Júzcar

Júzcar het Smurfendorp

Júzcar is tegenwoordig een wereldberoemd dorp in Spanje dankzij de blauwe huisjes die er staan. Vroeger waren deze huizen net als de meeste huizen in Andalusië wit, maar filmmaatschappij Sony heeft ervoor gezorgd dat de huizen blauw werden geschilderd.

In 2011 werd Júzcar geselecteerd als promotieplaats voor de film Smurfen in 3D.

Smurfendorp Júzcar

Top 5 accommodaties in Júzcar

 1. Casa Rural Juzcar – Casa Rural Juzcar bestaat uit 2 villa’s midden in de natuur en beschikt over een terras met een barbecue en een eigen buitenzwembad.
  → Bekijk deze accommodatie
 2. Apartment Frasquita Boa – Een keurig appartement voor jouw verblijf in Júzcar.
  → Bekijk deze accommodatie
 3. Casa Rural Fuente Caraila – De vakantiewoning is uitgerust met 2 slaapkamers, 1 badkamer en het ligt op een perfecte locatie.
  → Bekijk deze accommodatie
 4. Casa Rural Molino de Bony – Deze vakantiewoning heeft 3 slaapkamers en wordt zeer goed beoordeeld.
  → Bekijk deze accommodatie
 5. La casa de mis padres – De vakantiewoning met een terras en uitzicht op de bergen heeft 4 slaapkamers en 2 badkamers.
  → Bekijk deze accommodatie

Júzcar zonder Smurfen

Sony Pictures wilde het hele dorp blauw schilderen als alle inwoners ermee akkoord gingen. En dankzij de riante vergoeding deden ze dat en dus werden de huizen met 9000 liter blauwe verf geschilderd.

In eerste instantie dachten de bewoners na verloop van tijd weer in hun witte huizen te kunnen wonen, maar door de enorme aandacht van de blauwe huizen en de grote toeloop van toeristen werd besloten de huizen niet meer wit te schilderen.

De Smurfen die in Júzcar stonden zijn inmiddels weggehaald. Dit omdat de erfgenamen van de bedenker van de Smurfen een vergoeding van 12 procent van de opbrengst wilde ontvangen die de toeristen opleverden.

De gemeente en de erfgenamen kwamen niet tot een akkoord en dus is Júzcar nu een Smurfendorp zonder Smurfen. Wel zijn de huizen, de winkels, gebouwen en de kerk nog blauw.

Bezienswaardigheden Júzcar

Júzcar is op de kaart gezet dankzij de blauwe huisjes, maar er is meer te zien in deze Andalusische plaats. Nadat de Smurfen het dorp verlieten hebben de 250 inwoners vergaderd en besloten van deze plaats een openlucht avonturenpark te maken.

Je kunt nu dus deelnemen aan de outdooractiviteiten. Er werden speciale wandelroutes aangelegd die je langs de mooiste muurschilderingen laten lopen.

Verder is de natuur in en rondom deze plaats erg mooi, dus natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook zijn er Tibetaanse bruggen, klimmuren en twee tokkelbanen (tirolinas).

Kortom Júzcar is nog steeds de moeite waard om te bezoeken als jij op rondreis door Andalusië bent.

Waar ligt Júzcar in Spanje?

Júzcar ligt in de provincie Málaga in de autonome regio Andalusië.

Kaart Júzcar

Hoe is Júzcar te bereiken?

Als je op de kustweg rijdt dan ga je bij San Pedro Alcántara de A397 op naar El Madroñal. Een paar kilometer verder ga je via de T-splitsing linksaf naar de MA-5227 richting Pujerra en Júzcar.

Als je vanaf Málaga komt dan moet je er rekening mee houden dat je 120 kilometer moet rijden. Je rijdt op smalle wegen met veel bochten dus goed op letten.

Het is aan te raden om de auto buiten het dorp te parkeren en te voet het dorp in te lopen.

Júzcar