Real Alcázar

Ook aantrekkelijk om te bekijken is het paleis Real Alcázar. Dit paleis staat namelijk al vele jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd in de veertiende eeuw gebouwd en kent een specifieke architectuur. Deze stijl wordt ook wel de Mudejar genoemd. Je vindt dit alleen terug op bepaalde plekken in Spanje waar in de periode rond de middeleeuwen moslims waren gehuisvest. Zij moesten zich in hun bouwstijl namelijk aanpassen aan de niet-moslimgemeenschap en dat levert een specifieke manier van bouwen op die je niet op andere plekken kunt terugvinden ergens op de wereld. Het zijn dit soort zaken die Sevilla voor veel mensen aantrekkelijk maken.

Alcazar Sevilla

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Sevilla

De Jong Intra De Jong Intra
Bekijk
De VakantieDiscounter Discounter
Bekijk
ANWB Reizen ANWB Reizen
Bekijk
Tui TUI
Bekijk
Prijsvrij Prijsvrij
Bekijk
Bebsy Bebsy
Bekijk

Bezienswaardigheden

Sevilla heeft veel bezienswaardigheden die allemaal meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw rondreis.

Giralda

Een bezienswaardigheid waar je niet om heen kunt is La Giralda (de Giralda toren). Een bezoek brengen aan Sevilla zonder deze toren gezien te hebben is bijna onmogelijk. De klokkentoren La Giralda staat tussen de kathedraal Maria de la Sede en het ‘patio de los Naranjos’ in. Als je in de avond langs de Giralda toren loopt dan is deze prachtig verlicht. De toren heeft maar liefst 25 klokken. Je kunt helemaal boven in de toren komen, het is wel een flinke wandeling maar het uitzicht vanuit de Giralda is prachtig.

Plaza de España

Het Plaza de España is één van de meeste belangrijken pleinen van Sevilla. Rond het Plaza de España loopt een waterstrook waar overheen bruggen zijn gemaakt welke het middenplein verbinden met de gebouwen aan de zijkant. Niet voor niets wordt het ook wel “het Venetië van Sevilla” genoemd. Als kunst- en cultuurliefhebber is het Plaza de España een must om te gaan bezoeken. Het paviljoen en het Plaza de España worden opgesierd door de typisch Andalusische keramieken tegeltjes, de azulejos. Iedere provincie in Spanje heeft zijn eigen nis met beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten.

Oude stad van Sevilla

Een opvallende gelijkenis die vrijwel alle plaatsen zoals Málaga en Granada en de andere steden die in het zuid Spaanse Andalusië liggen vertonen, is dat ze goed bewaard zijn gebleven. Het zijn oude steden en er is door de eeuwen heen niet veel verwoest door oorlogen. Dit geldt ook voor Sevilla. Hier kan je bijvoorbeeld nog oude Arabische invloeden terugvinden. Die invloeden zijn hier in het vorige millennium namelijk lange tijd zeer belangrijk geweest. Daarna kwamen ook andere volken zich vestigen in de stad en zijn ook hier veel kenmerken van terug te vinden in de oude binnenstad van Sevilla. Dit is al een bezienswaardigheid op zichzelf daardoor.

Rondwandelen in Sevilla

Juist doordat er nog zoveel te zien is van de oude volkeren die hier in Sevilla hebben geleefd kan er al een dag, of misschien wel meer, worden uitgetrokken alleen al aan het rondwandelen om alles te bekijken. De smalle straten van de binnenstad zijn bijvoorbeeld al heel interessant om te bekijken. Zoals ook de vele oude gebouwen die al eeuwen overeind staan zeer aantrekkelijk zijn om eens van nabij te zien. Een bekende laan is bijvoorbeeld de Alameda de Hercules. Daarnaast zijn ook de vele gebouwen, zoals de kerken en kathedralen, de moeite van het bekijken waard. Hiermee kan je al dagen zoet zijn.

