Sevilla

Een korte geschiedenis van Sevilla Spanje

De rijke geschiedenis van Sevilla Spanje is terug te zien in de vele verschillende bouwstijlen en invloeden die je door de hele stad tegenkomt.

Je voelt gewoon de historie wanneer je door Sevilla wandelt.

Volgens de legende werd deze stad oorspronkelijk gesticht door Hercules rond 1000 v.Chr. Rond 600 droeg Sevilla de naam ‘Hispalis’ en diende als het handelscentrum.

Sevilla

De Feniciërs en Carthagers besloten het destijds te veroveren en lieten hun sporen na. Ook in de eeuwen daarna werd deze Spaanse stad regelmatig veroverd. Daarover vind je later in dit artikel meer.

Weer Sevilla

Sevilla heeft een mediterraan klimaat, dat wordt gekenmerkt door warme droge zomers en milde winters met enige regenval. De zomers zijn lang en heet, terwijl de winters mild zijn. Hieronder vind je meer informatie over het klimaat van Sevilla.

 • Zomer (juni – september): In de zomermaanden is het in Sevilla erg warm en droog. Overdag liggen de temperaturen meestal tussen 30°C en 40°C, en ’s nachts blijven ze meestal boven de 20°C. Juli en augustus zijn de heetste maanden met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40°C.
 • Herfst (oktober – november): In de herfst begint de temperatuur te dalen, maar blijft het nog steeds vrij aangenaam. Overdag liggen de temperaturen meestal tussen 20°C en 30°C, terwijl het ’s nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. In deze periode kan er soms regen vallen.
 • Winter (december – februari): De winters zijn mild in Sevilla, met temperaturen overdag tussen 15°C en 20°C en ’s nachts tussen 5°C en 10°C. ’s Nachts kan het wel flink afkoelen.
 • Lente (maart – mei): De lente is een van de beste seizoenen om Sevilla te bezoeken, met temperaturen die gemiddeld tussen 20°C en 25°C liggen. Al lopen de temperaturen de laatste jaren ook in de lente op naar de 40°C.

Over het algemeen heeft Sevilla een warm klimaat met weinig regen en veel zonneschijn gedurende het hele jaar.

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Sevilla

De Jong Intra De Jong Intra
De VakantieDiscounter Discounter
ANWB Reizen ANWB Reizen
Tui TUI
Prijsvrij Prijsvrij
Bebsy Bebsy

Sevilla: Van de Moren tot de bakermat van de flamenco

Sevilla werd in 712 door de Moren bezet. Dit pakte positief uit in de zin van dat het zich daardoor ontpopte tot een van de meest belangrijke steden ter wereld. De Moren gaven de stad een andere naam, te weten ‘Ishberia’. Weer later kreeg het de naam ‘Shibiya’, dat al meer lijkt op het latere Sevilla.

Door de ligging aan de rivier Guadalquivir had Sevilla lange tijd een belangrijke economische positie. In de 18e eeuw kwam er een ommezwaai, toen het internationale belang van de stad geleidelijk afnam. In de 21ste eeuw is Sevilla een prachtige stad vol historisch erfgoed.

Tegenwoordig is het op politiek, economisch en cultureel gebied een van de meest belangrijke steden van Zuid-Spanje. Zo is het de bakermat van de flamenco dans. Met name in de wijk Triana vind je diverse flamencobars waar men je vast deze bijzondere dans wil leren.

Sevilla

Wat te doen in Sevilla Spanje?

Sevilla is een veelzijdige stad die veel bezienswaardigheden heeft en waar je ontzettend veel kunt gaan zien en ondernemen. In Sevilla kun je uren wandelen, bezienswaardigheden en musea bezoeken. Sevilla heeft mooie parken, bijzondere gebouwen en highlights die je echt moet gaan zien om de sfeer van Zuid-Spanje te proeven.

Doordat het een compacte stad is hoef je vaak niet ver te lopen om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Bovendien is het openbaar vervoer goed geregeld en zijn de kosten voor een taxi laag.

Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Sevilla:

 • Real Alcázar: Dit is een prachtig paleiscomplex dat ooit de residentie was van de Moorse heersers van Sevilla. Het is een van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur en heeft prachtige tuinen en binnenplaatsen.
 • Kathedraal van Sevilla: De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische kathedraal ter wereld en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het bevat ook de tombe van Christopher Columbus.
 • Parque de María Luisa: Dit is een prachtig park in het centrum van Sevilla met vele tuinen, fonteinen en monumenten. Het is ook de locatie van het prachtige Plaza de España.
 • Barrio Santa Cruz: Dit is de oude joodse wijk van Sevilla en een van de meest charmante en schilderachtige wijken van de stad. Hier vind je smalle straatjes, mooie pleinen en verborgen patio’s.
 • Flamenco-show: Sevilla is de geboorteplaats van flamenco, dus een bezoek aan een flamenco-show is een must. Er zijn veel plaatsen waar je kunt genieten van deze prachtige kunstvorm, zoals El Arenal, Casa de la Memoria en Los Gallos.
 • Tapas eten: Sevilla staat bekend om zijn tapas, dus ga op een tapas-tour en probeer de vele verschillende gerechten die de stad te bieden heeft. Enkele aanraders zijn El Rinconcillo, Bar El Comercio en Casa Morales.
 • Metropol Parasol: Dit is een moderne constructie in de vorm van gigantische paddenstoelen die een prachtig uitzicht bieden over de stad.

Hieronder beschrijven we de verschillende hoogtepunten en bezienswaardigheden uitgebreider.

Oud stadscentrum vol historische elementen

Wie wandelt door ‘openluchtmuseum’ Sevilla zal versteld zijn van de uitstekende staat waarin het oude stadscentrum zich nog verkeerd. Vele historische gebouwen en oude wijken zien er nog goed uit en nemen je mee op een reis door het verleden.

Sevilla is duidelijk beïnvloed door allerlei verschillende culturen, wat goed te zien is aan de vele Arabische elementen. Die stammen uit de periode dat de Moren leefden in Spanje en Portugal. In een ver verleden mocht Sevilla zich een van de meest belangrijke steden uit de Arabische wereld noemen.

Maar niet alleen de Arabieren hebben op deze plek hun sporen nagelaten. Wie goed kijkt naar de architectuur ziet dat ook de Grieken, Romeinen, Vikingen en Joden hun stempel op deze schitterende Spaanse stad hebben gedrukt.

Bezienswaardigheden Sevilla & de mooiste Highlights

Sevilla heeft veel bezienswaardigheden die allemaal meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw rondreis. Sevilla is een waar openluchtmuseum en heeft het grootste historische centrum van heel Spanje. Dit is een feit waar de stad uiteraard erg trots op is.

Wie een bezoek brengt aan deze stad verveelt zich dankzij de historische en culturele bezienswaardigheden geen moment. Is Sevilla de mooiste stad van Spanje? Dat oordeel moet je toch echt zelf vellen. Maar de historische gebouwen en vele Arabische invloeden in de oude binnenstad zijn absoluut indrukwekkend te noemen.

La Giralda

Een bezienswaardigheid waar je niet om heen kunt, is La Giralda (de Giralda toren). Een bezoek brengen aan Sevilla zonder deze toren gezien te hebben is bijna onmogelijk.

De minaret van de Kathedraal Maria de la Sede kom je normaal alleen in moskeeën tegen. Dit bijzondere element stamt uit de tijd dat de kathedraal nog een moskee was. De zogeheten “Giralda” wordt nu gebruikt als klokkentoren en is een van de belangrijkste symbolen van de stad.

Bijzonder feitje: met een hoogte van 96 meter was het ten tijde van de bouw de hoogste minaret ter wereld.

De klokkentoren La Giralda staat tussen de kathedraal Maria de la Sede en het ‘patio de los Naranjos’ in. Als je in de avond langs de Giralda toren loopt dan is deze prachtig verlicht. De toren heeft maar liefst 25 klokken.

Je kunt helemaal boven in de toren komen, het is wel een flinke wandeling, maar het uitzicht vanuit de Giralda is prachtig.

Giralda
Rondreis Andalusie
D-Reizen

Individuele rondreis Andalusië (8 dagen)

Deze 8-daagse rondreis door Andalusië laat jou niet alleen de mooiste steden zien maar ook de belangrijkste bezienswaardigheden. Je gaat naar het Alhambra, Real Alcázar, Mezquita, Plaza de España, Huis van Pilatus en nog veel meer. Inclusief vluchten, huurauto en overnachtingen.

Al vanaf

€ 845,-

Kathedraal Maria de la Sede

Sevilla is dankzij haar lange geschiedenis en interessante bezienswaardigheden een echte toeristische trekpleister. Neem nu de Kathedraal Maria de la Sede. Dit is een van de beroemdste gebouwen in Sevilla en niet zonder reden.

