Rondreizen door Andalusië

Sevilla
Rondreizen door Andalusië betekent dat je vele verschillende kanten te zien zal krijgen. Dat geldt dan in de eerste plaats voor de vele steden welke deze streek rijk is. Het is leuk om je rondreis van stad naar stad te laten gaan.

Er zijn verschillende steden die meer dan de moeite van het bezoeken waard zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan Sevilla, Málaga, Córdoba, Cádiz of één van de kleinere plaatsen zoals Estepona, Mijas en Torremolinos. Het is zeker ook aan te raden om deze allemaal in je rondreis op te nemen wanneer je daadwerkelijk gaat. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om aan de ene kant te beginnen en dan via een aantal steden aan de andere kant van Andalusië te eindigen.

Veel diversiteit

Wat je zult opvallen tijdens het rondreizen door Andalusië is dat de streek weliswaar een geheel vormt, maar dat er toch wel veel verschillen zijn tussen de steden en de delen.

Alleen al om die reden is een rondreis dus ook de moeite van het ondernemen waard. Je leert heel veel over verschillende periodes in de Spaanse geschiedenis. Denk dan bijvoorbeeld aan de tijd van de emiraten, maar denk ook aan meer moderne tijden. De steden kunnen je hier op een goede manier bij helpen om alles te leren kennen.

Ontdek de gastvrijheid

Wat ook interessant is om te ontdekken als je de steden aandoet tijdens het rondreizen door Andalusië, is de gastvrijheid van de Spaanse bevolking. Dit is in het zuiden van het land nog nadrukkelijker aanwezig dan in het noorden.

Daarom zul je hier dus ook echt het gevoel hebben alsof je gewoon thuiskomt. Dat is op zichzelf natuurlijk al een bijzonder gevoel dat je lang niet overal in Europa zomaar zal ervaren. Die insteek is voor veel mensen ook een reden om de reis naar deze Zuid-Spaanse streek te ondernemen.

Málaga

Het juiste moment kiezen

Wat wel aan te raden is, is het kiezen van je moment. Dit is lastig in deze streek omdat dit van andere factoren afhangt dan het klimaat. Rondreizen door Andalusië kan het hele jaar door onder geschikte temperaturen worden gedaan. Daarom is het vooral aantrekkelijk om naar de plaatselijke kalender te kijken.

Er zijn gedurende het jaar allerlei festiviteiten die erg interessant zijn. Het kan dus heel slim zijn om je rondreis te laten samenvallen met één van deze evenementen om er op die manier optimaal van te kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan Semana Santa, Virgen del Carmen en Feria de Málaga.

Verder kijken dan de steden

Een ander aantrekkelijk punt van rondreizen door Zuid-Spanje is juist wat er buiten de steden te vinden is. De natuur is hier van grote schoonheid. Het is ook nog eens nergens mee te vergelijken. Ook niet met andere favoriete rondreisbestemmingen in het zuiden van Europa. Als je een natuurliefhebber bent bekijk dan voordat je je rondreis gaat boeken welke plaatsen je echt wilt gaan zien.

De vorm van de reis

De vorm van de reis is een punt van aandacht voor je daadwerkelijk vertrekt om te gaan rondreizen door Andalusië. Dat komt omdat de vorm kan afhangen van je doel. Een vorm die altijd aantrekkelijk gevonden wordt is de fly & drive. Dat betekent dat je het vliegtuig pakt vanaf Nederland naar Andalusië. Daar staat dan een auto klaar die je kunt gebruiken om van plek naar plek te reizen gedurende je verblijf. Uiteindelijk eindig je dan weer bij het beginpunt waar je dan de auto weer inlevert en terug kunt vliegen naar Nederland.

Ronda

Je kunt er ook voor kiezen om een groepsreis door Andalusië te boeken. Het voordeel hiervan is dat er een gids mee gaat welke je alles over Andalusië kan vertellen. Bovendien zijn alle overnachtingen geboekt en je hoeft niet zelf achter de entree kaarten aan van de belangrijke bezienswaardigheden.

Voor de liefhebbers

Andere vormen van rondreizen zijn bijvoorbeeld te voet of met de fiets. Mensen die van actieve vakanties houden kunnen dat ook perfect doen in deze streek. Zowel het wandelen als het fietsen is hier goed te doen. Uiteraard is het dan van belang om wel de nodige zaken te plannen. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer naar de streek.