Musea in Sevilla

Omdat de temperatuur in Andalusië flink kan oplopen en Sevilla daar een uitzondering op is, is het interessant om ook eens te kijken wat er op het gebied van musea allemaal in de stad te doen is. Ook hier is namelijk voldoende aanbod in. Zo is er een museum dat specifiek gewijd is aan de kunstenaar Murillo. Ook is er een museum van de archeologie. Ook het maritiem museum en het museum van de schone kunsten zijn aan te raden waar het gaat om het bezoeken van typische culturele hoogtepunten. Hiermee kan je een aantal dagen van je vakantie met gemak vullen.

Winkelen

Een reis naar een mooie stad is natuurlijk niet compleet zonder dat je er hebt gewinkeld. In Sevilla kan je dit dan ook naar hartenlust doen. Daar zijn namelijk op verschillende plekken in de stad mooie winkelstraten en uitgebreide winkelcentra te vinden. Wanneer je door de straten loopt sla je op die manier zelfs twee vliegen in één klap. Je krijgt namelijk veel mee van de geschiedenis van de stad, maar kunt ook tegelijkertijd allerlei leuke winkeltjes ontdekken waar je de leukste spullen kunt vinden. Dit is dus en prima besteding van één van je vakantiedagen in de stad of de regio Andalusië.

Tradities en gebruiken

De stad Sevilla is ook een stad van tradities en gebruiken. Dit is handig om te weten want het kan best aantrekkelijk zijn om juist in een periode waarin deze tradities en gebruiken worden uitgevoerd een reisje te boeken. Zo kan je echt veel meekrijgen van de plaatselijke cultuur. Een voorbeeld hiervan is de Heilige week of Semana Santa die altijd in de lente wordt gevierd. Deze week staat bol van oude gebruiken die echt met de stad verweven zijn. Dit is een mooie belevenis om mee te maken. Wel is dit een periode waarin het drukker is in de stad dan normaal.

De plaatselijke keuken

Naast de vele dingen die je overdag kunt doen is het natuurlijk ook interessant om te weten wat je allemaal ’s avonds kunt doen. Sevilla staat dan ook bekend om de uitgebreide en gevarieerde keuken. Op het gebied van eten en drinken kan je hier dus ook je hart ophalen. Een beroemd gerecht dat inmiddels de wereld heeft veroverd is de gazpacho. Dit is een gerecht dat zijn oorsprong in deze stad kent. Daarnaast zijn er nog veel meer plaatselijke gerechten, zowel met vlees en vis als vegetarisch, die de moeite van het proberen waard zijn. In de binnenstad zijn talloze restaurants.

Wandelen en fietsen

Een stadstour kan je er te voet of op de fiets maken en als je in het najaar gaat kan je ook langere tochten maken omdat het klimaat dan iets meer toelaat. In de stad zelf is echter ook voldoende ruimte om actief te zijn. Dit komt niet in de laatste plaats door de enorme hoeveelheid mooie parken waar je dagen kunt wandelen en genieten van de omgeving. De parken en tuinen van Sevilla worden met grote zorg onderhouden en staan dan ook door de hele wereld bekend als zeer aantrekkelijk om te bezoeken.

Bekijk de aanbiedingen

Sevilla in het kort

De plaats Sevilla in de regio Andalusië is door de opkomst van stedentrips een stuk populairder geworden. Toch is de stad nog altijd trouw aan zijn geschiedenis en zijn de gebruiken en tradities niet vergeten. Sevilla is daarentegen net zo goed een moderne stad waar alles te vinden is. Dit maakt hem geschikt voor een lange vakantie, een korte stedentrip, maar ook als één van de plekken die je kiest wanneer je een route uitstippelt voor een rondreis door de regio. Bovendien is de stad het hele jaar door aantrekkelijk door de vele tradities en gebruiken. Dit maakt het een goede optie voor iedere doelgroep.

Sevilla