Polopos

Polopos

Het Andalusische dorpje vormt een oase van rust, maar beschikt wel over een aantal leuke hoogtepunten en bezienswaardigheden. Op het stadsplein van Polopos kun je de kerk van Nuestra Senora de L Rosario bezoeken.

De kerk is meestal alleen open tijdens de mis, dus zorg ervoor dat je je bezoek hierop plant. Als je vanuit Polopos naar Granada gaat, kun je het Alhambra en Generalife bezichtigen, twee UNESCO Werelderfgoederen gelegen in de omgeving van de stad Granada.

Polopos Spanje

Top 5 accommodaties in Polopos

  1. Casa de la Luz Polopos – Vanuit de appartementen van Casa de la Luz Polopos heb je een schitterend uitzicht op de bergen en de zee. → Bekijk deze accommodatie
  2. Casa Don Quijote – De vakantiewoning heeft 3 slaapkamers, 1 badkamer en gratis parkeergelegenheid. → Bekijk deze accommodatie
  3. Apartamento Costasol – Dit appartement ligt op 19 minuten lopen van Playa El Lance en heeft een privézwembad. → Bekijk deze accommodatie
  4. Casa Estrella – Een heerlijk appartement met alle faciliteiten en op een goede locatie. → Bekijk deze accommodatie
  5. Casa Heli – Deze accommodatie is erg ruim en heeft een mooi dakterras. → Bekijk deze accommodatie

Wat te doen in Polopos?

Polopos bereik je vanuit het kustplaatsje La Mamola. Na ruim 100 bochten en de weg omhoog kun je genieten van het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee én het Alpujarras gebergte. Je kunt hier de zon zien opkomen en ondergaan en bovendien kun je mooie wandelingen maken en goed fietsen in het dorp.

Je kunt ontspannen op het strandje aan de Costa Tropical waar je geen massatoerisme zult aantreffen. Vanuit Polopos is het leuk om de dorpjes Castell de Ferro, La Mamola en La Rábita te bezoeken.

Als je naar Polopos gaat dan doe je dit om de rust te ervaren die dit kleine witte dorpje uitstraalt. Tegenwoordig zijn er ook Nederlanders die tijdens hun vakantie even een uitstapje maken naar dit dorp.

Dit vanwege het televisieprogramma van RTL 4 waarin er een aantal stellen een huisje kochten en dit hebben opgeknapt en er gingen wonen en werken. Polopos is vooral leuk om aan te doen tijdens jouw rondreis door Andalusië.

Je kunt er uiteraard ook overnachten en dan kun je vanuit hier de bezienswaardigheden in de omgeving gaan bezoeken. Doordat het dorp dicht bij enkele steden ligt, is het een optie om de bezienswaardigheden in Granada te bekijken.

Bezienswaardigheden en meer

Een bezienswaardigheid in Polopos is de Moorse toren van Cautor. Je kunt ook de kathedraal van Asuncion bezoeken, gelegen in het nabijgelegen La Mamola. Dit kleine dorp heeft ook een 18e-eeuws Castillo de Banos, gelegen in het gelijknamige dorpje.

In het Castillo is ook het Centrum voor Interpretatie van de kustverdediging van Granada gevestigd. Als je tijdens je rondreis even wat wilt eten of drinken dan zijn er ook genoeg mogelijkheden in dit dorp. Een begrip in Polopos is cafe Sonrisa.

Het Sonrisa café ligt in het bovenste deel van de stad, vlak naast de kerk. Het is een schilderachtige, lokale hangplek met een ontspannen sfeer en een geweldig uitzicht op de bergen.

De Portugese broers die de eigenaar zijn hebben een eenvoudige menukaart en kunnen je zowel lokale gerechten als wijnen en kazen aanbieden. Het Sonrisa café heeft ook heerlijk vegetarisch eten.

Het weer en klimaat in Polopos

Polopos heeft een mediterraan klimaat dat betekent milde winters en hete, droge zomers. De gemiddelde jaartemperatuur is 19°C. Het is 244 dagen per jaar droog. Over het hele jaar valt er gemiddeld 138 mm regen.

Waar ligt Polopos in Spanje?

Polopos ligt op 95 km vanaf Granada en Málaga ligt op 129 km afstand.

Kaart Polopos

Veelgestelde vragen

Wat te doen in Polopos?

In Polopos kun je enkele bezienswaardigheden bezoeken en genieten van de rust die het witte dorp uitstraalt. Verder kun je er goed wandelen en fietsen en zijn de dorpen Castell de Ferro, La Mamola en La Rábita leuke uitstapjes.

Waar ligt Polopos?

Polopos ligt in Andalusië tussen de grote steden Málaga, Granada en Almería.

Polopos (Spanje) tijdens je rondreis

Polopos is een klein wit dorpje waar veel kunstenaars wonen. Als je in dit dorp bent dan zul je merken dat het een oase van rust is. Als je tijdens je rondreis de hectiek van de steden even wilt ontvluchten dan is Polopos hier een goede bestemming voor.

De laatste jaren is de naam van dit Spaanse dorp bekend door het RTL 4 programma : Polopos: “Het Spaanse dorp”. Dit is ook de reden dat veel Nederlanders een kijkje komen nemen in Polopos.

In het dorp kun je enkele bezienswaardigheden bezoeken en de dorpen Castell de Ferro, La Mamola en La Rábita die in de buurt liggen. Wil je de wat grotere plaatsen aandoen dan zijn Almuñecar en Nerja goede opties.

Kaart Polopos