Dagtrip Sevilla

Mooie dagtrips vanuit Sevilla

Jaarlijks bezoeken heel wat Nederlanders de hoofdstad van de Zuid-Spaanse regio Andalusië: Sevilla.

Het wordt door de Spanjaarden zelf ook wel de belangrijkste stad van Zuid-Spanje genoemd op het gebied van politiek, economie, cultuur en kunst.

Een stedentrip naar Sevilla plannen is de moeite waard. Eens in de zoveel jaren gaan wij zelf ook op stedentrip naar Sevilla en we raken er maar niet op uitgekeken! Wij kennen de stad dan ook op ons duimpje en weten hier de leukste plekken te vinden.

Dagtrips vanuit Sevilla

Dagtrips vanuit Sevilla

Vaak combineren wij een weekendje of midweekje weg naar Sevilla met dagtrips naar omliggende dorpen, steden en natuurgebieden.

Aangezien wij hier de laatste tijd veel vragen over krijgen, hebben we besloten onze persoonlijke ervaringen te bundelen en dit voor iedereen toegankelijk te maken.

Op deze pagina doe je dan ook de beste ideeën op voor dagtrips vanuit Sevilla. We geven je leuke tips en adviezen waar je zelf misschien niet op was gekomen. Veel leesplezier en voor binnenkort “Unas buenas vacaciones” toegewenst!

Plan een dagtrip vanuit Sevilla naar de natuur

Wil je graag de drukte van de stad ontvluchten? Mocht je voor een aantal dagen in Sevilla verblijven, dan kan het wel eens lekker zijn om een ochtend of middag de stilte op te zoeken in de natuur. En natuurgebieden vind je rondom Sevilla voldoende.

Hieronder zoomen we in op, naar onze mening, de twee mooiste natuurgebieden in deze omgeving: Parque Nacional de Doñada en El Caminito del Rey oftewel het Koningspad.

Dagtrip Parque Nacional de Doñada

Het Nationaal Park Doñada, Parque Nacional de Doñada, is een park in de buurt van Sevilla waar jij je prima een dag kan vermaken.

Het natuurreservaat bestaat voor een groot deel uit draslanden, moerassen en biedt plek aan diverse dieren zoals de lynx, wilde zwijnen en herten en is ook een belangrijke plek voor trekvogels om te nestelen en hun kostje bij elkaar te scharrelen.

Er is een rolstoelvriendelijke ingang en er zijn parkeerplekken voor mindervaliden aanwezig. Een dagtrip vanuit Sevilla naar het park is goed te plannen, aangezien je met de auto maar 50 minuten onderweg bent.

Tip

Het is mogelijk om met een georganiseerde rit in een 4×4 het park te verkennen. Dit is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Maar de echte natuurliefhebbers kiezen toch voor een wandelroute door het park.

Dagtrip Caminito del Rey

Caminito del Rey route

Ideeën en tips voor dagtrips vanuit Sevilla hebben wij volop, maar een trip naar Caminito del Rey mag zeker niet ontbreken! Vertrek een beetje op tijd in de ochtend, want je bent met de auto zo tot twee uur aan het reizen vanuit Sevilla.

Het Koningspad, Caminito del Rey, is in totaal drie kilometer lang en tegenwoordig is het pad veilig te bewandelen. Dat was vroeger nog wel anders. Toen stond het namelijk bekend als een gevaarlijk wandelpad.

Je wandelt onder andere boven de rivier El Chorro, op zo’n 100 meter hoogte. Onderweg loop je pal langs imposante rotswanden en je hebt een fantastisch uitzicht over de omgeving. En werp tijdens de wandeltocht ook een blik in een diepe kloof!

Waar je die kloof op de route precies tegenkomt houden wij geheim. Het moet wel een beetje spannend blijven, toch?

Dagtrips vanuit Sevilla naar andere mooie steden

Vanuit Sevilla kan je als natuurliefhebber diverse leuke trips plannen naar de mooiste natuurgebieden. Maar bijzondere steden in de buurt van Sevilla zijn er ook volop! Neem bijvoorbeeld Cádiz.

Deze havenstad bevindt zich op een landtong en er staat altijd een heerlijk koel briesje. Ideaal dus wanneer je de hitte van de stad Sevilla eens wilt ontvluchten…

Cádiz

Cádiz

Cádiz wordt aan zowat alle kanten omgeven door water. In de havenstad kan je tijdens de hete zomermaanden daarom ook heerlijk verkoeling zoeken en je vindt hier een aantal mooie stranden aan de oude boulevard.

