze Costa. Een ideale regio dus als je wilt genieten tijdens jouw rondreis door Andalusië van de zon en het strand.

stranden Costa del Sol

De beste aanbiedingen voor een vakantie naar de Costa del Sol

Sunweb Sunweb
Bekijk
De VakantieDiscounter Discounter
Bekijk
Corendon Corendon
Bekijk
Tui TUI
Bekijk
De JongIntra De JongIntra
Bekijk
Prijsvrij Prijsvrij
Bekijk

Vakantie Costa del Sol: geschikt voor iedereen

Een vakantie aan de Costa del Sol is geschikt voor iedereen. Het is dan ook de bekendste Costa in Andalusië die verder nog de Costa de la Luz, Costa de Almeria en de Costa Tropical heeft. Je kunt er terecht voor het strand, de zee, cultuur en voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Málaga. Ook voor gezinnen met kinderen is de Costa del Sol een ideale vakantiebestemming. Voor kinderen van alle leeftijden is er dan ook genoeg te beleven. Natuurlijk kunnen de kleintjes zich vermaken op het strand. Verder zijn er in de regio ook verschillende pretparken, aquaria en dierentuinen te bezoeken. Ook zijn er voldoende musea aan de Costa del Sol die ook voor kinderen genoeg te bieden hebben.

Klimaat

De naam Costa del Sol heeft deze regio te danken aan het feit dat de zon er gemiddeld 300 dagen in het jaar schijnt. Deze streek heeft een mediterraan klimaat en dit betekent milde winters en hete zomers. Winters met een dagtemperatuur van 15 graden en in de zomer kan het er makkelijk 40 graden worden.

Vakantie Costa del Sol in de winter

Ook in de winter komen er veel vakantiegangers naar het zuiden van Spanje. Het regent nauwelijks en zoals eerder gezegd zijn de temperaturen aangenaam. Vooral plaatsen als Torremolinos en Marbella zijn in trek bij Nederlanders die hier willen overwinteren. Je hebt dan de mogelijkheid om bijvoorbeeld een appartement, huisje of andere accommodatie te huren voor een langere periode. Voor mensen die nog niet eerder hebben overwinterd in deze streek, zijn er ook georganiseerde reizen te boeken.

Steden en dorpen aan de Costa del Sol

Langs de kust in het zuiden van Spanje liggen veel steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De grootste stad in deze regio is Málaga. Verder zijn er bekende steden als Marbella en Torremolinos. De meeste plaatsen zijn voorzien van de juiste accommodaties en hebben voor vakantiegangers veel te bieden. Naast steden zijn er ook talloze pittoreske dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken.

We raden je dan ook aan om tijdens een vakantie aan de Costa del Sol met de auto een rondrit te maken door de streek. Ben je met het vliegtuig naar het zuiden gereisd? Dan kun je natuurlijk ook een auto huren! En ben je op rondreis dan is het aan te raden om even neer te strijken in dit gedeelte van Andalusië.

Marbella

De stad Marbella is één van de bekendste aan de Costa del Sol. Deze stad is een echte badplaats en een populaire vakantiebestemming onder toeristen. Naast de mooie stranden kun je in deze stad ook genieten van alle heerlijke gerechten die worden aangeboden in de vele restaurants. Rondom de stad zijn verschillende golfbanen te vinden die, met name tijdens de koelere maanden, erg in trek zijn voor de liefhebber. Marbella kent een historisch centrum met kenmerkende architectuur en een lange geschiedenis. Zeker een stad die de moeite waard is om te bezoeken.

All inclusive hotel of appartement?

Dat de Costa del Sol erg veelzijdig is dat vertaald zich ook in het soort accommodaties die je er aantreft. Of je nu een eenvoudig appartement voor tijdens je rondreis of een all inclusive hotel voor je vakantie wilt boeken het kan er allemaal.

Goedkope vakantie Costa del Sol

Wat je plan ook is het is altijd verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken. De grote aanbieders hebben geregeld scherpe last minute aanbiedingen. Zo kan jij goedkoop op vakantie naar de Costa del Sol.

Bekijk de aanbiedingen

Vakantie Costa del Sol – Torremolinos

De plaats Torremolinos is bij veel Nederlanders ook bekend. Dit plaatsje was tot en met de helft van de vorige eeuw nog een klein dorpje waar vissers woonden. Door de opkomst van het toerisme groeide Torremolinos uit tot een zeer bekende en populaire plaats in het zuiden van Spanje. Ook hier vindt je historische gebouwen en een boulevard die rijk is aan gezellige restaurants met veel lekker eten.

Veel hotels, bars en winkels zijn ook gevestigd aan deze boulevard. Natuurlijk is de boulevard gelegen aan de prachtige stranden waar jij kunt genieten van de heerlijke Spaanse zon! Als je een visliefhebber bent ga dan eens naar Carihuela waar veel goede visrestaurants gevestigd zijn.

Kortom de Costa del Sol is een heerlijke bestemming om jouw vakantie te vieren of om te bezoeken tijdens jouw rondreis door Andalusië.

Torremolinos Costa del Sol