Teatro Romano Málaga

Met een rijke geschiedenis die dateert uit de laatste eeuw voor Christus is Teatro Romano in Málaga een bezienswaardigheid die je echt met eigen ogen gezien moet hebben. Het Romeinse theater kan het hele jaar door worden bezocht en is voor iedereen gratis te bezoeken.

Daarnaast kun je hier ook deelnemen aan een rondleiding met een ervaren gids, die jou mee terug in de tijd neemt door de geschiedenis van het theater en de stad Málaga.

Teatro Romano Málaga

Teatro Romano Málaga – Info & openingstijden

Teatro Romano Málaga informatie
Adres: Calle Alcazabilla 2, Málaga
Openingstijden: Zomer: dinsdag van 12:00 – 20:00 uur en woensdag t/m zaterdag 9:00 – 20:30 uur
Winter: dinsdag van 10:00 – 18:00 uur en woensdag t/m zaterdag 9:00 – 19:00 uur

De Romeinen en Teatro Romano in Málaga

Het Romeinse theater in Málaga werd in de laatste eeuw voor Christus in opdracht van de toen Romeinse Keizer Caesar Augustus gebouwd.

Helaas is een groot deel van het oorspronkelijke theater verloren gegaan in de tijd van de Romeinen en de Moren. Zo is een deel van het oorspronkelijke theater door de Moren gebruikt, voor de bouw van de Alcazaba.

Enkele restanten van het theater werden pas in 1951 ontdekt tijdens opgravingen voor de bouw van het gemeentelijk archief en bibliotheek genaamd La Casa de la Cultura. Na deze ontdekking werd de bouw van La Casa de la Cultura zelfs afgebroken om verdere opgravingen naar Teatro Romano in Málaga te verrichten.

De opgraaf werkzaamheden en de restauratie van het theater duurde bijna 30 jaar, voordat deze kon worden geopend voor het publiek in 2011.

Bezoek aan het Romeins theater van Málaga (Teatro Romano)?

Teatro Romano in Málaga wordt zowel in de zomer als in de winter door vele toeristen bezocht. In het theater bevindt zich een expositieruimte, waar aan de hand van beeld en geluid een hoop informatie wordt gegeven over geschiedenis van het theater tijdens de Romeinse tijd in Andalusië.

Daarnaast worden er tijdens de zomermaanden regelmatig voorstellingen gegeven in het theater. Je kunt eenvoudig online je tickets bestellen, om bijvoorbeeld een tentoonstelling over het Romeinse Rijk bij te wonen.

Bezienswaardigheden Málaga

Heb je alles in Teatro Romano in Málaga gezien en heb je nog geen genoeg kunnen krijgen van deze schitterende stad? Dan valt er rondom het theater namelijk nog veel meer te ontdekken.

Niet ver van het Romeins theater vandaan bevinden zich nog een hoop prachtige bezienswaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Plaza de Toros of het Moorse fort Alcazaba op de Gibralfaro berg. Het avontuur in Málaga komt nog lang niet ten einde.

Málaga