Het heeft namelijk een enorme omvang en is een van de grootste kerkgebouwen van het Europese continent, na de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en St. Paul’s Cathedral in Londen. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld. Interessant genoeg stond er op de plaats van de kathedraal ooit een moskee.

Kathedraal Maria de la Sede

Destijds werd Sevilla namelijk bezet door de Arabieren. Toen de christenen Sevilla wisten te veroveren, begonnen ze met de bouw van deze kathedraal. Wel zijn verschillende details van de oorspronkelijke moskee bewaard gebleven en dat is fantastisch om te zien. Zo vind je op de binnenplaats allerlei sinaasappelbomen die je het water in de mond doen lopen!

In de Kathedraal van Sevilla kun je het graf van Columbus en de Koninklijke kapel bewonderen.

Real Alcázar

Het Koninklijk Paleis Alcázar mag niet ontbreken in de lijst van indrukwekkende bezienswaardigheden in Sevilla. Het dateert uit de veertiende eeuw en is te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het kent een specifieke architectuur. Deze stijl wordt ook wel de Mudejar genoemd. Je vindt dit alleen terug op bepaalde plekken in Spanje waar in de periode rond de middeleeuwen moslims waren gehuisvest.

Real Alcázar

Zij moesten zich in hun bouwstijl namelijk aanpassen aan de niet-moslimgemeenschap en dat levert een specifieke manier van bouwen op die je niet op andere plekken kunt terugvinden ergens op de wereld. Het zijn dit soort zaken die Sevilla voor veel mensen aantrekkelijk maken.

Het heeft gezelschap van de Kathedraal Maria de la Sede, wat ook geen verrassing is. Alcázar is een van de oudste paleizen in Europa en wordt vandaag de dag nog steeds als paleis gebruikt. Op de bovenste verdiepingen woont namelijk de Spaanse koninklijke familie als ze in Sevilla zijn.

Een deel van het paleis heeft de deuren geopend voor het publiek. Dat is goed nieuws, want dit paleis is zeker de moeite van het bekijken waard. Het herbergt alle culturele en historische elementen van Sevilla. Zo werd het paleis oorspronkelijk gebouwd volgens de Moorse architectuur, maar later kwamen er ook Middeleeuwse, Renaissance- en Barokke stijlelementen bij.

Gigantische tuinen

Tijdens een bezoek aan het Koninklijk Alcázar mag je de tuinen op een oppervlakte van maar liefst 60.000 vierkante meter echt niet missen. Deze plek staat bekend om de grote variatie aan kleuren, mediterrane planten en fonteinen.

Neem je camera mee en fotografeer bijvoorbeeld Patio de las Doncellas. Dit is een binnenplaats met een mooie vijver en een galerij die leidt naar een ontvangstruimte met een wel heel bijzondere geschiedenis.

In 2005 werd het gebruikt in de film ‘Kingdom of Heaven’ met in de hoofdrol Orlando Bloom. Het kan dus best zo zijn dat delen van het paleis je misschien bekend voorkomen. Toch loont het zeker om dit prachtige stukje Sevilla in het echt te bekijken.

Rondreis Andalusie
ANWB Andalusië

8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië met ANWB

Boek een 8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië. Je zult de steden Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz ontdekken en overnachten in charmehotels op prachtige locaties. Enkele hoogtepunten zijn de Caminito del Rey, Carmona, Aracena, Casarabonela en het Nationaal Park La Doñana. Incl. vluchten, huurauto en overnachtingen.

Al vanaf

€ 783,-

Plaza de España

Het Plaza de España is één van de meest belangrijke pleinen van Sevilla, het is een halvemaanvormig plein van bijna 50.000 vierkante meter.

Rond het Plaza de España loopt een waterstrook waar overheen bruggen zijn gemaakt welke het midden-plein verbinden met de gebouwen aan de zijkant.

Niet voor niets wordt het ook wel “het Venetië van Sevilla” genoemd. Als kunst- en cultuurliefhebber is het Plaza de España een must om te gaan bezoeken.

Plaza de España

Het paviljoen en het Plaza de España worden opgesierd door de typisch Andalusische keramieken tegeltjes, de azulejos. 52 provincies van Spanje hebben een eigen nis met beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten.

Het staat niet alleen bekend om de grootte, maar ook om de versierde tegels, bruggen en fonteinen. Dit monument in Sevilla komt filmliefhebbers misschien ook bekend voor. De films ‘Lawrence of Arabia’ en een scène uit ‘Star Wars Episode II – Attack of the Clones’ werden er ooit opgenomen.

