Cádiz: Niet aan de Costa

Hoewel Cádiz aan het water ligt, het is immers een havenplaats, is het één van de weinige steden in Andalusië die niet aan de Middellandse Zee ligt maar aan de golf van Cádiz. Hij ligt buiten de bekende Zuilen van Hercules. Dit is ook de reden waarom de haven hier meer bloeide dan in veel andere steden van de regio Andalusië. Er is hier altijd veel oog geweest voor transport van mensen en goederen. Er was daardoor ook minder aandacht voor het aantrekken van toerisme op basis van wat er aan de stranden te beleven was. Dit is nog altijd terug te zien. Cádiz is wel makkelijk te bereiken vanaf de Costa de la Luz.

Cadiz

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Cádiz

Kras Kras
Bekijk
De VakantieDiscounter Discounter
Bekijk
Tui Tui
Bekijk
D-Reizen D-Reizen
Bekijk

Cádiz: de ommuurde stad

Cádiz bezoeken is een belevenis omdat de stad in veel opzichten sterk op zichzelf staat. Dat komt bijvoorbeeld doordat hij op drie plaatsen wordt omringd door water. Er is daardoor slechts één mogelijkheid om toegang te krijgen tot de stad. Dit is ook de reden waarom bij de stichting de naam Cádiz, letterlijk de ommuurde stad, werd gekozen. Hoewel de stad door de eeuwen heen natuurlijk wel is gemoderniseerd is wel te merken dat het in veel opzichten niet direct aansluit op de rest van de wereld die op het vasteland te vinden is. Dit maakt het interessant voor liefhebbers.

Nederlandse en Belgische invloeden

Wat verder zeer opvallend is aan deze stad, is dat er veel Nederlandse en Belgische invloeden waarneembaar zijn. Het gaat dan niet zo zeer om hedendaagse invloeden, maar juist in oude periodes. In een ver verleden hebben hier namelijk veel Vlamingen en Brabanders lange tijd rondgelopen. Dit had als reden dat er veel handel gedreven werd. Dit was immers iets waar men in de lage landen altijd al goed in is geweest. Het is dus zo dat wanneer je door Cádiz loopt je soms ineens opvallende gelijkenissen met zaken uit Nederland of Vlaanderen kunt zien verschijnen.

Bezienswaardigheden in Cádiz

Omdat de stad al vele duizenden jaren oud is, spreekt het voor zich dat er allerlei invloeden zichtbaar zijn. Dit zorgt er dus ook voor dat er heel veel bezienswaardigheden zijn waar je je vele dagen mee zou kunnen vermaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zaken zoals bijzondere architectuur en cultuur. Deze zijn terug te voeren op volken zoals de Romeinen en de Moren die het hier beide in verschillende periodes lang voor het zeggen hebben gehad. Een aantal belangrijke gebouwen die zij hebben neergezet staan er nog altijd. Denk bijvoorbeeld aan het theater en aan paleizen en forten uit deze periode.

De Kathedraal van Cádiz

Het meest bijzondere aan de hele stad is toch wel de Kathedraal. Dit is natuurlijk niet zomaar. Zij die begonnen aan de bouw van dit gebouw hebben het einde ervan immers niet kunnen meemaken. Het duurde namelijk meer dan een eeuw voordat het gebouw in zijn geheel was voltooid. Er is om precies te zijn 116 jaar aan gebouwd. Dit is dan ook goed terug te zien in onder andere alle details die erin zijn verwerkt. Liefhebbers van architectuur en kathedralen zullen dan ook met zekerheid een bezoek aan Cádiz op hun lijst hebben staan. Wanneer zij er geweest zijn zullen ze de stad aanraden.

Havens en verdedigingswerken

Wat ook leuk kan zijn voor met name de Nederlandse toerist, is dat Cádiz altijd al een havenstad is geweest. Daardoor zijn er een aantal zaken terug te vinden die zeer aansprekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de haven zelf. Er is immers een grote groep die in Nederland in plaatsen als Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen zijn brood verdient in de haven. Het is dan leuk om eens te kijken hoe het er hier aan toe gaat. Een andere overeenkomst met veel Nederlandse kustplaatsen is de aanwezigheid van verdedigingswerken. Dit is dan ook een echte toeristische trekpleister waar je veel plezier kunt beleven.

Carnaval

Het is ook leuk om Cádiz te bezoeken wanneer er festiviteiten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het carnaval. Carnaval in Cádiz is namelijk niet zomaar iets. Het is na Rio de Janeiro en Tenerife het op twee na grootste carnaval ter wereld. Dit geeft dan ook direct aan waarom het zo leuk is om juist in deze periode hier naartoe te trekken. Je zal dan namelijk volledig ondergedompeld worden in de festiviteiten die hier allemaal gaande zijn. Dit houdt natuurlijk wel in dat je, wanneer je op je vakantie rust zoekt, juist niet naar deze stad moet trekken in deze periode.

Uitgaansgelegenheden

Ook op het gebied van uitgaan loopt Cádiz vaak voorop in Spanje. Er is natuurlijk veel ruimte voor meer traditionele gelegenheden zoals tapasbars, maar er is ook een bruisend uitgaansleven dat geheel past bij het moderne uitgaan zoals je dat op andere plekken in de wereld vindt. Dit uitgaansleven vindt, zoals op meer plekken in Andalusië het geval is, zowel binnen als buiten plaats. Zeker in de zomermaanden is er op straat minstens zoveel te beleven als in de bars, cafés en discotheken binnen te beleven is. Dat maakt het een hele belevenis om hier de avonden en nachten door te brengen. Cádiz zal niet altijd in een groepsreis of fly-drive reis worden aangedaan.

Rondreis boeken

Cadiz

Cádiz in het kort

Cádiz wijkt in veel opzichten af van de rest van Andalusië. Daarom kan het zeer aantrekkelijk zijn om juist deze plek te bezoeken. Bijvoorbeeld als onderdeel van een fly-drive vakantie. Je kunt dan namelijk ook een hele andere kant van het land en de regio zien. Bovendien speelt het klimaat ook een belangrijke rol als je deze stad wilt bezoeken. Als je naar Cádiz gaat tijdens jouw rondreis en je wilt veel zien dan is het aan te raden om dit in het voor- of najaar te doen. In de zomer kan de temperatuur behoorlijk hoog oplopen.