Metropol Parasol Sevilla – Info, tickets & openingstijden

Metropol Parasol informatie
Adres: Plaza. de la Encarnación Sevilla
Vervoer: Plaza Nueva, metro Lijn 1 of buslijn 27 of 32
Openingstijden: November t/m maart: van 09:30 tot 00:00 uur
April t/m oktober: van 09:30 tot 00:30 uur
Website: www.setasdesevilla.com
Metropol Parasol
rondleiding Mezquita

Metropol Parasol tickets

Als je naar Sevilla gaat dan mag een bezoek aan Metropol Parasol niet ontbreken. Door vooraf je ticket te bestellen voorkom je dat je in de rij moet gaan staan en kun je direct doorlopen bij deze bijzondere bezienswaardigheid.

Al vanaf

€ 15,-

Gratis annuleren

Geschiedenis van Metropol Parasol in Sevilla

Vóór de bouw van Metropol Parasol, werd er een ontwerpwedstrijd gehouden om nieuw leven in de omgeving van het plein te blazen. De ontwerpwedstrijd werd gewonnen door een Duitse architect genaamd Jürgen Mayer.

Het ontwerp van de Duitse architect bracht architectonische ideeën van Santiago Calatrava en Antoni Gaudí samen tot een nieuw concept. De bouw ging in 2005 van start en werd verwacht in twee jaar tijd af te zijn.

Dit was echter niet het geval, omdat er een aantal fouten in het ontwerp zaten. Het ontwerp werd aangepast en de kosten van de bouw liepen op tot een bedrag van €100 miljoen. Het bouwwerk werd uiteindelijk in 2011 geopend voor het publiek.

Een origineel ontwerp

Metropol Parasol bestaat uit zes grote houten parasols. De parasols zijn in een rasterpatroon aan elkaar bevestigd, waardoor deze op paddenstoelen lijken en het plein overdekken. Dit bouwwerk wordt daarom ook wel de “Setas de Sevilla” genoemd.

Uiteraard staat het bouwwerk er niet alleen om het plein te overdekken. Onder het bouwwerk is een verhoging geplaatst en kun je een bezoek brengen aan het Antiquarium. Boven op het bouwwerk is een wandelpad en een terras gevestigd.

Setas de Sevilla – Een onmisbare plek voor toeristen

Naast het aanschouwen van het prachtige bouwwerk, valt er nog veel meer te doen op het overdekte plein in Sevilla. Zoals al eerder werd genoemd, bevindt zich boven op het bouwwerk een speciaal wandelpad, waarmee je over het gehele bouwwerk kunt lopen.

Daarnaast kun je hier ook met een verfrissend drankje genieten van het prachtige uitzicht op het terras. Op het plein zijn er diverse winkels, bars en restaurants die worden overdekt door Metropol Parasol. Zoals al eerder werd genoemd vind je onder het bouwwerk ook het Antiquarium.

Het Antiquarium is een archeologisch museum met diverse Romeinse en Moorse vondsten. In dit museum staan onder andere verschillende restanten van een Romeinse kolonie en huizen uit de eerste eeuw na Christus. Tijdens je bezoek aan de stad Sevilla, is het dus zeker de moeite waard om dit bijzondere bouwwerk te bezoeken.

Waar ligt Metropol Parasol in Sevilla?

Veelgestelde vragen

Wat is Metropol Parasol en waarom is het een opvallende bezienswaardigheid in Sevilla?

Metropol Parasol, ook bekend als “Las Setas” (de paddenstoelen), is een modern architectonisch complex in het hart van Sevilla. Het bestaat uit zes enorme houten parasol vormen die boven de Plaza de la Encarnación uitsteken. Deze structuur dient als een openbaar plein, een archeologisch museum en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Het opvallende ontwerp en de veelzijdige functies maken het een unieke en populaire attractie.

Welke activiteiten en voorzieningen zijn beschikbaar bij Metropol Parasol?

Metropol Parasol herbergt een archeologisch museum onder de parasols, waar bezoekers overblijfselen uit de Romeinse en Moorse periodes kunnen bewonderen. Bovenop de parasols is er een uitkijkplatform met een adembenemend uitzicht op Sevilla. Op het plein worden regelmatig evenementen georganiseerd en er zijn verschillende cafés waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Hoe koop ik tickets voor Metropol Parasol en wat zijn de openingstijden?

Tickets voor Metropol Parasol kunnen ter plaatse worden gekocht of online via de officiële website. De openingstijden variëren per seizoen, dus het is raadzaam de actuele informatie te controleren voordat je gaat. Houd er rekening mee dat er speciale avonduren zijn voor diegenen die willen genieten van de prachtige verlichting van de structuur bij zonsondergang.

Bezoek Metropol Parasol in Sevilla

Als je Metropol Parasol gaat bezoeken en je koopt tickets om over het wandelpad te lopen dan heb je een prachtig uitzicht over Sevilla. Zeker in de avond als het donker is en de Metropol Parasol verlicht is, heb je een schitterend uitzicht over de stad. Een leuk weetje is dat er op bepaalde punten knoppen in de reling zijn gemaakt waarmee jezelf de verlicht kan bedienen.

Setas de Sevilla