Het centrale plein is omgeven door water en te bereiken via een van de vier bruggen. Dit kwartet vertegenwoordigt de 4 voormalige koninkrijken die Spanje vormden. De Plaza de España staat dan ook bol van de symboliek.

Metropol Parasol – Setas de Sevilla

De Setas de Sevilla of de ‘Paddenstoelen van Sevilla’ is gebouwd in 2011 nadat er een ontwerpwedstrijd was georganiseerd. Het was de Duitse architect Jürgen Mayer die de wedstrijd won en de Setas de Sevilla mocht ontwerpen.

Inmiddels is het een ontmoetingsplek waar je niet omheen kunt als je in Sevilla bent.

De Setas de Sevilla is een houten bouwwerk waar je overheen kunt lopen. Vooral in de avond wanneer het prachtig is verlicht is dit een highlight die je zeker niet mag overslaan.

Deze bezienswaardigheid moet je dan ook zeker gaan bezichtigen en door een ticket te kopen waardoor je naar boven mag, zul je genieten van het schitterende uitzicht over de stad Sevilla.

Metropol Parasol

Plaza de Toros

Wat komt er het eerst in je op wanneer je aan Spanje denkt? Grote kans dat het stierengevechten is. Het is een controversiële sport, maar heeft miljoenen fans van over de hele wereld. En zelfs als je geen fan bent van de nationale sport, is het toch de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de oude arena van Sevilla, de Plaza de Toros.

De arena maakt vanaf het moment dat je binnen stapt meteen indruk. Het heeft twee grote torens bij de ingang en perfect mozaïekwerk bedekt de arena. Het ovale podium biedt plaats aan meer dan 12.000 mensen en is ontworpen voor een perfecte akoestiek.

Plaza de Toros

Museum De eerste steen van Plaza de Toros werd gelegd in 1880. Bijna 150 jaar later is het nog steeds in gebruik voor stierengevechten. Er vinden ongeveer 20 van dit soort evenementen per jaar plaats.

Wil je de geschiedenis van de arena echt in geuren en kleuren ervaren? Neem dan deel aan een tour onder leiding van een gids en bezoek onder andere het museum van de arena. Bewonder hier de flamboyante kostuums van de stierenvechters en veel foto’s en schilderijen van stierengevechten.

Torre del Oro

Langs de rivier de Guadalquivir ligt de Torre del Oro, beter bekend als de “Gouden Toren”. Het is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Sevilla. Niet voor niets zie je deze toren vaak op ansichtkaarten of toeristenfolders over Sevilla.

Tegelijk met de Giralda werd deze uitkijktoren gebouwd door de familie Almohaden in de 12e en 13e eeuw. Het is niet duidelijk waar de Torro del Oro precies zijn naam vandaan heeft. Daar doen verschillende verhalen de ronde over.

Volgens sommige historici had de toren ooit een gouden gloed die op de rivier weerspiegelde vanwege de constructiematerialen. Anderen menen dat de naam “Gouden Toren” is afgeleid van het goud dat tijdens de koloniale handel in de toren werd opgeslagen.

Torre del Oro

Leer van alles over de zeevaartgeschiedenis van Sevilla

De Torro del Oro bestaat uit verschillende delen, waarvan de toren pas in 1760 werd toegevoegd. In het verleden deed het dienst als pakhuis, gevangenis en kapel. Tegenwoordig is het de thuisbasis van het Maritiem Museum van Sevilla.

Op deze plek kun je niet alleen de torens bewonderen, maar ook meer te weten komen over de zeevaartgeschiedenis van Sevilla en de rivier de Guadalquivir. In het museum vind je oude kompassen, ankers en zelfs kanonnen uit de 16e eeuw. Kortom: je waant je voor even in het verleden.

Andalusië
TUI Andalusië

10 dagen rondreizen door Andalusië met TUI

Boek een rondreis en ontdek het authentieke Spanje. Bij TUI heb je de keuze uit verschillende soorten fly-drive rondreizen, maar ook comfortabele groepsreizen zijn voordelig te boeken. Bezoek Granada, Sevilla, Málaga en verschillende andere steden en dorpen in Andalusië. Vluchten en vervoer per touringcar inbegrepen.

Al vanaf

€ 349,-

Barrio Santa Cruz

Maak een ontspannen wandeling door de kronkelende straatjes van Sevilla. Grote kans dat je uiteindelijk terecht komt in Barrio Santa Cruz, de voormalige Joodse wijk van Sevilla. Na het bezoeken van bovengenoemde bezienswaardigheden vind je op deze plek een oase van rust en groen.

