Sedella

Geschiedenis en cultuur

De geschiedenis van Sedella gaat terug tot de prehistorische tijd. Als je het dorp bezoekt zul je de sporen van de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Christenen terugzien in de architectuur.

De naam “Sedella” is afgeleid van het Arabische woord “Sedeya”, wat “waterbron” betekent, een verwijzing naar de overvloedige waterbronnen die het dorp omringen. Na de christelijke herovering in de 15e eeuw werd Sedella een deel van het koninkrijk Castilië.

Sedella Andalusië

Wat is er te zien in Sedella

  • Kerk van San Andrés: Deze kerk, gelegen in het centrum van Sedella, is een voorbeeld van traditionele Andalusische architectuur en dateert uit de 16e eeuw. Het interieur bevat verschillende religieuze kunstwerken en is een interessante plek om de lokale cultuur en geschiedenis te verkennen.
  • Bezoek de uitzichtpunten: Geniet van adembenemende panoramische uitzichten over de bergen en valleien vanaf verschillende uitzichtpunten rondom Sedella. Populaire plekken zijn onder andere Mirador del Cementerio en Mirador del Fuerte.
  • Natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama: Dit natuurpark, dat deel uitmaakt van de provincies Granada en Málaga, biedt een spectaculair landschap met steile bergen, diepe ravijnen en kristalheldere rivieren. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.
  • Rivier de Almanchares: Bekijk de oevers van de rivier de Almanchares, waar je kunt ontspannen langs het water, zwemmen in natuurlijke poelen en genieten van de rustige omgeving.
  • Ontdek de overblijfselen van oude nederzettingen en archeologische vindplaatsen in de omgeving van Sedella, die getuigen van de lange geschiedenis van menselijke bewoning in dit gebied.
  • Wandel door de smalle straatjes en steegjes van dit dorp.

Feesten & activiteiten

  • Feria de Sedella: De Feria is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in augustus. Het is een kleurrijk feest dat de lokale cultuur en tradities viert met tentoonstellingen, optredens van flamenco-dansers en -muzikanten, kermisattracties en een overvloed aan gastronomische lekkernijen.
  • Semana Santa: Net als in veel andere Spaanse steden en dorpen wordt ook in dit dorp de Heilige Week (Semana Santa) uitbundig gevierd. Tijdens deze week vinden er religieuze processies plaats, waarbij beelden van Christus en de Maagd Maria door de straten worden gedragen, begeleid door het geluid van trommels en blazers.
  • Dia de Andalucía: Op 28 februari viert men de regionale feestdag van Andalusië, Dia de Andalucía. Deze dag wordt gekenmerkt door verschillende culturele activiteiten, waaronder optochten, concerten, dansvoorstellingen en traditionele festiviteiten die de Andalusische identiteit en trots benadrukken.
  • Romería de San Antón: Dit is een religieus feest dat plaatsvindt op 17 januari ter ere van San Antón, de beschermheilige van dieren. Tijdens de Romería trekken bewoners van Sedella en de omliggende dorpen naar het platteland, vergezeld van versierde karren en dieren, om zegeningen te ontvangen voor hun vee en huisdieren.
Rondreis Andalusie
D-Reizen

Individuele rondreis Andalusië (8 dagen)

Deze 8-daagse rondreis door Andalusië laat jou niet alleen de mooiste steden zien maar ook de belangrijkste bezienswaardigheden. Je gaat naar het Alhambra, Real Alcázar, Mezquita, Plaza de España, Huis van Pilatus en nog veel meer. Inclusief vluchten, huurauto en overnachtingen.

Al vanaf

€ 845,-

Waar ligt Sedella in Spanje?

Sedella ligt op ongeveer 58 kilometer ten oosten van de stad Málaga. Het is ongeveer 27 kilometer verwijderd van de kustplaats Torre del Mar en ongeveer 38 kilometer van Nerja, een andere populaire kustbestemming in de regio. Vanuit Granada, ligt het op ongeveer 110 kilometer afstand.

Kaart Sedella

Sedella (Spanje) tijdens je rondreis

Sedella is een dorp waar de tijd heeft stilgestaan, je kunt er dan ook helemaal tot rust komen. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de bergen, wilt genieten van de lokale gastronomie of gewoon wilt ontspannen en de authentieke Spaanse cultuur wilt ervaren, er is voor elk wat wils.

Ontdek het magische Sedella tijdens een rondreis door Andalusië.

Sedella Spanje