Andalusie 2018-03-19T16:38:48+00:00

Andalusië

Een mooie regio om op rondreis te gaan ligt in het zuiden van Spanje. Het gaat om de regio Andalusië. Het is een gebied van sinaasappels, zonnebloemen, bergketens, valleien, witte bergdorpen, olijven, mooie pleintjes en de brug tussen twee continenten. Het is de brug tussen Europa en Afrika. Het is de plek waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee elkaar ontmoeten. Het is een regio van meer dan 87000 vierkante kilometers en is een gebied welke uit acht provincies bestaat.

Andalusie

Andalusie

Wat is er te doen in Andalusië?

Eigenlijk is er voor iedereen wel wat te doen in Andalusië. Er is volop cultuur, mooie terrasjes, bezienswaardigheden en er zijn vele mooie stranden. Je kunt hier watersport beoefenen, wandelen en natuurlijk de steden en dorpen bezoeken. We hebben hieronder een groot aantal tips opgenomen om je te helpen om een mooie tijd te hebben tijdens jouw verblijf in Andalusië.

Rondreis boeken

Waar ligt Andalusië?

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje. Er zijn acht provincies. Het gaat om Sevilla, Huelva, Jaén, Málaga, Almería, Cádiz, Córdoba en Granada. Er zijn mooie binnenlanden met geweldige steden en een geweldige kuststrook. De bekende badplaatsen Benalmádena, Fuengirola, Marbella, Torremolinos, Estepona en Nerja. De afstand van Nederland tot aan Andalusië is 2400 kilometer. Sevilla en Málaga hebben een internationaal vliegveld. Hier kun je dus het snelst je bestemming bereiken. Vanaf schiphol vlieg je in twee tot drie uur naar het zuiden van Spanje.

Málaga
Málaga is trouwens een stad en een provincie. Málaga ligt aan de zuidkust van Spanje.

Een stedentrip naar Málaga, Córdoba, Sevilla of Granada
Er zijn een viertal grotere steden welke zeer geschikt zijn voor een stedentrip in het zuiden van Spanje. Het gaat hier om Córdoba, Sevilla, Málaga en Granada. Het zijn steden welke volop mogelijkheden bieden voor een goede overnachting en volop vermaak. Er zijn hotels, bed en breakfasts, campings en ook vakantiehuizen waar je terecht kunt.

Wat is er allemaal te zien in Andalusië?

Er is veel te zien in Andalusië. Je kunt naar Juzcar gaan. Het is het blauw smurfendorp. Het was vroeger een onbekend dorpje. Nu is het een ware trekpleister voor toeristen. Ook is er de stad Setenil de las Bodegas. Het is een uniek dorpje en een ware aanrader om te bezoeken. Daarnaast is er de stad Málaga. Het is een zeer sfeervolle stad waar je vele verschillende boeiende bezienswaardigheden kunt bezoeken. Dan is er nog Ronda waar je een diepe kloof kunt bezoeken en tal van andere zaken. Jerez de la Frontera staat bekend om haar paarden, de flamenco en ook de heerlijke sherry. Het is volop genieten in deze mooie stad. Gibraltar mogen we natuurlijk niet vergeten. Het is het meest zuidelijke puntje van Spanje. Tabernas Hollywood is het mini hollywood van de regio. Er zijn unieke, mysterieuze en prachtige landschappen welke ideaal zijn voor legendarische films.

Natuurgebieden in Andalusië

Andalusië kent meerdere mooie natuurgebieden. Het gaat onder andere om, de Sierra Nevada, Montes de Málaga, Fuente de Piedra en El Torcal de Antequera.

El Torcal de Antequera
El Torcal de Antequera is een mooie plek waar je verschillende vormen ziet in de kalksteen rotsen. Ze zijn ontstaan door water en wind. Het is een proces welke duizenden jaren heeft geduurd.

De Sierra Nevada
De Sierra Nevada is een mooi natuurgebied. Het is ook een mooi en goed skigebied. Je vindt hier de hoogste bergtoppen van Spanje. Het gaat onder andere om de Mulhacen van 3.482 hoog.

Montes de Málaga
Montes de Málaga is een natuurpark. Het ligt vijf kilometer noordelijk van Málaga. Het is een park welke door de lokale regering is aangelegd in 1989. Het park is bijna 5000 hectare groot.

Fuente de Piedra
De Fuente de Piedra is een natuurreservaat van meer dan 1300 hectares. Het is plek waar vele vogelsoorten hun huis vinden. Het gaat onder andere om de roze flamingo.

Wanneer kun je het beste naar Andalusië reizen?

Natuurlijk is de beste reistijd afhankelijk van wat je wilt gaan doen in Andalusië. Voor een rondreis door Andalusië raden wij aan om in het voor- of najaar te gaan. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wanneer je vrij kunt krijgen en tijd hebt om naar Andalusië te reizen. Logischerwijs denken de meeste mensen, dat de zomer de beste tijd is om naar Spanje te reizen. In het voor- of najaar zijn Granada, Málaga, Córdoba en Sevilla uitstekende plekken om te bezoeken. Een zonvakantie is natuurlijk het beste te doen in de warme zomermaanden juli en augustus.
Wanneer je naar de binnenlanden van Andalusië wilt afreizen is het beter om te kiezen voor het voorjaar. De bloemen gaan bloeien en het landschap krijgt mooie kleuren. In de avond blijft het nog lekker warm en kun je tot in de late uurtjes op het terras gaan zitten. De zomermaanden kunnen er erg heet zijn. Het kan gemakkelijk 40 graden worden.

Een vakantie boeken naar Andalusië!

Het is tegenwoordig niet meer zo moeilijk om een rondreis te boeken door Andalusië. Er zijn veel mogelijkheden en opties om van te genieten. Het is goed om te zien welke opties er zijn. Je kunt in de eerste instantie natuurlijk de reizen op onze website bekijken. Wij hebben van alle steden en bezienswaardigheden de belangrijkste informatie beschreven. Informatie welke je helpt om een goede keuze te maken voor jouw rondreis door het zuiden van Spanje.

Een georganiseerde reis of zelf alles bedenken?

Wanneer je een rondreis gaat boeken kun je zelf een rondreis gaan plannen. Je kunt zelf de tochten gaan organiseren om naar de verschillende plekken te gaan. Het is ook mogelijk om een compleet georganiseerde reis te boeken. Hier heb je ook volop mogelijkheden om een leuke tijd te hebben in Zuid-Spanje.
Wanneer je een georganiseerde rondreis boekt heb je natuurlijk het grote voordeel, dat alles voor je geregeld wordt. Je hoeft niet lang na te denken over wat je morgen gaat doen. Het is allemaal al voor je gepland en geregeld.
Wanneer je met een groepsrondreis gaat dan wordt het nog een stuk leuker. Je leert nieuwe mensen kennen en kunt vrienden maken. Samen kun je de ervaringen delen en volop genieten van het mooie Spaanse landschap, de wijnen en de Tapas. Het is werkelijk geweldig.

Waar wacht je nog op?

Wacht niet langer. Boek een rondreis door Andalusië. Het is een geweldige regio er is voor elk wat wils. Het is ongekend om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om een top vakantie te hebben in Spanje. Ook voor de mensen welke oude bezienswaardigheden willen bezoeken, cultuur willen opsnuiven of simpelweg van het heerlijke eten en drinken willen genieten zijn er volop mogelijkheden. Het is ongekend om te zien welke opties er zijn om een wonderbaarlijke tijd te hebben in het zuiden van Spanje. We kunnen je slechts een tip geven wanneer je er nog nooit bent geweest: Kom en ontdek Andalusië!

Andalusie