Torre del Oro

Tijdens een stedentrip in de Spaanse stad Sevilla, is de Torre del Oro een bezienswaardigheid die je niet kunt missen. De toren heeft een rijke geschiedenis en werd door de jaren heen voor verschillende doeleinden gebruikt.

De 36 meter hoge Torre del Oro kun je haast niet mislopen en staat bekend als één van de meest bekende monumenten van Sevilla. Wil jij nou meer weten over dit bekende monument? Dan vind je hier alle informatie.

Torre del Oro

Torre del Oro Sevilla – Info & openingstijden

Torre del Oro informatie
Adres: Paseo de Cristóbal Colón, Sevilla
Vervoer: Metro: Uitstappen bij halte ‘Puerta de Jerez’
Tickets: Normaal ticket: €3,-
Kinderen 6 – 14 jaar, studenten en 65+: €1,50
Kinderen tot 6 jaar, gratis entree
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 18:45 uur
Zaterdag en zondag van 10.30 tot 18.45 uur

De geschiedenis van de Torre del Oro

De bouw van Torre del Oro begon in de 13e eeuw en staat aan de Paseo Cristóbal Colón en de rivier Guadalquivir dicht bij de Plaza de Toros. Het eerste gedeelte van de toren werd gebouwd tussen 1220 en 1221 door de Almohaden.

De toren maakt samen met de Torre de la Plata deel uit van de oude stadsmuur en diende als verdediging voor de stad Sevilla en het Koninklijk Paleis in Sevilla, genaamd Real Alcázar. Het tweede gedeelte van de toren werd pas in de 14e eeuw gebouwd door Pedro I.

In deze tijd werd de toren door mensen van adel gebruikt als gevangenis en als controlepost om de scheepvaart aan de Guadalquivir te controleren.

Vanaf de toren liep er onder water een zware ketting naar de overkant van de rivier, om te voorkomen dat vijandige schepen de rivier op konden varen. Het bovenste gedeelte van de toren werd uiteindelijk in 1760 gebouwd door een ingenieur genaamd Sebastián van der Borcht. Hiermee kwam de bouw van de toren tot een einde.

Waarom de Torre del Oro (Toren van goud)?

De Torre del Oro werd ook wel Toren van het Goud genoemd. Het monument heeft zijn naam te danken aan het tweede gedeelte van de toren. Dit gedeelte leek vroeger verguld, waardoor er een gouden glans over de Guadalquivir schitterde wanneer de zon op de toren scheen.

Daarnaast heeft de toren zijn naam ook deels te danken aan de tijd van de koloniale handel. Tijdens de koloniale handel met Zuid-Amerika, kwamen schepen via de rivier van Sevilla binnen en werd het gehandelde goud opgeslagen in deze toren.

Bezoek het Maritiem museum boven in de toren

In 1944 werd de toren volledig gerestaureerd en werd het bovenste gedeelte officieel ingericht tot het museum, Museo Naval. Museo Naval wordt tot op de dag van vandaag door vele toeristen bezocht. In het Maritiem Museum staan antieke zeeroute kaarten, maquettes en restanten van scheepvaart-instrumenten.

Met een bezoek aan het museum neem je een duikje in de geschiedenis van Torre del Oro en kun je tegelijkertijd genieten van een mooi uitzicht over de Guadalquivir.

Bezoek de Torre del Oro

Na je bezoek aan de Torre del Oro is het tijd om te ontspannen en te genieten van een heerlijke wandeling langs de oever van de Guadalquivir. Langs de Guadalquivir bevinden zich diverse restaurantjes en cafeetjes, waar je met een heerlijk hapje en drankje kunt genieten van het prachtige uitzicht. Maak tijdens jouw rondreis door Andalusië of je stedentrip Sevilla een onvergetelijke herinnering met een bezoekje aan de Torre del Oro in het prachtige Sevilla.

Torre del Oro Sevilla