Algeciras Spanje

Geschiedenis Algeciras

Algeciras werd eeuwen gelden door de Romeinen en Moren als thuishaven bestempeld. Sindsdien is het altijd een havenstad geweest. Tijdens de Moorse overheersing maakte de stad zijn beste tijd door.

Later kregen de Christenen het voor het zeggen, maar de Moren wilde het in de veertiende eeuw terug veroveren. Dit lukte de Moren niet waarna ze de hele stad in brand staken.

Algeciras Zee

Algeciras – Tanger

Algeciras is vooral bekend vanwege de overtocht naar Tanger. Er gaan meerdere veerboten van verschillende veerdiensten per dag vanuit deze havenstad naar het Marokkaanse Tanger. De overtocht duurt tussen de 1.5 en 2.5 uur, dit is afhankelijk van de rederij.

Je zult aankomen in de veerhaven Tanger Med. De ticket prijzen zijn afhankelijk van de rederij waarmee je de overtocht wilt maken. Je kunt ook vanuit Motril naar Tanger per veerboot.

Bezienswaardigheden

Ondanks dat er niet heel veel te zien is in deze stad zijn er toch enkele bezienswaardigheden die je kunt gaan bezoeken tijdens jouw verblijf of als je tijd over hebt voor jouw overtocht naar Tanger.

Hornos Romanos de El Rinconcillo

Dicht bij Playa de El Rinconcillo werd in 1966 door een Spaanse archeoloog een ontdekking gedaan. Hij vond namelijk 2 ovens uit de Romeinse tijd. Deze ovens zijn nu te bezichtigen, verder kun je hier ook de Mezquita Aljama de Algeciras en Parque Arqueológico de las Murallas Meriníes aanschouwen.

Faro Punta Carnero Algeciras

Een mooi uitzicht heb je vanaf het Faro Punta Carnero Algeciras. Je kijkt hiervandaan over de baai van Algeciras en de Straat van Gibraltar. Verder kijk je op de Punta Carnero vuurtoren en vogelliefhebbers zullen hier hun hart op kunnen halen. Rondom deze plek liggen verschillende strandjes en zijn enkele restaurants gevestigd.

Het oude centrum

Het oude autovrije centrum van de stad is vooral rondom het Plaza Alta leuk om te bezoeken. Op dit mooi ingerichte plein staan met mozaïek betegelde banken, je kunt er goed eten in een van de restaurants en er zijn genoeg terrassen om een drankje te doen.

Verder zijn er in het oude centrum verschillende winkels gevestigd. Breng ook een bezoek aan de mercado uit 1933 en het Parque María Cristina dat dichtbij Plaza Alta ligt. De stadsmuur in de oude stad herinnert nog aan de Meriniden die het ooit voor het zeggen hadden in Zuid-Spanje.

Stranden

Als je wilt relaxen op een fijn zand strand dan is het in het zuiden gelegen Playa de Getares een prima plek voor jou. Je kunt er allerlei watersporten beoefenen en verder zijn alle faciliteiten voor een fijne stranddag aanwezig. Je zult er voornamelijk locals aantreffen.

Playa el Rinconcillo is een strand dat vanwege zijn ligging naast een industrieterrein en een haven niet echt uitnodigt om een dag te verblijven. Hetzelfde geldt voor Playa de Palmones.

Omgeving

Zoals je hebt kunnen lezen is Algeciras een stad om twee continenten met elkaar te verbinden. Het nodigt niet echt uit om er heel lang te verblijven. Overigens zijn er in de omgeving wel genoeg interessante steden en dorpen die de moeite van een bezoek waard zijn.

Rots van Gibraltar

Als je in de haven van Algeciras bent dan heb je uitzicht over de Straat van Gibraltar. Je kunt de Rots van Gibraltar bezoeken door 25 kilometer te rijden. Eenmaal daar aangekomen kun je het Moors kasteel bezoeken. Een leuk weetje, onder het steen ligt een ruim 50 kilometer lang tunnel stelsel.

Ceuta

Vanuit Algeciras gaat er iedere 40 minuten een veerboot naar Ceuta. Ondanks dat dit op het Afrikaanse continent ligt, is het een autonoom stadsgewest binnen het Spaanse Koninkrijk. Er wonen dan ook voornamelijk Spanjaarden. Als je in Ceuta bent dan moet je zeker het Byzantijnse fort op de heuvel Monte Hacho gaan bezichtigen.

Het weer en klimaat in Algeciras

Algeciras heeft een mediterraan klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 20°C. Veel neerslag valt er niet, het is er ruim 230 dagen per jaar droog.

Andalusië
TUI Andalusië

10 dagen rondreizen door Andalusië met TUI

Boek een rondreis door Andalusië en ontdek het authentieke Spanje. Bij TUI heb je de keuze uit verschillende soorten fly-drive rondreizen, maar ook groepsreizen zijn voordelig te boeken. Bezoek Granada, Sevilla, Málaga en verschillende andere steden en dorpen in Andalusië. Vluchten en vervoer per touringcar inbegrepen.

Al vanaf

€ 349,-

Waar ligt Algeciras in Spanje?

Algeciras ligt in Zuid-Spanje op 137 km vanaf Málaga en 23 km vanaf Tarifa.

Kaart Algeciras

Veelgestelde vragen

Wat te doen in Algeciras?

Algeciras is een havenstad die Spanje verbindt met Tanger in Marokko. De meeste mensen komen er om de oversteek te maken. In Algeciras is het oude centrum leuk om te bezoeken en dan vooral het Plaza Alta.

Is Algeciras toeristisch?

Nee, het is geen toeristische stad, al zul je vanwege de oversteek naar Tanger wel veel toeristen rondom de haven tegenkomen.

Algeciras tijdens je rondreis

Algeciras is niet direct een plaats die je echt moet gaan bezoeken als je aan het rondreizen door Andalusië bent. Het is een belangrijke havenstad vanwege de verbinding tussen Spanje en Afrika.

Als je deze stad bezoekt dan is het Plaza Alta wel een aanrader. Dit mooie plein verwacht je eigenlijk niet in deze havenstad.

Algeciras