Ligging Riogordo Andalusië in Spanje

Riogordo is één van de kleinere gemeenten van de regio Andalusië en het ligt in de lager gelegen bergen van de Montes de Málaga, 40 kilometer ten noorden van de stad Málaga.

Het ligt bovendien centraal van de Comarca Axarquía, een gebied dat naar het binnenland van Málaga loopt en zich uitstrekt tot aan Nerja. Ingeklemd tussen Málaga stad en Riogordo ligt het natuurgebied Parque Natural Montes de Málaga.

Rigordo Andalusië

Over Riogordo Andalusië

Riogordo is naar onze mening hét ondergeschoven kindje van de regio Andalusië. Het is ook weer niet zo dat het dorpje, met haar karakteristieke witgekalkte huisjes, totaal onbekend is bij het grote publiek.

Maar hordes toeristen kom je er zeker niet tegen. Juist dát zou voor ons een reden zijn om Riogordo met een bezoek te vereren. Je kan er nog heerlijk in relatieve rust genieten van de prachtige omgeving én de Riogordo bezienswaardigheden. Kom hieronder meer te weten over de bekendste bezienswaardigheden.

Bekendste bezienswaardigheden Riogordo

De monumentale kerk van Riogordo is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid. Deze kerk, de parochiekerk de Iglesia de Nuestra Señora de Gracia, werd in 1492 gebouwd en is toegankelijk voor publiek.

In Riogordo is verder een landelijk etnografisch museum gevestigd. Daarin worden onder andere olie- en korenmolens tentoongesteld, wijnkelders en er is ook een wijnmakerij. Het dorpje heeft een zeer rijke historie.

Zo zijn er overblijfselen gevonden van Romeinse en Phoenicische nederzettingen. Tijdens je wandeling door Riogordo kom je hier en daar nog nissen uit de 16e eeuw tegen.

Waar ligt Riogordo in Spanje?

Riogordo ligt in de provincie Málaga in de autonome regio Andalusië.

Wat te doen in de omgeving van Riogordo?

Breng je met de auto een bezoek aan Riogordo? Er is in de omgeving van Riogordo veel te zien en te beleven! Wat te denken van bijvoorbeeld.

  • El Torcal, een prachtig natuurpark die bekend staat vanwege de rotsen met hele bijzondere vormen?
  • Het fraaie bergdorp Comares?
  • De Garganta del Chorro wat een ravijn is van maar liefst 180 meter diep?
  • De oude stad Antequera?
  • Natuurreservaat Parque Natural Sierra de las Nieves?

En natuurlijk ligt Riogordo in de buurt van bekende steden zoals Sevilla, Granada, Málaga en Marbella.

Riogordo