Voorbereid of juist niet

Het is ook belangrijk om te bepalen in welke mate je het rondreizen voorbereid wilt hebben. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om dit te laten verzorgen door een organisatie. Er zijn heel veel aanbiedingen op dit vlak te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld alles vooraf georganiseerd wilt hebben, dan kan je dit gewoon zo boeken. Je hebt dan eigenlijk nergens omkijken naar, behalve dan dat je altijd op tijd op elke plek op je rondreis moet zien aan te komen. Dit zal echter geen probleem moeten zijn. Deze manier is erg relaxed en je komt op de mooiste plaatsen in Andalusië.

Puente Romano Cordoba

Hoe lang op rondreis?

Het is in het geval van een geplande reis belangrijk om de lengte te bepalen. Rondreizen kan op verschillende manieren. Je kunt 8 dagen gaan, maar ook veel langer. Er is genoeg te zien om je langere tijd te kunnen vermaken. De meest gangbare vormen zijn 8, 10 of 15 dagen, maar er zijn ook andere reizen, bijvoorbeeld van 21 dagen. Het is goed om zelf even te kijken hoeveel tijd je kunt en wilt besteden en wat je in ieder geval allemaal gezien en gedaan wilt hebben tijdens je reis. Dit helpt je bij het plannen.

Op de bonnefooi

Je kunt er ook voor kiezen om helemaal niet voor zoveel voorbereiding te gaan. In dat geval kies je er bijvoorbeeld voor om alleen maar je heenreis en je terugreis te boeken en verder alles zelf gewoon uit te zoeken. Ook dat kan een leuke kant zijn van het rondreizen. Je weet dan immers nooit wat je kunt verwachten. Mogelijk brengt het je op plekken die je anders misschien helemaal niet te zien zou krijgen wanneer alles georganiseerd zou zijn.

De belangrijkste kanten vast kennen

Rondreizen door Zuid-Spanje werkt het best wanneer je weet wat je allemaal wilt zien. Dan is het bijvoorbeeld van belang om te weten welke bezienswaardigheden er allemaal zijn. Aan de hand van je kennis over de steden en de cultuur kan je precies bepalen wat je in ieder geval gezien moet hebben tijdens je reis. Uiteindelijk is deze rondreis in dat opzicht natuurlijk niet anders dan heel veel andere reizen die je hebt ondernomen. Je wilt er wel iets van opsteken en veel van het moois wat Andalusië te bieden heeft gezien hebben.

De bevolking zelf kennen

Het is ook leuk om de bevolking van de streek zelf te leren kennen. Dat kan ook op verschillende manieren. Het hangt bijvoorbeeld van het moment van reizen af. Wanneer je gaat rondreizen buiten het zomerseizoen, dan kan je een momentje nemen om in één van de steden een voetbalwedstrijd van één van de grote clubs te bezoeken. Hier leer je veel over de hartstocht van de bevolking van deze regio. Dat is natuurlijk altijd leuk om te doen. Bovendien is het ook lekker ontspannend. Dat is ook belangrijk tijdens je reis.

Lekker naar het strand gaan

Vergeet vooral ook één heel belangrijk ding niet als je in Andalusië bent. Wanneer je daar bent, dan is het belangrijk om ook gewoon even van de zon te genieten. Het is niet voor niets een topbestemming als het om zonvakanties op het eigen continent gaat. Dat betekent dus dat je, zeker tijdens langere rondreizen, in ieder geval ook een dagje strand moet inplannen. Het is immers ook zo dat je de mooiste stranden en de mooiste zee in deze streek kunt vinden. Het is heel leuk om ook deze kant van de regio te leren kennen.

Je moment kiezen

Kies een leuk moment om te gaan rondreizen, door het doorgaans gunstige klimaat is het goed mogelijk om op elk moment in het jaar je kans te pakken. Je hoeft dus niet per definitie altijd in de zomer te gaan om een leuke tijd te beleven. In de wintermaanden of in de herfst kan het gemakkelijk net zo leuk zijn. Omdat het klimaat dan net iets gunstiger is, kan het zelfs leuker zijn om juist in deze jaargetijden te gaan. Je hebt dan net iets minder met echte hitte te maken en kunt dus meer activiteiten ondernemen.

Samenvatting

Het is leuk om op verschillende manieren een rondreis door Andalusië te maken. Daardoor is er dus voor iedereen een vorm te vinden die aantrekkelijk kan zijn. Het is belangrijk om te bepalen wat je leuk vindt en op zoek te gaan naar een reis die daarop aansluit. Of dit nu cultuur is of juist natuur, hoeft daarbij niet het verschil te maken. Er zijn reizen in verschillende vormen. Geniet ook van alles wat er geboden wordt op het gebied van de Spaanse keuken en de leuke dingen die er in de steden te doen zijn.