Picasso museum – Museo Picasso

Málaga is naast een geliefde zonbestemming ook een stad die in cultureel opzicht voldoende te bieden heeft.

Eén van de bekendste inwoners van de stad is natuurlijk Pablo Picasso. Alhoewel de kunstenaar in 1973 overleed, is hij voor mensen over de gehele wereld nog steeds een levende legende en een inspirator. Voor de bewoners in Málaga zelfs de grootste held.

Bezoek het Museo Pablo Picasso Málaga

Je kunt de werken van Picasso bewonderen in het Picasso museum (Museo Picasso) van Málaga. Het museum opende zijn deuren in 2003. De kunstwerken die hier worden getoond zijn voornamelijk afkomstig van familieleden van Picasso.

De meeste werken komen uit de beginjaren van de kunstenaar én uit de laatste periode waarin hij nog schilderde. Dicht bij het museum staat het geboortehuis van Pablo (Plaza de la Merced 15) en natuurlijk heb je de mogelijkheid deze te bezoeken.

Picasso museum

Picasso museum – Info & openingstijden

Picasso museum informatie
Adres: Palacio de Buenavista calle San Agustín 8, Málaga
Openingstijden: Vanaf maart tot juni: 11.00 – 18.00 uur
Vanaf juli tot augustus: 11.00 – 19.00 uur
Vanaf september tot oktober: 10.00 – 19.00 uur
Vanaf november tot februari: 10.00 – 18.00 uur
Website: www.museopicassomalaga.org
Picasso museum
rondleiding Mezquita

Picasso museum Málaga tickets

Bestel nu online je tickets voor het Picasso Museum in Málaga en voorkom dat je in de rij moet staan wachten. Je krijgt 200 werken van deze kunstenaar te zien. Inclusief audiotour.

Al vanaf

€ 9,-

Gratis annuleren

Over Picasso

Je bent vast niet zomaar op deze pagina terecht gekomen. We gaan ervan uit dat je Picasso kent en bekend bent met zijn vele topwerken? Voor de jongeren onder ons stellen wij Pablo Picasso toch even voor. Pablo Picasso was een kunstschilder en tekenaar, beeldhouwer, een grafisch kunstenaar en keramist.

Hij is bij Nederlanders vooral bekend vanwege zijn schilderijen en tekeningen, maar deed dus veel meer dan dat. Geboren op 25 oktober 1881 in Málaga erfde hij overduidelijk het talent van zijn vader José Ruiz Blasco. Deze was tekenleraar en kunstenaar.

Een studie volgende Pablo Piccaso aan de kunstacademie Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, in Madrid. De kunstwerken van Picasso zijn onder te verdelen in diverse periodes zoals de blauwe periode, de roze periode, de kubistische periode en de surrealistische en abstracte periode.

Over het Picasso museum

Over het Picasso museum zelf is ook voldoende te vertellen. Het is geen doorsnee museum want het is gevestigd in een paleis, namelijk de ‘Palacio Bueanvista’. Dit paleis stamt nog uit de 16e eeuw en is gebouwd op het fundament van een Moors paleis. De fundamenten van dit paleis zijn nog te zien.

Welke werken worden tentoongesteld?

Voor de bekendste werken van Picasso zul je naar andere musea moeten afreizen. Deze vind je dus niet in het Picasso museum van Málaga, maar in het Picasso museum in Barcelona en Parijs. Maar dat is geen reden om het museum over te slaan.

Als kunstliefhebber zal je tijd tekort komen om je aan de minder bekende werken te kunnen vergapen. Je vindt hier vooral beelden, schetsen en schilderijen afkomstig uit de collectie van de familieleden van Picasso. Deze zul je nergens anders tegenkomen.

Bijzondere archeologische vondsten

Als je het Picasso museum in Málaga bezoekt dan kun je in de kelder van het museum vondsten bekijken die tijdens opgravingen gevonden zijn. Hier liggen voorwerpen en fundamenten die meer dan 3000 jaar oud zijn. Het stamt uit de tijd dat de Feniciers en de Romeinen het nog voor het zeggen hadden in Spanje.

Dit is een interessant extraatje tijdens jouw bezoek aan dit bijzondere museum.

Video Museo Picasso Málaga

Op zondagen gratis naar het Picasso museum, Málaga

Als je vaker musea in Spanje bezoekt dan ben je ervan op de hoogte dat sommige musea op zondagen gratis te bezoeken zijn. ’s Avonds, 2 uur voor sluitingstijd, mag je hier gratis naar binnen. Dat geldt ook voor het Picasso museum in Málaga.

Wel raden we jou aan om tijdig aanwezig te zijn, want met name in het hoogseizoen kan de rij lang worden en een half uur voor sluitingstijd kom je dan niet meer gratis binnen. Overigens vonden wij het zelf prettiger om een andere dag en tijdstip te kiezen zodat we in alle rust de werken van Picasso konden bewonderen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Sla de wachtrij over – Online kaartjes reserveren

Tickets voor het museum kan je online reserveren. Doe dat via de website GetYourGuide.com.

Picasso Málaga