Muelle Uno de haven van Málaga

Voor de winkelliefhebbers is een dagje doorbrengen in het winkelcentrum Muelle Uno in Málaga een droom die uitkomt. In dit omgebouwde winkelcentrum bevinden zich diverse bars, restaurants en winkels van diverse grote merken.

Daarnaast ligt het winkelcentrum op loopafstand van de haven van Málaga. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt in Muelle Uno in Málaga? Lees dan snel verder.

Muelle Uno

Muelle Uno Málaga – Info & openingstijden

Muelle Uno informatie
Adres: Passeo de la Farola
Openingstijden: 365 dagen per jaar open, winkels open van ma t/m za van 10:00 tot 22:00 uur
Restaurants: dagelijks van 12:00 tot 00:00 uur
Website: www.muelleuno.com

Muelle Uno in Málaga: van pier tot openlucht winkelcentrum

Voordat het winkelcentrum werd gebouwd, stond de pier met de naam “Muelle de la Farola” bekend als belangrijk onderdeel van de haven van Málaga. De pier werd in 2011 volledig omgebouwd tot een promenade met een winkelcentrum van wel 14.000 vierkante meter.

Het winkelcentrum bevat meer dan 70 verschillende winkels van bekende merken. Daarnaast bevat het winkelcentrum ook diverse restaurants en bars waar je tijdens het winkelen even een pauze kunt nemen en kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een drankje.

Het winkelcentrum sluit aan op de 500 meter lange boulevard, waar je onder de palmbomen kunt genieten van het uitzicht op passerende jachten en zeilboten door de haven van Málaga. De ideale plek om te bezoeken als toerist in Málaga.

Bezoek museum Pompidou bij Muelle Uno

Uiteraard is naast een dagje shoppen in winkelcentrum Muelle Uno nog veel meer in Málaga te ontdekken. Niet ver achter het winkelcentrum, ligt namelijk het museum Pompidou.

Het museum Pompidou is onmisbaar dankzij de grote glazen kubus met kleurrijke vierkante vlakken aan de voorkant van het museum. In het museum kun je diverse tentoonstellingen met moderne kunststukken bewonderen met elk een ander thema.

Het museum bevat zes verschillende kamers waar je vaste tentoonstellingen kunt bewonderen en daarnaast nog een aantal kamers met wisselende tentoonstellingen.

Naast een bezoek aan museum Pompidou, kun je ook een bezoek brengen aan de witte vuurtoren aan het einde van de pier. Vanaf de vuurtoren kun je genieten van een mooi uitzicht over de zee en de rest van de stad.

Muelle Uno is makkelijk te bereiken vanuit de stad

Als je in het centrum van Málaga bent dan loop je via de grote winkelstraat Calle Marques Larios zo naar de haven. Je kunt ook voor je naar de haven loopt het hotel AC Málaga Palacio (Calle Cortina del Muelle, 1) inlopen en daar met de lift naar de 15e verdieping gaan. Je komt dan bij de Atico Bar waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over de haven en de kathedraal van Málaga.

De geschiedenis van Muelle Uno

De haven van Málaga draagt een interessante geschiedenis met zich mee. Voordat Muelle Uno in Málaga werd gebouwd, diende de haven als een belangrijke handelspost voor schepen van over de hele wereld.

De haven werd steeds belangrijker dankzij het fijne klimaat en de mogelijkheid om goederen te verhandelen. Ook werd er in 1817 de 38 meter hoge vuurtoren gebouwd om schepen de weg te wijzen.

Muelle Uno Málaga