Comares

Waarom een bezoek brengen aan Comares?

In Comares is het rustig en vredig, helemaal in de winter. Het fort van het dorp ligt tegen een wit balkon en op de terracotta straatstenen staan bankjes.

Het Ayuntamiento (stadsbestuur) van het dorp heeft veel geld geïnvesteerd in het verbeteren van de stad. Comares staat bekend om zijn amandelen-, wijn- en olijfolieproductie.

Comares Spanje

Het is ook de bakermat van het espartogras, dat wordt verbouwd voor landbouw- en huishoudelijk gebruik. Als je een verblijfplaats zoekt in Comares, vind je een aantal hotels binnen 10 minuten lopen van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Het Hotel Restaurante Atalaya ligt in het centrum en biedt gratis parkeergelegenheid. Aangezien Comares in de buurt is gelegen van Granada is een uitstapje naar deze stad iets wat je zeker moet gaan ondernemen.

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Comares

TUI TUI
de VakantieDiscounter Discounter
Eliza was here Eliza was here
Corendon Corendon
ANWB Reizen ANWB Reizen
Sunweb Sunweb
Prijsvrij Prijsvrij

Bezienswaardigheden Comares Spanje

Comares werd in 1492 overgenomen door katholieke vorsten en onderging verschillende hervormingen, waaronder de bouw van het klooster van San Francisco. Keizer Karel V gaf opdracht tot de bouw van een naar hem genoemd paleis.

Het paleis werd in 1870 bijna verwoest door de Franse troepen van Napoleon, maar het werd uiteindelijk staatseigendom en uitgeroepen tot Nationaal Monument.

Maar hoewel het dorpje vaak een uitstapje vormt voor een bezoek aan omliggende steden en dorpen (zoals Málaga, Granada en Nerja), is er ook in Comares zelf nog meer dan genoeg te zien, doen en beleven.

Zo is er bijvoorbeeld het unieke Castillo de Comares, welke te vinden is op het uiterste puntje van het dorp. Het kleine complex geeft een uitgebreid inkijkje in de geschiedenis van dit dorp, maar biedt tegelijkertijd een werkelijk schitterend uitzicht over de huizen, winkels, gebouwen en omgeving van Comares.

Wie vervolgens op zoek is naar nog een uniek stukje architectuur kan terecht bij de zogenaamde ‘Deur van Málaga’. De beroemde poort vormt letterlijk en figuurlijk de toegang tot de havenstad. De poort zelf is al indrukwekkend te noemen, maar het uitzicht is misschien nog wel specialer.

Eenmaal de poort gepasseerd word je namelijk getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de omgeving van het dorp. Je kijkt hier zelfs uit tot aan de kustlijn van Andalusië.

Het weer en klimaat in Comares

In Comares is het bijna het hele jaar prachtig weer. Het ligt in Andalusië en het heeft dus ook een mediterraan klimaat, net als de andere plaatsen in deze regio in Zuid-Spanje. De zomers zijn er heet en droog en in de winter heb je een milde temperatuur. De gemiddelde temperatuur in dit gebied is 20°C. Regen valt er bijna niet, in een heel jaar valt er gemiddeld 288 mm.

Waar ligt Comares in Spanje?

Comares ligt in de autonome regio Andalusië op de grens tussen de regio Axarquía en de Montes de Málaga. De afstand vanaf Málaga Airport naar Comares is ongeveer 45 kilometer. 

Kaart Comares

Veelgestelde vragen

Waar ligt Comares in Zuid-Spanje?

Comares ligt in de regio Andalusië op ruim 35 km vanaf Málaga en 210 km vanaf Sevilla.

Waarom Comares bezoeken?

Comares behoort tot de pueblo blancos (witte dorpen) en het is daarom een mooi dorp om te gaan bezoeken tijdens jouw rondreis door Andalusië.

Comares tijdens je rondreis

Comares bezoek je om de authentieke witte huisjes, gebouwen en winkels. Zoals gezegd is Comares onderdeel van de vele witte dorpjes (pueblo blancos) die in Andalusië te vinden zijn. En het plaatsje stelt hierin zeker niet teleur.

Overal waar je kijkt, ontdek je prachtige witte gebouwen voorzien van de mooiste planten en bomen. Dit gecombineerd met het prachtige uitzicht vanaf de heuvel waar Comares op is gelegen zorgt voor een bestemming die je eigenlijk niet mag missen tijdens je rondreis Andalusië.

Comares