Algemene informatie over de provincie Huelva

Huelva is dus te vinden in de Spaanse regio Andalusië en heeft een oppervlakte van zo’n 10.000 vierkante kilometer. Een groot deel van deze oppervlakte wordt ingenomen door natuurparken, waarvan de belangrijkste het natuurpark Noñana is.

Verder zijn er nog een aantal ander parken zoals het Sierra de Aracena y Picos de Aroche en El Andévalo. De natuurparken zijn een van de belangrijkste redenen om Huelva te bezoeken.

Huelva

In Huelva heerst het hele jaar door een heerlijk klimaat en het gebied kent ook zachte winters. Ideaal dus voor een actieve vakantie met mooie wandeltochten, fietstochten en andere activiteiten.

Door een rondreis te maken kun je overal de tijd nemen om het gebied te verkennen en zit je niet gebonden aan een specifieke locatie. Perfect dus!

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Huelva

De VakantieDiscounter Discounter
Tui TUI

Het belangrijkste natuurpark in Huelva: Nationaal park Doñana

Tijdens een rondreis door Huelva mag een bezoek aan het Nationaal park Doñana absoluut niet ontbreken. Het is een natuurgebied van ruim 100.000 ha en is van groot belang voor de hele Europese vogelstand.

Er komen hier namelijk enorm veel soorten trekvogels naartoe, waaronder ganzen, ooienvaars en lepelaars. Verder komen er in het park ook adelaars, gieren en flamingo’s voor. Naast deze vogels kun je ook nog een verscheidenheid aan andere soorten dieren spotten zoals herten, wilde zwijnen en lynxen.

Niet alleen de verschillende dieren die er te vinden zijn, maken het een bijzonder park. Ook de natuur is onbeschrijflijk mooi. Je vindt hier moerassen, lagunes, zandstranden en rivieren. Ook zijn er verschillende vaste en wandelende duinen en zijn er verschillende bossen.

In het midden van dit park vind je El Rocío, een plaatsje zonder geasfalteerde wegen. Het is een van de best bewaarde geheimen van Andalusië en is zeker een bezoek waard. Jaarlijks komen er namelijk met Pinksteren honderdduizenden pelgrims vanuit heel Spanje naar deze plaats om de Virgen del Rocío te eren.

Vanuit El Rocío zijn er meerdere excursies mogelijk door het park. Wandelend, met een boot, 4×4 of te paard. Ook zijn er verschillende fietstochten en kun je informatie over het park inwinnen in een van de vijf bezoekerscentra van het park.

Natuurpark de Sierra de Aracena y Picos de Aroche

Als je een natuurliefhebber bent en na het nationaal park Doñana nog niet bent uitgekeken, dan kun je ook nog een bezoek brengen aan het natuurpark de Sierra de Aracena y Picos de Aroche. Dit is een laag berggebied waar je citrusboomgaarden en eikenbossen vindt.

Verder zijn er ook  witte dorpjes te vinden, die leuk zijn om te bezoeken en om doorheen te wandelen. Het gebied kent ook veel grasland en is daardoor ook ideaal voor veeteelt. Je zult hier daardoor ook veel Iberische varkens tegen kunnen komen.

Neem een kijkje in de hoofdstad Huelva

Een andere leuke stop tijdens je rondreis is de hoofdstad Huelva. De stad ligt niet aan de kust, maar is te vinden aan de oevers van de rivier de Odiel. Je kunt over deze rivier mooie boottochten maken naar de omliggende natuur, waar je zomaar oog in oog kunt staan met bijzondere vogels zoals flamingo’s.

Verder kun je ook genoeg cultuur snuiven in deze stad. Je zult hier weinig torenhoge flats vinden en ook is er geen massatoerisme. De stad staat veel in het teken van Christoffel Columbus. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in een van de replica’s van de boten. Een unieke en bijzondere ervaring.

Verder is het stadcentrum ook zeker de moeite waard om rustig doorheen te wandelen. Je zult hier gezellige, sfeervolle pleintjes tegenkomen met veel karakteristieke gebouwen. Een voorbeeld hiervan is de Iglesia de San Pedro, die met het gouden altaar fantastisch is om te zien.

Een dagje ontspannen aan het strand

Heb je na de actieve wandelingen door de natuurparken en het cultuur snuiven in Huelva wel zin in een rustige dag? Dan kun je een dag genieten van zon, zee en strand op een van de mooie stranden die de provincie te bieden heeft.

De Costa de la Luz is het bekendste strand. Maar ook Isla Canela is een schiereiland dat beschikt over een kilometerslang zandstrand. Je vindt hier trouwens ook enorm veel luxe. In de badplaats zijn veel luxe resorts, een jachthaven en golfbanen te vinden.

Een andere plaats is Isla Cristina, dat een van de meest levendige badplaatsen is van Huelva. Er zijn hier fijne goudgele stranden te vinden waar je kunt zonnen, kajakken, duiken of snorkelen.

In Matalascañas vind je ook een groot zandstrand met verschillende horecagelegenheden. In de zomer kunnen deze stranden druk zijn, met veel Spanjaarden.

De wijnroute van Huelva

Tijdens een rondreis kun je natuurlijk verschillende routes rijden. Zo kun je langs de stranden rijden, het binnenland verkennen of naar meerdere stadjes gaan. Een leuke, bijzondere route om te rijden tijdens je reis is de wijnroute. Huelva staat namelijk bekend om zijn wijnen en daarom is er in deze regio ook een route uitgezet voor liefhebbers. Je kunt hier bij een wijncentrum starten, waar je uitleg en informatie kunt krijgen, waarna je een van de vele bodega’s kunt bezoeken. Dit is een informatieve en ook lekkere manier om het gebied te verkennen. Kortom Huelva is een mooie bestemming voor jouw vakantie of om aan te doen tijdens jouw rondreis.

Wijnroute Huelva