Plaza de Toros Sevilla

Wanneer je aan de Spaanse cultuur denkt, zijn stierengevechten in arena Plaza de Toros onmisbaar. Het houden van stierengevechten is een traditie in Spanje en een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur.

In Spanje bevinden er zich nog een aantal arena’s, waar er regelmatig stierengevechten worden gehouden. Eén van deze arena’s is Plaza de Toros in Sevilla door de inwoners ook wel ‘El Catedral de Toreo’ genoemd. In dit artikel lees je alles over wat deze Spaanse arena te bieden heeft.

Plaza de Toros Sevilla

Plaza de Toros Sevilla – Info & openingstijden

Plaza de Toros de la Real Maestranza informatie
Adres: Paseo de Cristóbal Colón, 12 Sevilla
Vervoer: Bus C4 – C5 – 3 – 40 – 41 Halte: Paseo de Colon
Openingstijden: Dagelijks van 9:30 tot 19:30 uur
25 december gesloten
Website: www.realmaestranza.com
Plaza de Toros
rondleiding Mezquita

Tickets arena en rondleiding van 1 uur

Als je naar Sevilla gaat en je wilt een rondleiding in de grootste arena van Spanje dan kun je nu al je tickets bestellen. Je gaat geen stierengevecht bekijken dit ticket geeft toegang tot de arena en het museum.

Al vanaf

€ 25,-

Gratis annuleren

Stierengevechten in Plaza de Toros, de arena ‘La Maestranza’

Plaza de Toros, ook wel bekend als “La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla”, werd gebouwd in de 18e eeuw en heeft plek voor zo’n 13.000 toeschouwers. De arena is eenvoudig bereikbaar met de bus en is dagelijks geopend. Plaza de Toros de la Maestranza is een van de mooiste arena’s van Spanje.

Het is niet alleen volgens kenners de mooiste stierenarena van Spanje, maar ook de grootste. De bouw begon in 1733 en men begon met de houten arena die voor het eerst ovaal werd gemaakt, de vorige arena’s die gebouwd zijn hadden allemaal een  rechthoekige vorm. Verschillende architecten werkte aan het ontwerp, in 1761 was het architect octavas die de vierbogen verwerkte in het ontwerp.

De Palco del Príncipe werd gebouwd in 1765. Het bestaat uit twee delen, de toegangspoort waar de succesvolle stierenvechters de arena verlaten en de loge waar de Spaanse koninklijke familie mag zitten. In de arena is ook een kapel gebouwd hier bidden de stierenvechters voor ze het gevecht aangaan.

Plaza de Toros heeft verschillende soorten zitplaatsen die verschillen in prijsklasse. Zo is een plaats in de schaduw duurder dan een plek in de volle zon.

De eerste stierengevechten worden gehouden tijdens de feestweek Feria de Abril in april. Dit is een van de belangrijkste stierenvechtenfestivals ter wereld. De feestweek wordt geopend met een optocht rondom en door de arena. Rondom de arena staan allerlei tenten waar je alleen op uitnodiging naar binnen kunt.

De stierengevechten worden voornamelijk op zondag gehouden en tot aan september. Op de dagen wanneer er geen stierengevechten plaatsvinden, kun je zelf over het zand van de arena lopen.

Museo Taurino (Museum stierenvechten)

In de arena Plaza de Toros kun je naast stierengevechten ook een bezoek brengen aan het museum van stierenvechten in Sevilla. Het museum in de arena is een uitstekende plek om een kijkje te nemen in de geschiedenis van stierengevechten.

In het museum hangen bijvoorbeeld posters, portretten en kostuums van bekende stierenvechters zoals Manolete. Daarnaast staan er rondom de arena standbeelden van belangrijke personen voor het stierenvechten, zoals Maria de las Mercedes van Bourbon-Sicilië en Curro Romero.

Met een entreeticket voor het museum kun je ook deelnemen aan een rondleiding door de arena.

Plaza de Toros Sevilla (Arena Real Maestranza)

Al wil je niet een echt stierengevecht meemaken dan is het toch interessant om eens een bezoek aan de Plaza de Toros in Sevilla te brengen. Het museum en een bezoek aan de arena zijn indrukwekkend om te zien. Bovendien is het gebouw zelf ook zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

Stierenvechten bijwonen in Sevilla

Als je van plan bent om een stierengevecht bij te wonen dan moet je er rekening mee houden dat er 6 stieren gedood worden. Bezoek je het Museo Taurina dan steun je indirect het stierenvechten.

Plaza de Toros Sevilla