De pleinen van de Barrio Santa Cruz staan vol met fonteinen, sinaasappelbomen en kleine tegeltjes. De wijk mag een waar kunstwerk genoemd worden! Geniet er op een van de vele terrasjes van Spaanse sangria en tapas en proost op een mooie stedentrip in Sevilla.

We raden ook aan om Plaza de los Refinadores te bezoeken. Op deze plek vind je standbeelden van Don Juan tussen de palmbomen. Of rust uit op de mozaïekbanken van de Plaza de Doña Elvira.

Tragische Joodse geschiedenis

Barrio Santa Cruz is een prachtige buurt, maar heeft een tragische geschiedenis. Tegenwoordig heerst er in deze wijk een ontspannen en vrolijke sfeer, maar dat was lang niet altijd zo. Ooit was de Joodse gemeenschap van Sevilla een van de grootste in heel Spanje.

Dat veranderde toen de Almohaden Sevilla veroverden. Joden mochten in het ‘getto’ van Santa Cruz wonen, maar werden steeds meer onderdrukt. Velen van hen werden uiteindelijk vermoord, vooral in het jaar 1391. De overgebleven Joden moesten zich bekeren tot het Christendom of Sevilla verlaten.

De Joodse gemeenschap heeft ondanks de onderdrukking veel sporen nagelaten in Santa Cruz. Zo zie je als je goed rondkijkt diverse Hebreeuwse elementen in het straatbeeld.

Oude stad van Sevilla

Een opvallende gelijkenis die vrijwel alle plaatsen zoals Málaga en Granada en de andere steden die in het zuid Spaanse Andalusië liggen vertonen, is dat ze goed bewaard zijn gebleven. Het zijn oude steden en er is door de eeuwen heen niet veel verwoest door oorlogen.

Dit geldt ook voor Sevilla. Hier kan je bijvoorbeeld nog oude Arabische invloeden terugvinden. Die invloeden zijn hier in het vorige millennium namelijk lange tijd zeer belangrijk geweest.

Daarna kwamen ook andere volken zich vestigen in de stad en zijn ook hier veel kenmerken van terug te vinden in de oude binnenstad van Sevilla. Dit is al een bezienswaardigheid op zichzelf daardoor.

Rondwandelen in Sevilla

Juist doordat er nog zoveel te zien is van de oude volkeren die hier in Sevilla hebben geleefd kan er al een dag, of misschien wel meer, worden uitgetrokken alleen al aan het rondwandelen om alles te bekijken.

De smalle straten van de binnenstad zijn bijvoorbeeld al heel interessant om te bekijken. Zoals ook de vele oude gebouwen die al eeuwen overeind staan zeer aantrekkelijk zijn om eens van nabij te zien. Een bekende laan is bijvoorbeeld de Alameda de Hercules.

Daarnaast zijn ook de vele gebouwen, zoals de kerken en kathedralen, de moeite van het bekijken waard. Hiermee kan je al dagen zoet zijn.

Musea in Sevilla

Omdat de temperatuur in Andalusië flink kan oplopen en Sevilla daar geen uitzondering op is, is het interessant om ook eens te kijken wat er op het gebied van musea allemaal in de stad te bezoeken is. Ook hier is namelijk voldoende aanbod in.

Zo is er een museum dat specifiek gewijd is aan de kunstenaar Murillo. Ook is er een museum van de archeologie. Ook het maritiem museum en het museum van de schone kunsten zijn aan te raden waar het gaat om het bezoeken van typische culturele hoogtepunten. Hiermee kan je een aantal dagen van je vakantie met gemak vullen.

Winkelen in Sevilla

Een reis naar een mooie stad is natuurlijk niet compleet zonder dat je er hebt gewinkeld. In Sevilla kan je dit dan ook naar hartenlust doen. Daar zijn namelijk op verschillende plekken in de stad mooie winkelstraten en uitgebreide winkelcentra te vinden.

Wanneer je door de straten loopt sla je op die manier zelfs twee vliegen in één klap. Je krijgt namelijk veel mee van de geschiedenis van de stad, maar kunt ook tegelijkertijd allerlei leuke winkeltjes ontdekken waar je de leukste spullen kunt vinden. Dit is dus een prima besteding van één van je vakantiedagen in de stad of de regio Andalusië.

