De kust

Omdat het water en het strand nu eenmaal een belangrijk deel van dit gebied vormen is het ook logisch dat dit de belangrijkste reden is om Nerja als vakantiebestemming te overwegen. De kust van deze gemeente beslaat zo’n zeventien kilometer aan Costa del Sol stranden. Daarmee beslaat het het gehele oostelijke deel van de kustlijn. Je kunt hier alles doen met betrekking tot watersport en ook op het strand is het goed toeven. Mede omdat de grote stad Malaga slechts vijftig kilometer verderop zit is het vaak zo dat het hier net even iets rustiger is in de drukke vakantieperiodes.

Nerja strand

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Nerja

Kras Kras
Bekijk
De Jong Intra De Jong Intra
Bekijk
Corendon Corendon
Bekijk
De VakantieDiscounter Discounter
Bekijk
Tui Tui
Bekijk
Sunweb Sunweb
Bekijk
Prijsvrij Prijsvrij
Bekijk
D-Reizen D-Reizen
Bekijk

Wat te doen in Nerja?

Nerja is echter wel veel meer dan alleen maar een plek waar het water en het zand te vinden zijn. Het is namelijk, net als geheel Andalusië een gebied waar veel geschiedenis te vinden is. Daarom is het ook voor andere toeristische doelgroepen dan de groep die op zoek is naar zonvakanties aantrekkelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld ook allerlei bijzonder bezienswaardigheden op het gebied van architectuur, cultuur en geschiedenis. Er zijn hier zelfs hele bijzondere vondsten uit de oudheid gedaan. Dit kan ook erg aantrekkelijk zijn om eens van naderbij te gaan bekijken wanneer je de streek bezoekt.

Tip: als je in Nerja bent dan is het leuk om het dorpje Frigiliana te gaan bezoeken. Het ligt 7 kilometer van Nerja vandaan en met de bus ben je er in een kwartier.

Cueva de Nerja

De belangrijkste plek die niet met strand en zee te maken heeft in Nerja is waarschijnlijk de Cueva de Nerja. Dit is een druipsteengrot. Deze grot is in 1959 ontdekt. Je vindt hier zoals je mag verwachten druipsteen. Het is een flink grote grot met een gangenstelsel van zo’n vijf kilometer. De reden dat de grotten zich hier bevinden is terug te vinden in de liggen zo dicht bij de Middellandse Zee. Daardoor heeft er onder andere verkalking plaatsgevonden. De grotten zijn vele duizenden jaren oud en daardoor zijn er veel archeologisch waardevolle vondsten gedaan door de jaren heen.

Muurschilderingen

Ook kunstliefhebbers kunnen zich in de grot herkennen. Er zijn hier namelijk ook zeer oude kunstwerken gevonden waarvan geschat wordt dat ze zo’n twintigduizend jaar oud zijn. Het gaat dan om muurschilderingen. Het is opvallend dat de schilderingen uit twee verschillende tijdperken komen. De eerste reeks lijkt zo’n 21.000 jaar oud te zijn en stelt waarschijnlijk een hert voor die met houtskool is getekend. De tweede reeks tekeningen lijkt zo’n zevenduizend jaar jonger te zijn, dus van 14.000 voor Christus. In deze tekeningen is niet alleen een zwarte kleur, maar ook een rode kleur waar te nemen. Dit is één van de redenen waarom het verschil te herkennen is.

Vissersdorp

Wie liever boven de grond blijft kan zich richten op de plaats Nerja zelf. Dit was ooit een echt vissersdorp en dat is dan ook voor een deel terug te zien in de manier waarop het dorp is vormgegeven. Denk aan de manier waarop de straten en de pleinen lopen. Dit is dus ook leuk voor liefhebbers van stedenbouwkunde. Hier is veel te zien op dat gebied. Mede ook doordat er in verschillende tijdperken verschillende volken hebben geleefd en deze verschillen allemaal goed zichtbaar zijn in de verschillende gebouwen die de gemeente vullen. Bovendien is hier veel bedrijvigheid te vinden.

Avond- en nachtleven

De pleinen die ooit werden ingericht voor de vissers hebben nu een ander doel. Hier speelt zich tegenwoordig namelijk het avond- en nachtleven van Nerja af. Je vindt hier de restaurants en terrassen waar je iets kunt eten en drinken. Je vindt er echter ook de bars en discotheken waar je ter ontspanning een drankje kunt doen of kunt dansen. Daardoor is er dus altijd veel te beleven in dit gebied, zeker wanneer je er in de zomermaanden naartoe trekt. Daardoor heeft het oude stadscentrum een hele nieuwe dimensie gekregen. Dit is een interessante ontwikkeling voor de stad gebleken.

Het balkon van Europa

Nerja staat ook wel bekend om het Balkon van Europa. Dit is namelijk één van de echte trekpleisters van de stad en iets wat je eigenlijk nergens anders in Europa terugvindt. Dit is namelijk een boulevard of promenade van hout die boven een klif uitsteekt boven de Middellandse Zee en zo als het ware daadwerkelijk een balkon aan de buitengevel van Europa vormt. De kust is hier bovendien net anders dan de meer uitgestrekte delen die verderop liggen waardoor je de Middellandse Zee op een unieke manier kunt ervaren. Er zijn hier bijvoorbeeld veel kliffen en rotsen te vinden.

Het weer in Nerja

Er zijn veel redenen om Nerja serieus te overwegen. De belangrijkste van allemaal is misschien wel dat er een redelijk koel klimaat heerst. Dat is te danken aan twee verschijnselen in de omgeving. In de eerste plaats de ligging aan de Middellandse Zee die zorgt dat er veel koele zeelucht het land in stroomt. Daarnaast is er de beschutting van de bergtoppen van de Sierra Nevada. De uitlopers daarvan liggen immers slechts twee kilometer verderop. Daardoor is het in dit gebied altijd net even koeler dan in veel andere plekken in de regio. Dit maakt het een stuk aangenamer.

Rondreis boeken

Cueva de Nerja

In het kort

Het bezoeken van Nerja is voor liefhebbers van watersport net zo interessant als voor liefhebbers van archeologie. Ook liefhebbers van kunst of van architectuur kunnen de plaats overwegen als bestemming voor de volgende vakantie. Bovendien heerst er een aangenaam klimaat waardoor het er eigenlijk altijd prima is en er geen last van extreme hitte of extreme kou verwacht hoeft te worden. Dit maakt Nerja ook nog eens toegankelijk voor iedereen die graag in de zomer of in de winter net even wat lekkerder erbij wil zitten. Dit geldt zowel voor jong als voor oud.