Last minute Andalusië

Last minute Andalusië

Een last minute naar Andalusië boeken? Waar moet je op letten en wat is de beste reistijd?

De beste reistijd voor Andalusië is helemaal afhankelijk van wat je wilt gaan doen en zien in dit gedeelte van Zuid-Spanje.

Wil je naar de Sierra Nevada of bezienswaardigheden in Sevilla bezichtigen met af en toe een dag op het strand aan de Costa del Sol? Als je weet wat je doel is dan kan je bepalen welke periode voor jou de beste is en kun je gaan kijken of er een mooie last minute voor Andalusië te vinden is.

Wanneer je het beste naar Andalusië kan en waar je op moet letten als je een last minute gaat boeken dat beschrijf ik in dit artikel.

Wat is een last minute vakantie?

Een last minute vakantie boek je hooguit 6 weken voordat je vertrekt. Nadat je hebt geboekt ga je dus snel op vakantie. Het aanbod van goedkope last minute vakanties naar Spanje en de regio Andalusië is erg groot.

Last minute Andalusië

Als je Andalusië op een andere manier wilt leren kennen dan alleen het strand en het plaatselijke stadje waar je verblijft dan is een rondreis door Andalusië daar de beste optie voor. Je kunt ervoor kiezen om een complete fly drive te boeken of een rondreis die je zelf gaat samenstellen.

Boek je een fly drive Andalusië dan staat er bij aankomst op de luchthaven van Málaga of Sevilla een huurauto voor je klaar waarmee je jouw rondreis kunt gaan maken.

Als je zelf een rondreis boekt dan kun je dit ook inclusief huurauto doen, maar je kunt ook op andere manieren de verschillende steden en plaatsen bezoeken. De treinverbindingen in Andalusië zijn bijvoorbeeld ook erg goed.

Zodra je op zoek gaat naar een complete rondreis door Andalusië dan wil je natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk op vakantie. Als je niet van de schoolvakanties afhankelijk bent dan is het boeken van een last minute naar Andalusië een prima optie om geld te besparen.

Last minute Andalusië

Beste reistijd Andalusië

Een last minute boek je in de meeste gevallen niet in het hoogseizoen, maar buiten de schoolvakanties om. Je moet wel rekening houden met wat je wilt gaan doen en zien tijdens je rondreis om zo de beste reistijd voor jouw rondreis te bepalen.

In Andalusië schijnt 320 dagen per jaar de zon dus de periode waarin je op vakantie kunt is vrij groot.

Als je Sevilla en Córdoba wilt meenemen in je rondreis dan is september bijvoorbeeld niet de beste periode omdat de temperatuur dan makkelijk de 40 graden kan behalen. Als je dan nog veel wilt ondernemen dan kan deze temperatuur nog wel eens belemmerend zijn in bepaalde activiteiten.

Stranden

Wil je jouw rondreis door Andalusië geregeld onderbreken met enkele dagen op een van de mooie stranden in bijvoorbeeld Nerja, Benalmádena, Torremolinos of Mijas dan zijn de maanden waarin de temperatuur hoger is geen enkel probleem.

Steden Andalusië

Als je naar Andalusië gaat dan ga je uiteraard de prachtige natuur aanschouwen en de witte dorpjes waar er veel van zijn bezoeken. Waarschijnlijk zul je ook enkele steden aandoen tijdens jouw rondreis want daar zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden.

Een stad die je tijdens je rondreis niet mag overslaan is Málaga waar je enkele dagen kunt verblijven om alle interessante bezienswaardigheden te gaan zien. Zo zijn het Alcazaba, de Kathedraal, het Picasso museum en het Castillo de Gibralfaro echte aanraders om te gaan bezoeken.

Málaga is normaal een veel bezochte Zuid-Spaanse stad zeker als je er in het hoogseizoen naar toe gaat. Boek je een last minute buiten het drukke hoogseizoen om dan zul je van de drukte weinig meekrijgen.

Andere interessante steden zijn Sevilla, Córdoba, Granada en Ronda. Allemaal steden die vol met bezienswaardigheden staan en waar je met gemak enkele dagen kunt verblijven.

Buiten de grote mooie steden van Andalusië zijn er ook ontzettend veel kleine dorpjes die minstens zo leuk zijn om te gaan bezoeken. Dorpen als Frigiliana, Mijas, Antequera, Estepona, Iznájar en Júzcar zullen je versteld doen staan. En zo zijn er nog tientallen leuke dorpjes waar je het echte Andalusië kunt gaan beleven.

Alhambra Granada

Waarop letten bij het boeken van een last minute?

Doordat je bij het boeken van een last minute vrij snel op vakantie gaat is het belangrijk om de volgende punten te controleren zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

  • Kijk of de last minute ook wel een echte last minute is en controleer of alles is inbegrepen. Dus je vlucht, huurauto en accommodaties
  • Controleer of jouw paspoort of ID-kaart nog geldig is in de periode dat je op vakantie gaat
  • Zorg ervoor dat jouw zorgpas Europees geldig is
  • Sluit een reisverzekering en/of annuleringsverzekering af
  • Controleer of je rijbewijs geldig is dit is wel zo handig als je wilt gaan rondreizen door Andalusië

Last minute Andalusië boeken

Als je van plan bent een last minute naar Andalusië te boeken dan hebben wij op onze website per stad of dorp de beste aanbieders voor je geselecteerd. Deze reisorganisaties hebben geregeld goedkope last minute aanbieden zodat jij voordelig kunt rondreizen door Andalusië. Aanbieders als TUI, De Jong Intra, ANWB, VakantieDiscounter en SRC reizen hebben goede last minute Andalusië deals.