Botanische tuin Málaga – Jardín Botánico

Voor een echt ontspannen moment tijdens jouw vakantie in Málaga kun je het beste een bezoek brengen aan de botanische tuin, die ook wel bekend staat onder de naam Jardín Botánico de Málaga. De Botanische tuin van Málaga is één van de grootste botanische tuinen in heel Europa, met een grootte van wel 23 hectare.

Ben jij op zoek naar een rust momentje buiten het drukke centrum van Málaga? Dan lees je hier waarom de botanische tuin Jardín Botánico de Málaga de perfecte plek voor jou is om even tot rust te komen.

Botanische tuin Málaga

Botanische tuin Málaga – Info & openingstijden

Botanische tuin Málaga informatie
Adres: Camino del Jardin Botanico 3
Vervoer: Bus 2 vanaf Alameda Principal
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag: van 09:30 tot 19:30 uur
Van 1 oktober t/m 31 maart: van 09:30 tot 16.30 uur
Website: www.laconcepcion.malaga.eu

Het ontwerp van de botanische tuin Jardín Botánico de Málaga

De landgoederen waarop de botanische tuin Jardín Botánico de Málaga zich bevindt, werd in 1855 gekocht door de markies en markiezin van Loring. De markies en markiezin wilde de gekochte landgoederen samenvoegen tot één grote botanische tuin.

Daarom gaven zij een Franse tuinarchitect de opdracht om een schitterende botanische tuin te ontwerpen en deze aan te leggen op de gekochte landgoederen. In de jaren die volgde, is de botanische tuin een aantal keren van eigenaar gewisseld. In 1990 werd de botanische tuin overgekocht door de gemeente van Málaga en vier jaar later geopend voor publiek.

Bijzondere routes door de botanische tuin

In de botanische tuin Jardín Botánico de Málaga kun je via verschillende wandelroutes door de botanische tuin lopen. Elke wandelroute heeft een eigen naam en thema en leidt je langs verschillende plekken in de botanische tuin, waar je diverse soorten bomen, bloemen en planten kunt bewonderen.

Zo leidt de wandelroute ‘de wereld rond in 80 bomen’ je langs verschillende soorten bomen en planten, die elk afkomstig zijn uit een ander continent. Een andere wandelroute genaamd ‘Ruta de los miradores’ leidt je langs een aantal bijzondere uitzichtpunten in Málaga, zoals de bergen van Montes de Málaga.

Ontspannen in de Jardín Botánico de Málaga

Nadat je verschillende wandelroutes door de botanische tuin Jardín Botánico de Málaga hebt afgelegd, ben je vast wel toe aan een heerlijk rustmomentje met een lekker hapje en drankje. Dit kan zeker in het kleine paviljoentje naast de entree van de botanische tuin.

Hier bevindt zich namelijk een klein café waar je in de schaduw kunt genieten van bijvoorbeeld een verfrissende salade of een zoete smoothie, terwijl je even bijkomt van je lange wandeling door de botanische tuin van Málaga.

Jardín Botánico de Málaga