Maar het oude centrum is absoluut ook het bezoeken waard. Neem een kijkje bij de kathedraal van Cádiz en kom tot rust in het park Genoves en de Torre Tavira. Via de E-5 kan je eventueel, als je nog tijd over hebt, gelijk de stad Jerez de la Frontera met een bezoekje vereren! Dit is prima met een dagtripje Cádiz te combineren.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

In Jerez de la Frontera kom je als fijnproever en liefhebber van wijn aan je trekken. In deze omgeving bevinden zich namelijk meerdere sherry producenten. Overigens wordt in de omgeving van Sevilla ook volop sherry geproduceerd.

Het is leuk om aan een rondleiding op een bodega deel te nemen. Hier legt de eigenaar je alles uit over het produceren van sherry. Zorg ervoor dat jij niet terug hoeft te rijden naar Sevilla, want je kunt hier ook van de speciale wijnen proeven…

Het centrum is ook erg leuk! Een aanrader is sowieso om het fort Alcazar van Jerez de la Frontera te bekijken.

Ronda

Ronda

Ronda is één van onze favoriete steden in de buurt van Sevilla en ideaal voor een korte dagtrip. Eigenlijk zou je hier, als je voldoende tijd hebt, een overnachting moeten regelen.

Want op ongeveer een uur rijden van Ronda liggen enkele dorpjes (de witte dorpen) die een bezienswaardigheid op zich zijn. Deze kan je dan direct bezoeken. Daarover hieronder meer informatie. Ronda is bekend vanwege zijn diepe kloof (de rivier Guadalevín) die Ronda min of meer opsplitst in twee gedeelten.

Beide kanten van de kloof zijn door een brug met elkaar verbonden en de brug is ook direct de bekendste trekpleister van Ronda. Vanaf Sevilla naar Ronda neem je het beste de A-374 en A-375. De gemiddelde reistijd is een uur en drie kwartier.

Witte dorpjes

Witte dorpen route Andalusië

De witte dorpjes, oftewel Pueblos Blancos, zijn zeer bekend in Andalusië en deze kom je ook in de omgeving van Málaga en Cádiz tegen. Met name Arcos de la Frontera moet je gewoon gezien hebben. Wij vinden dit zelf toch wel het mooiste dorpje van Andalusië.

Arcos de la Frontera is ook het beginpunt van een route die je langs vele en door andere witte dorpen leidt: de Ruta de los Pueblos Blancos. Mocht je genoeg tijd hebben, dan kan je hier een korte rondreis van maken. Want in totaal ben je maar 2 dagen onderweg voor het afleggen van deze route.

Maar ook tijdens een dagtrip kan je al meerdere van deze bijzondere witte dorpjes bezoeken. In Arcos de la Frontera moet je trouwens ook zeker de San Pedro, gelegen op een heuvel, bekijken. Hiervandaan heb je een uniek uitzicht over de omgeving.

Granada en Alhambra

Granada Alhambra

Granada, wat hebben wij veel over deze prachtige stad te vertellen. Helaas ontbreekt ons daar de ruimte voor op deze pagina, maar we verklappen je wel alvast dat je in Granada veel indrukken zult opdoen!

Bezoek in ieder geval het monument van Granada: het Alhambra. Je komt hier ogen tekort. Het is een uitgebreid gebouwencomplex wat bestaat uit meerdere tuinen en paleizen.

Córdoba

La Mezquita

Een andere prachtige Spaanse stad is Córdoba. Vanuit Sevilla een dagtrip plannen naar Córdoba is de moeite waard en al met al (heen- en terugweg) ben je aan reistijd zo’n drie uur kwijt.

De bekendste bezienswaardigheden zijn hier La Mezquita, Plaza de los Naranjos, Puerte del Puente en Torre de Callahora. Trek voor een dagtrip wel een volledige dag uit. Anders mis je te veel bijzonderheden. Ook is het leuk om vooraf een gids te reserveren.

Tip: Getyourguide.nl

GetYourGuide
Voor bezienswaardigheden in Andalusië kun je het beste de tickets reserveren via de website Getyourguide.nl.

  • Gratis annuleren
  • Gegarandeerd toegang
  • Sla de lange rij bij de kassa over