Tradities en gebruiken van Sevilla

De stad Sevilla is ook een stad van tradities en gebruiken. Dit is handig om te weten want het kan best aantrekkelijk zijn om juist in een periode waarin deze tradities en gebruiken worden uitgevoerd een reisje te boeken. Zo kan je echt veel meekrijgen van de plaatselijke cultuur.

Een voorbeeld hiervan is de Heilige week of Semana Santa die altijd in de lente wordt gevierd. Deze week staat bol van oude gebruiken die echt met de stad verweven zijn. Dit is een mooie belevenis om mee te maken. Wel is dit een periode waarin het drukker is in de stad dan normaal.

De plaatselijke keuken

Sevilla staat bekend om de uitgebreide en gevarieerde keuken. Op het gebied van eten en drinken kan je hier dus ook je hart ophalen. Een beroemd gerecht dat inmiddels de wereld heeft veroverd is de gazpacho. Dit is een gerecht dat zijn oorsprong in deze stad kent.

Daarnaast zijn er nog veel meer plaatselijke gerechten, zowel met vlees en vis als vegetarisch, die de moeite van het proberen waard zijn. In de binnenstad zijn talloze restaurants. Eten en drinken zijn belangrijk in Spanje en Sevilla vormt daarop geen uitzondering. De lokale bevolking brengt graag tijd door in restaurants en/of barretjes.

De meesten eten zelfs twee keer per dag warm eten, meestal in het gezelschap van familie en vrienden. Natuurlijk kun je een van de vele tapasbars van Sevilla bezoeken. Je vindt er tapas in allerlei smaken en met een wijntje, biertje of sangria smaakt het eten voortreffelijk. Probeer daarnaast vooral eens een echte specialiteit uit Sevilla, zoals:

 • Papas Aliñás: gekookte aardappelen met ei en ui gekookt in azijn en olijfolie
 • Pescaito frito: gebakken vis
 • Cola de toro: gestoofde ossenstaart

Wandelen en fietsen in Sevilla

Een stadstour kan je er te voet of op de fiets maken en als je in het najaar gaat kan je ook langere tochten maken omdat het klimaat dan iets meer toelaat. In de stad zelf is echter ook voldoende ruimte om actief te zijn.

Dit komt niet in de laatste plaats door de enorme hoeveelheid mooie parken waar je dagen kunt wandelen en genieten van de omgeving. De parken en tuinen van Sevilla worden met grote zorg onderhouden en staan dan ook door de hele wereld bekend als zeer aantrekkelijk om te bezoeken.

Hop-on-hop-off bus

Wil je liever niet wandelen? Dan is de hop-on hop-off bus van Sevilla ideaal. Deze bussen met open dak bieden verschillende sightseeingtours aan langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Sevilla. De informatie is beschikbaar in maar liefst 16 talen.

Video Sevilla Spanje

Activiteiten in Sevilla

Waar ligt Sevilla in Spanje?

Sevilla ligt in Andalusië op ruim 213 kilometer vanaf Málaga.

Kaart Sevilla

Veelgestelde vragen

Wat zijn interessante bezienswaardigheden in Sevilla?

Sevilla is een stad met veel bezienswaardigheden die allemaal de moeite zijn om te bezoeken. Highlights die je echt moet gaan zien zijn: La Giralda & de Kathedraal van Sevilla, Plaza de España en Real Alcázar het Koninklijk paleis.

Hoe lang is het vliegen naar Sevilla?

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ongeveer drie uur naar de hoofdstad van Andalusië. Je landt op Sevilla Airport.

Wat is de beste reistijd voor Sevilla?

Om Sevilla te bezoeken en dingen te ondernemen is het verstandig om niet in de zomer de stad te bezoeken. De temperaturen lopen in juli en augustus op tot 40 graden. De rest van het jaar is de temperatuur in Sevilla mild en dus prima om een stedentrip te plannen.

Sevilla Spanje een stad vol bezienswaardigheden en highlights

De plaats Sevilla in de regio Andalusië is door de opkomst van stedentrips een stuk populairder geworden. Toch is de stad nog altijd trouw aan zijn geschiedenis en zijn de gebruiken en tradities niet vergeten. Sevilla is daarentegen net zo goed een moderne stad waar alles te vinden is. Dit maakt hem geschikt voor een lange vakantie, een korte stedentrip, maar ook als één van de plekken die je kiest wanneer je een route uitstippelt voor een rondreis door Andalusië. Bovendien is Sevilla het hele jaar door aantrekkelijk door de vele bezienswaardigheden, tradities en highlights. Dit maakt Sevilla een goede optie voor iedere doelgroep.

Sevilla