Het centrum van Estepona

In het centrum van Estepona is van alles te doen en te beleven. Er heerst een gezellige drukte zonder dat het erg toeristisch aan doet. Prachtige straatjes, meerdere pleinen, een overdaad aan bloemen, indrukwekkende muurschilderingen: Dat kom je tijdens een wandeling door de stad allemaal tegen. Dit alles maakt dat je Estepona niet mag overslaan tijdens jouw rondreis door het prachtige Andalusië.

Estepona

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Estepona

Kras Kras
Bekijk
De Jong Intra De Jong Intra
Bekijk
Corendon Corendon
Bekijk
De VakantieDiscounter Discounter
Bekijk
Tui Tui
Bekijk
Prijsvrij Prijsvrij
Bekijk
D-Reizen D-Reizen
Bekijk
Sunweb Sunweb
Bekijk

Topattracties: Stranden en de natuur

Wat ons betreft -en daar zul jij het straks vast mee eens zijn- zijn de absolute topattracties van Estepona de stranden en de natuur. Deze zijn van een ongekende schoonheid. Zo zijn de Los Reales bergen een paradijs voor wandelaars en hier vind je ook de Pinsapo pijnbomen (die overigens erg zeldzaam zijn). Tijdens een meerdaagse trip moet je ook zeker een dagje strand inplannen. Veel van de stranden hebben een Blauwe Vlag. Voor toeristen die liever de rust opzoeken zijn de stranden ten oosten van de stad (bij El Saladillo en El Castor) het meest geschikt. Terwijl de stranden La Rada en El Cristo juist geliefd zijn bij gezinnen met kinderen. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het strand van El Saladillo.

Andere bekende bezienswaardigheden

Aan attracties en bezienswaardigheden geen gebrek in deze prachtige Spaanse stad aan de Middellandse zee. Museumliefhebbers kunnen hier met gemak een dag voor uittrekken. Het Archeologisch Museum van Estepona is één van de grootste trekpleisters van de stad. Naast eeuwenoude Romeinse mozaïeken kan je hier een vijfduizend jaar oud standbeeld, de Venus van Estepona, bewonderen. Bezoek ook zeker de orchideeëntuin met zijn watervallen en ongeveer vijfduizend orchideeën! Ga je met je gezin naar Estepona? Dan mag een bezoekje aan het themapark Selwo Aventura natuurlijk niet ontbreken. Je kinderen zullen het geweldig vinden! In dit park zijn allerlei dieren gehuisvest uit verschillende werelddelen waaronder tropische vogels en groot wild.

Walhalla voor golfers

Estepona is ook bekend vanwege de vele golfbanen (8 in totaal!). Estepona Golf en El Paraiso schijnen tot de betere golfbanen van de regio te behoren.

Watersport
Hierboven raadden we watersportliefhebbers al aan om het strand bij El Saladillo te bezoeken. Voor diverse soorten watersport kom je in en nabij Estepona dan ook absoluut aan je trekken! Zeilen, surfen, duiken, jetskiën en kiten: Al deze sporten kan je beoefenen bij o.a. het strand van El Saladillo of Estepona Marina.

Boulevard

De boulevard van Estepona is enkele kilometers langs. Je kunt hier heerlijk wandelen of gewoon gezellig eten en drinken in één van de vele chiringuitos of restaurants die hier gevestigd zijn.

Rondreis boeken

Estepona

Estepona in het kort

Estepona is één van de meest authentieke plaatsen aan de Costa del Sol. En of je Estepona nu aandoet tijdens jouw rondreis of er op vakantie gaat je zult er zeker een leuke tijd gaan beleven. Door de veelzijdigheid van dit plaatsje in Andalusië heeft het voor iedereen wat te bieden, of je nu op het strand wilt liggen of cultuur wilt gaan snuiven. En zoals je zal verwachten in Spanje kan je ook hier heerlijk eten. Kortom Estepona mag je niet overslaan als je naar Andalusië op vakantie gaat.