Tolox

Geschiedenis

De geschiedenis van Tolox is rijk en gevarieerd, met wortels die teruggaan tot de prehistorie. Archeologische vondsten in de omgeving wijzen op vroege bewoning door de Iberiërs en later door de Romeinen, die hier een nederzetting stichtten vanwege de strategische ligging en de natuurlijke bronnen.

Tolox Spanje

Tijdens de Moorse heerschappij, van de 8e tot de 15e eeuw, bloeide Tolox op als een belangrijk agrarisch en commercieel centrum. De Moren introduceerden geavanceerde irrigatietechnieken en terrassenbouw, waardoor de landbouwproductie sterk toenam.

Het kasteel van Tolox, waarvan nu nog ruïnes te zien zijn, was een belangrijk verdedigingsbolwerk tijdens deze periode.

Na de Reconquista in 1485, toen de Katholieke Koningen Tolox heroverden, onderging het dorp aanzienlijke veranderingen. Veel Moorse bewoners werden verdreven of gedwongen zich te bekeren tot het christendom. Tolox bleef echter een levendig dorp, bekend om zijn landbouw en ambachten.

In de 19e eeuw kreeg Tolox opnieuw betekenis door de ontdekking van de geneeskrachtige eigenschappen van zijn thermale bronnen. Dit leidde tot de oprichting van het Balneario de Tolox, een kuuroord dat sindsdien een belangrijke rol speelt in het lokale toerisme.

Vandaag de dag combineert Tolox zijn rijke historische erfgoed met moderne voorzieningen, waardoor het een fascinerende bestemming is voor bezoekers.

Wat is er te doen in Tolox?

Tolox heeft interessante bezienswaardigheden die een bezoek aan dit dorp aantrekkelijk maken.

  • Balneario de Tolox: Dit historische kuuroord staat bekend om zijn geneeskrachtige wateren en biedt verschillende behandelingen en wellness-programma’s. Ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning.
  • Wandeltochten: Tolox ligt in het hart van het natuurpark Sierra de las Nieves, een UNESCO Biosfeerreservaat. Het gebied heeft mooie wandelpaden met adembenemende uitzichten, waaronder routes naar de hoogste toppen zoals La Torrecilla.
  • Kerk van San Miguel: Deze historische kerk, gebouwd in de 16e eeuw, is een prachtig voorbeeld van Andalusische religieuze architectuur. Het interieur en de schilderijen zijn zeker een bezoek waard.
  • Moorse ruïnes: Verken de overblijfselen van het Moorse kasteel dat ooit de strategische verdediging van het dorp vormde. Hoewel er nu slechts ruïnes over zijn, bieden ze een fascinerend kijkje in het verleden.
  • Lokale festivals: Tolox staat bekend om zijn levendige festivals, zoals het jaarlijkse La Fiesta de San Roque. Dit is een levendig jaarlijks festival met processies, muziek, dans, traditionele gerechten, ter ere van de patroonheilige San Roque.
  • Rio Grande: De rivier die door Tolox stroomt, biedt mogelijkheden om te zwemmen en picknicken, vooral in de warmere maanden. De natuurlijke zwembaden zijn een geliefde plek voor zowel locals als toeristen.
  • Lokale keuken: Proef traditionele Andalusische gerechten in de lokale restaurants en tapasbars.
  • Markt: Bezoek de wekelijkse markt waar je verse producten, ambachten en lokale specialiteiten kunt kopen. Het is een uitstekende manier om de lokale sfeer te proeven en unieke souvenirs te vinden.
Andalusië
TUI Andalusië

8 dagen rondreizen door Andalusië met TUI

Boek een rondreis en ontdek het authentieke Spanje. Bij TUI heb je de keuze uit verschillende soorten fly-drive rondreizen, maar ook comfortabele groepsreizen zijn voordelig te boeken. Bezoek Granada, Sevilla, Málaga en verschillende andere steden en dorpen in Andalusië. Vluchten en vervoer per touringcar inbegrepen.

Al vanaf

€ 349,-

Waar ligt Tolox in Spanje?

Tolox ligt in Andalusië, Zuid-Spanje, in de provincie Málaga op 26 kilometer vanaf Alhaurin el Grande, midden in het Sierra de las Nieves natuurpark, bekend om zijn prachtige landschappen en biodiversiteit.

Kaart Tolox

Tolox (Spanje) tijdens je rondreis

Tolox, gelegen in het Sierra de las Nieves natuurpark in Andalusië, is een schilderachtig dorp bekend om zijn geneeskrachtige thermale baden, historische bezienswaardigheden en prachtige wandelpaden.

Het is een perfecte mix van natuur, cultuur en ontspanning, met hoogtepunten zoals de kerk van San Miguel, Moorse ruïnes en lokale festivals zoals de levendige Fiesta de San Roque. Tolox is een ideale bestemming tijdens jouw rondreis door Andalusië voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Sierra de las Nieves