Parque de María Luisa Sevilla

Parque de María Luisa in Sevilla, ook wel bekend als het Maria Luisa park, is het bekendste openbare park van Sevilla. Zo grenst het park aan de rivier Guadalquivir en kun je hier genieten van de prachtige natuur vol met kleurrijke bloemen, diverse monumenten en een bezoek aan een museum voor volkenkunde.

Het park behoorde vroeger bij de tuinen van het San Telmo paleis tot het in 1893 gedoneerd werd aan de stad Sevilla om er een openbaar park van te maken.

Ben jij van plan om binnenkort een bezoek aan de Spaanse stad Sevilla te brengen? Dan lees je hier alles over Parque de María Luisa in Sevilla en waarom je hier zeker naartoe moet.

Parque de María Luisa Sevilla

Parque de María Luisa Sevilla – Info & openingstijden

Parque de María Luisa informatie
Adres: Av. de María Luisa in Sevilla
Vervoer: Metro lijn 1 uitstappen op halte Prado de San Sebastian
Openingstijden: Iedere dag van 8:00 tot 22:00 uur (gratis entree)

Over Parque de María Luisa in Sevilla

Het Maria Luisa park bestaat voor een groot deel uit gedeelten, die vroeger als tuinen bij het paleis van San Telmo hoorde. In 1911 besloot Jean-Claude om de tuinen te herontwerpen met paviljoenen vanuit Mexico, Argentinië, de VS, Guatamala en Colombia. Het waren de Franse architect Nicolas Forestier en de Spaanse architect Aníbal González die het hebben ontworpen.

Naast Parque de María Luisa in Sevilla, staat het bekende plein genaamd Plaza de España. Plaza de España werd in 1929 gebouwd en speelde een centrale rol in Sevilla tijdens een Ibero-Amerikaanse tentoonstelling dat op het plein tentoon werd gesteld.

Geniet van de vrije natuur in het park

In Parque de María Luisa in Sevilla kun je heerlijk tot rust komen tussen de groene natuur van het park. Het park is een uitstekende plek om tussen diverse flora en fauna te genieten van bijvoorbeeld een heerlijke picknick samen met het gezin of een rustgevende wandeling.

Daarnaast kun je in het park fietsen huren om een lekkere fietstocht door het park te maken. Ook tijdens de hete zomerdagen is het brengen van een bezoek aan het Maria Luisa park een uitstekende vakantieactiviteit. Dankzij de prachtige mediterrane bomen, schaduwrijke wandelpaden en kleine terrasjes, kun je in het park ook van een beetje verkoeling genieten.

Bezienswaardigheden Maria Luisa park

Naast de prachtige natuur in het Maria Luisa park in Sevilla, staan er ook verschillende standbeelden van belangrijke Spaanse figuren in het park. Zo vind je hier bijvoorbeeld het standbeeld van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes.

Naast de standbeelden en een aantal fonteinen, valt er ook nog eens een hoop te beleven rondom het park. Naast het park bevindt zich namelijk ook Plaza de América. Aan dit plein staat een archeologisch museum en Museo de Artes y Costumbres Populares, waar oude prachtstukken over de volkenkunde staan tentoongesteld.

Parque de Maria Luisa