Alhaurin el Grande

De naam Alhaurin el Grande

De stad Alhaurin el Grande is gelegen in een vruchtbare vallei en bevindt zich tussen een noordelijke helling van Sierra de Mijas en de rivier de Guadalhorce. Oorspronkelijk is de naam afkomstig van Arabische invloeden, waarbij Alhaurin vertaald wordt als ‘De Vallei’.

De toevoeging ‘el Grande’ is door katholieke koningen rond 1485 geschonken om onderscheid te geven tussen aangrenzende steden. Hedendaags is deze charmante stand volstrekt autonoom en biedt het een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen in prachtige natuurgebieden, bebossing en ligt ook de kust van Fuengirola en Mijas niet ver weg.

Alhaurin el Grande Spanje

Binnen 30 minuten kun je zo uiteenlopende natuur bewonderen en zowel ontspannen als avontuurlijk en actief bezig zijn. Voor natuurliefhebbers is er geen enkele twijfel waarom deze stad de naam el Grande is toebedeeld, zodra een blik op het weelderig natuurlijk schoon wordt geworpen.

Wat te doen in Alhaurin el Grande

Een bezoek aan het stadje Alhaurin el Grande biedt daarnaast vele mogelijkheden om vertrouwd te raken met de rijke historische geschiedenis van Andalusië. Je vindt hier onder meer de Kleine Basiliek van Santa Maria, de oudste parochiekerk van Arcos de la Frontera.

De kerk kenmerkt zich door een variatie aan uiteenlopende stijlen, doordat verscheidene architecten er in een periode van zes eeuwen hun stempel op hebben gedrukt. De San Pedro-kerk biedt eveneens prachtige decoratie-elementen en bevat het oudste altaarstuk dat de provincie Cádiz rijk is, stammende uit de zestiende eeuw.

Het absolute hoogtepunt van de stad wordt gevormd door het kasteel van Arcos de la Frontera. Vanaf het Cabildo-plein kun je het kasteel uitstekend bewonderen. Ook de Moorse poort, de Arcos de Cobertizo uit de 12e eeuw, mag niet onbezocht voorbijgaan.

Restaurants in Alhaurin el Grande

Door de vruchtbaarheid van deze streek, kun je je hier tegoed doen aan heerlijke lokale producten. Verse groente, weelderig fruit, zeevruchten en vlees zijn hier rijkelijk beschikbaar.

Het centrum van Alhaurin el Grande kent een keur aan fantastische restaurants en tapasbars, waar je kunt genieten van typisch Spaanse gerechten en culinaire hoogstandjes. Alle ingrediënten komen uit lokale boomgaarden en moestuinen, waardoor je volop de lokale smaken proeft. Authentieke restaurants waar gerechten met liefde voor je worden bereid, zijn Bar Restaurante la Higuera en Marisqueria la Alegria.

Weer & klimaat Alhaurin el Grande

Alhaurín el Grande heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn er droog en heet en de winters mild. De temperatuur kan in de zomer boven de 35 graden uitkomen en er valt in het hele jaar gemiddeld 218 mm regen.

Rondreis Andalusie
ANWB Andalusië

8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië met ANWB

Boek een 8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië. Je zult de steden Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz ontdekken en overnachten in charmehotels op prachtige locaties. Enkele hoogtepunten zijn de Caminito del Rey, Carmona, Aracena, Casarabonela en het Nationaal Park La Doñana. Incl. vluchten, huurauto en overnachtingen.

Al vanaf

€ 783,-

Waar ligt Alhaurin el Grande in Spanje?

Alhaurin el Grande ligt in de autonome regio Andalusië op 25 km vanaf Torremolinos.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de bezienswaardigheden van Alhaurin el Grande?

In Alhaurin el Grande is dé bezienswaardigheid de Arcos de Cobertizo dit is een 12e-eeuwse Moorse poort. Breng ook een bezoek aan Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación.

Wat is het weer in Alhaurin el Grande?

Alhaurin el Grande ligt in Andalusië en dat heeft een mediterraans klimaat. De winters zijn er mild met een minimum temperatuur van 15 graden en de zomers zijn er droog en warm.

Overnachten in Alhaurin el Grande

Als je tijdens een rondreis door Andalusië een verblijf zoekt in Alhaurin el Grande, dan geeft dit je de gelegenheid om werkelijk de stad in je op te nemen. Er zijn genoeg accommodaties beschikbaar, van hotels tot uitstekende bed and breakfast opties om je verblijf in deze unieke stad tot een succes te maken. Aangezien de naam van de stad eer betoont aan grootsheid, mag je verblijf hierin niet achterblijven. Kies daarom voor Casa de Orange en geniet van geweldige vergezichten en sinaasappelbomen, terwijl je heerlijk dobbert in het riante zwembad dat hier tot je beschikking staat. Alhaurin el Grande biedt je ultieme herinneringen.

Alhaurin el Grande