Wat moet je zien tijdens jouw rondreis

Frigiliana
Andalusië is een heerlijke streek in het zuiden van Spanje om jouw vakantie te vieren of een rondreis te maken. Dit gedeelte van Spanje heeft namelijk zoveel te bieden en helemaal als je van het echte Spanje wilt genieten. Veel typisch Spaanse gebruiken komen uit Andalusië. Je kunt wel zeggen dat de wortels van de Spaanse cultuur uit Andalusië komen. De flamenco en de heerlijke sherry zijn daar twee voorbeelden van. Wat moet je nu echt gaan zien tijdens jouw rondreis door Andalusië? In dit artikel geven we je enkele tips.

De 8 steden van Andalusië

Andalusië heeft 8 steden, er is dus genoeg te bezichtigen als je een fly & drive door Andalusië gaat boeken. Het zijn ook alle 8 steden die zoveel te bieden hebben op zowel cultureel gebied als dat je er gewoon van het echte Spaanse leven kunt genieten. Steden als Málaga, Sevilla, Córdoba en Granada zullen veel van jouw tijd in beslag nemen als je hier gaat rondreizen.

Alhambra

Maar ook de kleinere plaatsen zoals Jerez de la Frontera en Cádiz zullen een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Granada is bekend om het schitterende Alhambra wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Als je een fly and drive door Andalusië gaat maken dan mag je het Alhambra zeker niet overslaan.

Andalusie

 • Tip: als je het Alhambra wilt bezoeken koop dan vooraf online je toegangskaarten. Er mogen namelijk maar een beperkt aantal personen per dag naar binnen.

Vliegen naar Andalusië

Als je vanuit Nederland naar Andalusië vliegt dan zul je aankomen op Málaga of Sevilla. Je kunt zelf bepalen welke stad jouw voorkeur heeft om jouw rondreis mee te beginnen.

Sevilla de hoofdstad van Andalusië

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en een stad met vele gezichten. Het is misschien wel de meest romantische stad welk je gaat aandoen tijdens jouw rondreis. Met de schitterende bezienswaardigheden zoals het Plaza de España, de Giralda toren, de Torre del Oro en het Alcázar zul je hier schitterende indrukken op doen.

Córdoba

Een stad welke weer een heel andere uitstraling heeft dan Sevilla, Málaga of Granada is Córdoba. In deze stad voel je echt de sfeer van de Arabieren die hier lange tijd geheerst hebben. Ook in deze stad is zoveel moois te bewonderen. Neem bijvoorbeeld de Mezquita, dit is een kathedraal en moskee in één. Qua architectuur is de Mezquita echt prachtig. Ga er zelf maar eens naar binnen als je in Córdoba bent en je zult het met ons eens zijn.

Málaga

Een andere zuid-Spaanse topstad is Málaga. Hier moet je uitkijken dat deze stad niet al je tijd van je rondreis in beslag gaat nemen. Málaga heeft een ontzettend leuk centrum waar alles zich buiten afspeelt. Als je aan iemand uit moet leggen wat de sfeer van Zuid-Spanje is dan kan je hem meenemen naar Málaga en hij zal begrijpen wat je bedoelt. Het centrum is niet het enige waarom je deze stad moet bezoeken want ook de haven Muelle Uno en de prachtige stranden zijn de moeite meer dan waard. Dus als je tijdens jouw rondreis door Andalusië even een dagje niet wilt rondreizen dan is het strand van Málaga een erg goede onderbreking.

Málaga

Cádiz

Cádiz is niet zo bekend als de andere steden maar daardoor zeker niet minder aantrekkelijk. Deze stad met zijn witte huizen en mysterieuze steegjes en straatjes is voor vele één van de hoogtepunten van de rondreis. Het historisch centrum van Cádiz waarvan de punt de Atlantische oceaan insteekt is een echte must-see.

Klimaat Andalusië

Het mooie van een vakantie of fly and drive door Andalusië is dat je al weet dat je mooi weer zult hebben. Met meer dan 300 zonnedagen is de kans dat jouw vakantie of rondreis in het water valt erg klein. Het beste kun je een fly drive Andalusië maken in de maanden mei of oktober, de temperatuur is dan namelijk erg aangenaam.

Tip: ga in augustus geen fly drive door Andalusië maken aangezien de temperatuur dan makkelijk richting de 40 graden loopt. Met zulke temperaturen wil je niet in een stad als Sevilla rondlopen.

Witte dorpen

Tijdens jouw reis door Andalusië zal je veel witte dorpjes tegenkomen. Plaatsen zoals Mijas en Frigiliana staan bekend om de witte huisjes. Maar in de provincie Cádiz zul je de meeste witte dorpen (pueblos blancos) aantreffen. De witte dorpen behoren tot de oudste van Andalusië en hebben veel Moorse invloeden. De witte kalk op de huizen zit er niet alleen op voor de sier, maar is ook bedoeld om de hete zon te weerkaatsen. Veel bewoners kalken ieder voorjaar hun huis om zo de zomer weer enigszins behaaglijk in huis te kunnen zitten.

Costa del Sol

Buiten de cultuur, de witte dorpen en de vele bezienswaardigheden heeft Andalusië natuurlijk prachtige stranden. De Costa del Sol heeft voor iedere strandliefhebber wat te bieden. Of je nu een druk en vol strand wilt bezoeken of je ligt liever bijna alleen… aan de Costa del Sol is het allemaal mogelijk. De stranden van de Costa del Sol bieden een mooie onderbreking van jouw rondreis door het prachtige Andalusië.

Bezienswaardigheden Andalusië

Als je een fly drive gaat maken door Andalusië dan zul je in iedere stad of dorp uiteraard de bezienswaardigheden willen gaan zien. Bezienswaardigheden welke je niet mag missen zijn:

Sevilla

 • Plaza de España
 • Torre del Oro
 • Giralda

Málaga

 • Alcazaba
 • Gibralfaro
 • Kathedraal van Málaga

Granada

 • Alhambra
 • Real Alcazar

Córdoba

 • Mezquita
 • Alcázar
 • Puerta del Puente
 • Puente Romano

Dit zijn de bezienswaardigheden van de grote steden die je echt gezien moet hebben. Maar steden en plaatsen als Ronda, Jerez de la Frontera, Cádiz, Mijas en Marbella zijn ook zeker een bezoek waard.