Marbella 2018-02-11T11:27:57+00:00

De badplaats

In de eerste plaats is het goed om uit te leggen waarom Marbella zo bekend is als badplaats. Dit heeft namelijk met een aantal zaken te maken. In de eerste plaats is er de ligging aan de Costa del Sol. Dit is misschien wel de beroemdste badplaatsenregio van heel Europa. Er is echter wel een verschil met veel andere plaatsen in Andalusië die aan deze driehonderd kilometer lange Costa liggen. In Marbella is het klimaat vaak net even iets aangenamer. Het is er door het jaar genomen namelijk gemiddeld 18,7 graden Celsius gemiddeld. Om die reden is de stad ook niet alleen in de zomer populair.

Marbella

Overwinteren in Marbella

Ook in de winter kan het zeer aantrekkelijk zijn om in Marbella te verblijven. De gemiddelde temperatuur ligt immers zo hoog juist omdat de winters zo zacht zijn. Zeker voor mensen die veel last hebben van de kou is het daardoor erg aantrekkelijk om juist in het zuiden van Spanje aan de kust van de Middellandse Zee te verblijven. Bovendien is het er in de wintermaanden vaak net even iets rustiger dan in de zomer, wat een tweede goede reden is om buiten de vakantieperiode te reizen naar dit gebied. Dit kan een overweging zijn wanneer je de reis gaat boeken.

Hoger segment

Een belangrijk verschil tussen Marbella en de andere plekken in de regio Andalusië is dat de stad zich richt op toeristen die net iets meer te besteden hebben> Dit is bijvoorbeeld ook te zien aan het verschil dat er is in de favoriete tijdsbesteding van de meeste toeristen tussen de verschillende steden. Een grote groep toeristen in Marbella komt bijvoorbeeld vanwege de uitgebreide keuze aan golfresorts die de stad biedt. Er zijn tot wel tien verschillende golfbanen in de directe omgeving te vinden. Dit trekt dus vooral veel liefhebbers van dit spel aan. In andere plaatsen in de regio is dit minder het geval.

Jachthaven

Wat ook een duidelijk kenmerk is van Marbella is dat de haven er niet voor transport van mensen en goederen dient. Het is namelijk een typische plezier haven. Dat betekent dat wanneer je hier over de kade loopt je de meest luxueuze jachten zal tegenkomen. Het is vaak zo dat welgestelde toeristen met hun jacht naar de plaats komen om daar aan te meren en er vakantie te vieren. De haven, die de naam Puerto Banús draagt, is dan ook één van de bekendste van de wereld. Dit kan anderzijds echter ook weer een heel leuk uitje zijn om je ogen eens uit te kijken.

Lange historie

Toch is Marbella niet alleen maar een plezierige bestemming voor de rijken der aarde geweest. Sterker nog, er zijn hier zeer veel belangrijke vondsten gedaan op het gebied van archeologie. Er is dus dankzij opgravingen in en om Marbella veel meer bekend over hoe de mens vroeger leefde. Dat komt onder andere omdat er al een stad stond voordat Marbella werd gebouwd. De stad Marbella is vooral groot geworden in de tijd dat de Arabieren het voor het zeggen hadden in het zuiden van Spanje, dit was gedurende de middeleeuwen het geval. Toen is de stad meer geworden zoals hij nu is.

Veel bezienswaardigheden

Door de rijke geschiedenis is er veel te zien in de stad. In de eerste plaats valt dan te denken aan het oude centrum. Hier zijn veel gebouwen die goed aangeven dat er veel gebeurd is in dit gebied door de eeuwen heen. Denk bijvoorbeeld aan de historische Arabische muur. Alleen al hierom komen veel mensen naar Marbella toe. Ook het stadhuis is zeer bijzonder om te zien. Dit is gevestigd op het Plaza de los Naranjos. Ook het bronzen beeld van Salvador Dali trekt altijd veel bezoekers aan. Dit is dan ook een echte aanrader om te bekijken.

Het uitgaansleven

Ook niet onbelangrijk is het uitgaansleven in Marbella. Juist doordat er een ander soort toeristisch publiek komt is het ook zo dat met name op het gebied van eten en drinken veel zaken net even anders zijn dan in de andere steden die in Andalusië liggen. Je kunt erop rekenen dat hier net iets minder oog is voor veel traditionele uitgaansgelegenheden en dat het allemaal net even wat moderner is dan andere streken. Dit maakt het echter wel ook aantrekkelijk wanneer je bijvoorbeeld op rondreis door het gebied bent. Het is dan juist de diversiteit die je zoekt.

Vaste evenementen

Zoals elke plaats ter wereld heeft ook Marbella ook een aantal vaste terugkerende evenementen. Dit is dan ook een leuke gelegenheid om juist op dat moment de stad te bezoeken. Het grote voordeel is ook nog eens dat de belangrijkste dagen en weken van het jaar allemaal vrij dicht bij elkaar liggen in de zomermaanden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Semana Santa, om de San Bernabé en om het zogenaamde zeefeest. Dit heet het Virgen del Carmen. De dagen en weken liggen allemaal tussen begin juni en half juli. Wanneer je in deze periode gaat heb je dus extra veel plezier.

Marbella

In het kort

Marbella is weliswaar een stad die in veel opzichten geografisch lijkt op de andere steden die je in het kustgebied van de regio Andalusië vindt, maar hij is toch heel anders. Dit komt niet in de laatste plaats omdat het bestuur van de stad hier zelf voor gekozen heeft door zich te richten op een ander soort toerist dan de rest van de regio langs de Costa del Sol doet. Dit maakt het tegelijkertijd ook zo aantrekkelijk om juist daarom naar Marbella te gaan of de stad op te nemen in de route van je rondreis wanneer je bijvoorbeeld een fly-drive of een individuele rondreis Andalusië doet.