Auto huren Málaga Airport

Vooraf een auto boeken

Vooraf een huurauto regelen heeft wat ons betreft altijd de voorkeur. Dit heeft als voordeel dat je de tijd kan nemen om belangrijke informatie door te nemen. Zo kun je de voorwaarden voor het huren van een auto op je gemak doornemen en kom je erachter wat bij de huur inbegrepen is (en wat niet).

Ook kan je bij het vooraf boeken de prijzen van aanbieders met elkaar vergelijken. Een ander groot voordeel voor degene die online boekt, is de tijdwinst: Bij aankomst op Málaga of Sevilla beschik je meteen over een auto. Je hoeft niet onmiddellijk te huren.

Auto huren Málaga

Op Málaga Airport een auto huren

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om meteen, dus bij aankomst, een auto te huren. Dit heeft wel een aantal nadelen. Zo is het lastiger om de tarieven van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, tenzij je meerdere autobedrijven langs gaat en een aantal offertes opvraagt.

Dit kost natuurlijk allemaal ongelooflijk veel tijd en juist daarom kiezen de meeste vakantiegangers ervoor om vooraf een huurauto te boeken. Houd er rekening mee dat aan toeristen op dat moment meestal de hoofdprijs wordt gevraagd!

Ben je de taal niet goed machtig, dan neem je bovendien een risico wanneer je de offerte toch ondertekent en akkoord gaat met onduidelijke algemene voorwaarden…

All-in prijs

Een ander aspect waar je op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland is de all-in prijs. Aanbieders zijn daar lang niet altijd even duidelijk over. Bij een all-in prijs zijn alle kosten inbegrepen.

Dit kunnen kosten zijn zoals parkingskosten bij de luchthaven, toeristenbelastingen, een onbeperkt aantal kilometers en vaak ook een (uitgebreide) autoverzekering. Let er bij een all-in prijs op dat de tweede bestuurder ook meeverzekerd is!

Je kunt bij de meeste verhuurbedrijven alleen een auto huren vanaf 21 jaar oud. De brandstof is natuurlijk niet inbegrepen bij de all-in prijs en dat geldt tevens voor verkeersboetes.

Verzekering

De verzekering is echt een punt van aandacht! Vaak is lang niet alles verzekerd en is het nodig om je aanvullend te laten verzekeren. Neem eventueel contact op met jouw eigen reisverzekeraar in Nederland en laat je adviseren. Maar soms proberen lokale bedrijven ook toeristen onnodige verzekeringen aan te smeren. Trap hier niet in.

Documenten die je nodig hebt voor autohuur

Je kunt niet zomaar een auto huren. In het buitenland moet je natuurlijk in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, maar je moet tevens in je bezit hebben een paspoort én een creditcard. De creditcard heb je nodig als borg voor de auto.

Overigens vergeten nogal veel Nederlanders om hun rijbewijs op tijd te verlengen. Op het vakantieadres komen ze er pas achter dat hun rijbewijs niet meer geldig is… Check dus voordat je op vakantie gaat of je nog beschikt over een geldig rijbewijs!

Auto na inleveren laten controleren

Erg belangrijk is het om je auto nadat je deze hebt afgeleverd grondig laat controleren! Waarom? Je voorkomt daarmee dat je eenmaal bij thuiskomst nog een gepeperde rekening ontvangt in de vorm van een naheffing.

Zorg er dus voor dat er op dat moment definitief wordt afgerekend. Laat een medewerker vaststellen dat de auto in goede staat is afgeleverd. Zorg er ook voor dat de benzinetank weer gevuld is.

Borg

Zorg ervoor dat je een creditcard bij je hebt, zodat je op je vakantieadres een auto kan huren. Bij de meeste autoverhuurbedrijven dient een creditcard namelijk vaak als borg voor het geval je schade rijdt of een verkeersovertreding maakt.

Ook heeft men een creditcard nodig voor het eigen risico. Controleer voordat je vertrekt voor de zekerheid wat voor creditcard geaccepteerd wordt. Dit kan verschillen per bestemming. Meestal worden zowel VISA of MasterCard creditcards geaccepteerd, maar dit is niet altijd het geval.

Auto huren zonder borg bij Sunny Cars

Veel vakantiegangers geven liever hun creditcard niet af in het buitenland, bang dat er misbruik van wordt gemaakt. Huur jij ook liever een auto zonder creditcard? Dat kan bij Sunny Cars! Autohuur zonder creditcard houdt automatisch in dat je een auto kunt huren zonder borgbetaling.

Veilig een auto huren via Sunny Cars

Bij Sunny Cars kan je vooraf een auto boeken en profiteren van hun unieke ‘all inclusive formule’. Je huurt een auto voor een vaste prijs waarbij alle zaken inbegrepen zijn: Verzekeringen, eigen risico (voor het geval je schade rijdt) en voor het ophalen van de auto betaal je niets extra’s.

Het prettige aan huren via Sunny Cars is dat je zeker weet dat alles 100% in orde is. Dat is bij het ter plekke huren van een auto lang niet altijd het geval.

Waarom huren via Sunny Cars

  • Geen beperking in het aantal kilometers
  • All inclusive (geen extra kosten)
  • Dus ook inclusief diefstalverzekering
  • Inclusief schadeverzekering
  • Bij schade/diefstal gegarandeerd terugbetaling van het eigen risico
  • Geen kosten voor het afleveren van de auto
  • Inclusief een inzittendenverzekering
  • Dag en nacht te bereiken via een noodnummer
  • WA verzekerd tot 7,5 miljoen Euro

Sunny Cars

Waar kan je met Sunny Cars een auto huren?

Sunny Cars is wereldwijd actief. Inmiddels is het mogelijk om in zo’n 130 landen een auto te huren. Ga naar www.sunnycars.nl om te bekijken of je een auto op Málaga Airport of Sevilla Airport via Sunny Cars kunt huren. Zo weet je zeker dat je met een goed gevoel aan jouw rondreis door Andalusië kunt beginnen zonder dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.