Stappenplan Andalusië

Het Stappenplan voor een rondreis Andalusië

Heeft Andalusië in Zuid-Spanje ook al jouw hart gestolen? De beste manier om deze regio te verkennen is tijdens een rondreis. Een complete rondreis Andalusië kan je natuurlijk boeken bij de bekende aanbieders.

Maar veel vrijheid om eens van de route af te wijken heb je dan niet. Deze compleet samengestelde routes leiden naar de bekendste bezienswaardigheden en hotspots. Maar door te kiezen voor een unieke route krijg je weer eens heel wat anders te zien!

Stappenplan rondreis Andalusië

Andalucia

Wij ontvangen met regelmaat vragen over het samenstellen van een rondreis in Andalusië. Natuurlijk helpen wij dan graag met tips en adviezen. Zelf kennen wij deze regio als onze broekzak en we delen de kennis en ervaringen maar al te graag met al onze lezers.

Daarom hebben wij een stappenplan voor een rondreis in Andalusië geschreven. Door onze stappen te volgen kun je heel eenvoudig zelf een unieke reis uitstippelen waarbij je niets van al het moois dat Andalusië te bieden heeft mist.

Bovendien ben je door zelf een rondreis samen te stellen vaak ook minder geld kwijt. Maar dat heb je natuurlijk zelf in de hand.

1. Vliegticket naar Málaga of Sevilla boeken

Als je afreist naar Andalusië voor een rondreis, dan kun je het beste vanuit Nederland vliegen naar de luchthaven van Málaga of Sevilla en daar met een huurauto de reis vervolgen. In één van beide steden begint en eindigt dus jouw rondreis.

Al kan je er ook voor kiezen om voor de aankomst en het vertrek een andere luchthaven te gebruiken. Dit kan reistijd schelen. Zorg er dan wel voor dat je goede afspraken maakt over het inleveren van de huurauto met het verhuurbedrijf.

Vlieg je naar Málaga vanuit Nederland?

Voor een goedkope vlucht naar Málaga boeken wij altijd een vliegticket bij Vueling, Ryanair of Transavia. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Vlieg je naar Sevilla vanuit Nederland?

Ook in dit geval kiezen wij altijd voor Vueling of Transavia als luchtvaartmaatschappij. Er gaan vluchten vanuit Amsterdam en Eindhoven richting Sevilla.

2. Huurauto regelen voor rondreis

Het reserveren van een huurauto voor je rondreis door Andalusië is een koud kunstje. Doe dit direct nadat je vlucht naar Málaga of Sevilla is bevestigd. Als je dit op het laatste moment regelt, in het hoogseizoen bijvoorbeeld, heb je wellicht minder keuze uit huurauto’s of betaal je de volle pond.

En dat wil je natuurlijk voorkomen. In Zuid-Spanje en dan in de regio Andalusië hebben wij hele goede ervaringen met het autoverhuurbedrijf Easyterra. Dit is in feite een platform waarop autoverhuurbedrijven met elkaar vergeleken worden. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald.

Tip:

Wij gaan ervan uit dat je na aankomst in Málaga of Sevilla (op de heen- of terugweg) daar nog een nachtje of twee blijft. Beide steden zijn namelijk te mooi om niet in je rondreis door Andalusië op te nemen. Houd bij het huren van een auto hier rekening mee.

Haal de huurauto bij aankomst in Spanje bijvoorbeeld een dag later op en breng deze een dag eerder terug. Dit scheelt je weer huur- én parkeerkosten!

3. Rondreis Andalusië: route kiezen

Je hebt nu een vliegticket gekocht en een huurauto geregeld. Maar je bent er nog niet, het belangrijkste komt nog: een route kiezen voor je rondreis door Andalusië. Maak het je daarbij zelf niet al te moeilijk.

Zet gewoon de steden en dorpen op een rijtje die je tijdens je rondreis echt wilt bezoeken en noteer daarbij hoeveel dagen je hier wilt verblijven. Per stad schrijf je op welke bezienswaardigheden je wilt zien.

Wij hebben alvast de onderstaande steden voor jou op een rijtje gezet en deze kan je eventueel zelf aanvullen. Aan de hand van de te bezoeken steden kan je zelf de beste route voor je rondreis bepalen.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Voor een volledige rondreis in Andalusië raden wij aan 15 of 21 dagen vrij te maken. In 10 dagen is het ook wel te doen, maar dan zul je zo nu en dan mooie bezienswaardigheden moeten skippen.

En voor het maken van wandeltochten in de prachtige natuur van Andalusië is dan sowieso te weinig tijd. Met 15 of 21 dagen maak je er een ontspannen vakantietrip van. Houd er trouwens rekening mee dat je tijd kwijt bent voor het afleggen van afstanden.

Tip: Planning tool voor Andalusië rondreis

Maak eventueel gebruik van handige planning tools (apps) waarmee je in een handomdraai de perfecte route voor je rondreis samenstelt. Een goede app om je Andalusië rondreis mee samen te stellen is bijvoorbeeld ‘Roadtripper’.

4. Reserveer tickets voor bezienswaardigheden vooraf

Een van de beste adviezen die we jou kunnen geven is het vooraf reserveren van tickets voor bezienswaardigheden. Dit scheelt jou straks zeer veel tijd! Voor veel attracties en bezienswaardigheden is het nodig om een ticket te kopen.

Niet alleen zijn tickets voor bekende bezienswaardigheden in drukke periodes soms uitverkocht, ook sla je de wachtrij over als je vooraf reserveert.

Tip: Getyourguide.nl

GetYourGuide
Voor bezienswaardigheden in Andalusië kun je het beste de tickets reserveren via de website Getyourguide.nl.

  • Gratis annuleren
  • Gegarandeerd toegang
  • Sla de lange rij bij de kassa over

5. Overnachtingen boeken

Je bent er nu bijna! Je rondreis heb je met behulp van ons stappenplan zelf samengesteld. Om straks optimaal te kunnen genieten van je vakantie in Zuid-Spanje, moet je alleen nog je overnachtingen vooraf vastleggen.

Het leukste is om te kiezen voor unieke B&B’s of kleinere hotels. Je voorkomt daarmee dat je tussen de luidruchtige vakantiegangers terecht komt en het is een prima kans om op de kosten te besparen.