Bezienswaardigheden

Er zijn tal van bezienswaardigheden die je moet zien bij een bezoek aan Gibraltar, waarvoor een rondreis een ideale mogelijkheid is om dit te doen. Je kunt het gebied bezoeken tijdens een grotere rondreis door het zuiden van Spanje, maar ook specifiek in de omgeving van Gibraltar rondreizen. Afhankelijk van de plaatsen die je kunt bezoeken, kun je het zo groot of klein maken als je wilt. Ben je nog op zoek naar bijzondere bezienswaardigheden of handige tips? Hieronder vertellen we je meer over Gibraltar.

Kabelbaan Gibraltar

Bekijk de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Gibraltar

De Jong Intra De Jong Intra
Bekijk
Tui TUI
Bekijk

Algemene informatie over Gibraltar

Zoals hierboven al staat vermeld, is Gibraltar dus officieel Brits gebied. Er wonen zo’n 30.000 inwoners en in totaal krijgt het gebied jaarlijks zo’n 4 miljoen toeristen. Het gebied heeft een rijke geschiedenis, vanwege de strategische ligging.

Door de eeuwen heen probeerden onder andere de Fransen, Moren en christenen het gebied te veroveren. Het merendeel van de toeristen zullen voor een dagje naar dit schiereiland komen. Vanuit Marbella is het ongeveer een uur rijden en ook vanaf Cádiz is het prima te bereiken. Tijdens een dag is het mogelijk om vrijwel alle bezienswaardigheden te bezoeken, maar je kunt natuurlijk ook langer de tijd nemen en onder andere het historische centrum van de stad rustig bekijken.

De stad Gibraltar

In de stad zelf zul je vooral de bijzondere sfeer ervaren. Hier merk je pas echt de combinatie van de Spaanse en Engelse invloeden. Het contrast tussen de Spaanse huizen en de typisch Engelse dubbeldekkers is groot. Je zult zowel Engels als Spaans horen en ook qua eten zul je verschillende dingen aantreffen. Als je een dagje wilt gaan shoppen, kun je dit het beste doen op Main Street. Dit is de belangrijkste winkelstraat en het is extra voordelig aangezien de winkels hier allemaal belastingvrij zijn.

Ook vind je in het centrum van de stad het Gibraltar museum. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Gibraltar. Er is een indrukwekkende maquette van de rots van Gibraltar en onderin bevinden zich ook enkele Moorse baden.

De Flora en fauna van het gebied

Op de bekende Rots van Gibraltar en in de wateren hier omheen zul je veel bijzondere dieren en planten vinden. De Rots is een van de meest toeristische plekken van het eiland. Een van de meest bekende dieren die je hier zult spotten zijn de berberapen.

Bij de Apes Den kun je kennismaken met de enige wilde apenkolonie van Europa. Verder kun je hier nog vossen, konijnen en vleermuizen vinden. Onder de rotsen zijn nog reptielen te vinden en de wateren van Gibraltar staan bekend om de dolfijnen die hier voorkomen. Met een beetje geluk kun je zelfs een orka spotten.

Alameda Botanical Gardens
Een andere mooie plek om nog meer groen te zien is bij de Alameda Botanical Gardens. Dit is een kleine botanische tuin, maar je vindt hier tal van bloemen en planten die het de moeite waard maken om hier een bezoek aan te brengen.

Breng een bezoek aan de Great Siege Tunnels

Een andere bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is, zijn de Great Siege Tunnels die door de Engelsen zijn gegraven. Deze werden gebruikt om vijandelijke troepen af te houden, kanonnen te verplaatsen en werden ook nog gebruikt tijdens de tweede wereldoorlog.

Ga met de kabelbaan omhoog
Als je geen last hebt van hoogtevrees is een andere bijzondere mogelijkheid om met de kabelbaan naar boven te gaan. Het ritje in de cabine neemt je over een afstand van zo’n 700 meter mee en geeft je een fantastisch uitzicht. Vanaf hier kun je de Straat van Gibraltar zien, het blauw van de Middellandse zee en de Atlantische Oceaan.

Alle scheepvaart die van de Middellandse zee gaat moet via de Straat van Gibraltar, waardoor er dus altijd een hoop scheepvaart te zien is. Dit is een indrukwekkend gezicht, waarbij je op sommige momenten wel tientallen schepen tegelijk kunt spotten. Vanaf de Rots van Gibraltar heb je hier een prachtig uitzicht over.

De stranden van Gibraltar

Ook als je houdt van een strandvakantie ben je hier aan het juiste adres. Verwacht geen stranden zoals de Costa del Sol of Costa de Almería. Gibraltar kent vijf stranden, waarvan Sandy Bay het bekendst is. Deze ligt aan de andere zijde van de Rots en is via een weg bereikbaar. Andere stranden die je kunt bezoeken zijn Camp Bay, Little Bay, Catalan Bay en Eastern Bay.

Camp Bay en Little Bay liggen vrijwel tegen elkaar aan en bestaan voor een deel uit een rotsachtig strand. Hier in de buurt kun je ook een groot zwembad vinden om een duik in te nemen. Catalan Bay is een relatief klein strand in de buurt van een vissersdorpje. Het grootste strand is Eastern Bay en is zeker in de zomermaanden druk bezocht door toeristen. Als vliegtuigspotter zit je hier zeker goed, aangezien je een fantastisch uitzicht hebt over de landingsbaan van Gibraltar Airport.

Bekijk de aanbiedingen

Gibraltar vakantie? Of tijdens je rondreis?

Gibraltar zelf is natuurlijk vrij klein, en je zult dus ook geen uren over het schiereiland kunnen rondrijden. Wel kun je gemakkelijk meerdere delen van het gebied bereiken en kun je op meerdere plaatsen overnachten. Een andere mogelijkheid is om Gibraltar in een grotere rondreis in te plannen. Tijdens een rondreis Andalusië is Gibraltar een uniek dagje weg. Je kunt hier een of meerdere nachten overnachten en vervolgens doorreizen naar een ander gebied. Zo kun je even een compleet andere cultuur proeven en heb je een veelzijdige vakantie.

Rots Gibraltar