Rondreis Zuid-Spanje

Rondreis door Zuid-Spanje
Rondreis door Zuid-Spanje maken? Als je denkt aan een rondreis en je wilt veel zien, gastvrijheid ervaren en ook nog eens genieten van het heerlijke klimaat, dan is Zuid-Spanje de ideale bestemming voor jou. Andalusië heeft voor iedereen wat te bieden zowel op cultureel en culinair gebied en natuurlijk het heerlijke klimaat. Deze autonome regio is de grootste van Spanje als het gaat om het inwonersaantal, in 2012 woonde er 8.449.985 mensen in Andalusië (Andalucía op z’n Spaans).

Welke rondreis boeken?

Als je besloten hebt om een rondreis door Zuid-Spanje te maken of eigenlijk door Andalusië dan is de keuze enorm. Er zijn veel aanbieders waar je een rondreis kunt boeken en ook zijn er nog enkele verschillen in de soort rondreizen die jij kunt gaan maken. Wil je een individuele rondreis maken of ga je liever mee met een groepsreis? Wil je niet langer dan 8 dagen rondreizen of ga je lekker 3 weken Andalusië verkennen?

Individuele rondreis

Een individuele rondreis is een reis welke je gaat maken met je eigen reisgezelschap. Je bent dus niet op stap met een hele groep andere mensen. Bij een individuele rondreis door Andalusië boek je een bepaalde reis voor een bepaalde periode. Er zijn veel verschillende individuele rondreizen met allemaal andere bestemmingen. Je kunt bijvoorbeeld 8 dagen door Andalusië reizen waarbij je de steden Sevilla, Málaga, Cordoba en Granada bezoekt, maar er zijn er ook met andere bestemmingen. Natuurlijk kan je ook de lengte van je rondreis bepalen, er zijn reizen van 6 dagen, maar je kunt ook 29 dagen op reis.

Als je een individuele rondreis door Zuid-Spanje gaat maken dan geniet je van al het moois wat Andalusië te bieden heeft. Je hebt bovendien de volledige vrijheid.

Wat is het verschil tussen een individuele rondreis en alles zelf regelen?
Het verschil tussen een individuele rondreis en zelf een reis samenstellen is het grote gemak van een vooraf geboekte individuele reis. Als je een dergelijke rondreis boekt dan weet je vooraf al welke steden, plaatsen en bezienswaardigheden je gaat bezoeken. Het reisplan is net als bij een groepsreis al voor je samengesteld. Bovendien zijn de toegangsbewijzen van de bezienswaardigheden vaak bij de prijs inbegrepen.

Ook de hotels zijn al voor je geboekt en in veel gevallen zitten daar de maaltijden ook al bij. Als je daarentegen zelf gaat rondreizen, dit kan natuurlijk ook erg avontuurlijk zijn maar dan ben je vaak een hoop tijd kwijt aan het boeken en zoeken van de bezienswaardigheden welke je wilt zien. Bovendien ben je vaak goedkoper uit als je een individuele reis boekt omdat de touroperator groter in kan kopen.

Als je een individuele rondreis gaat maken kan het zijn dat er wel een reisbegeleider bij inzit die je tijdens de reis begeleidt, het kan ook zo zijn dat je op de bestemming opgewacht wordt door een lokale gids.

Als je bijvoorbeeld tijdens jouw rondreis naar Granada wilt om het Alhambra te bezichtigen dan moet je de toegangskaarten al tijdig bestellen. Je kunt hier niet naar binnen als je vooraf geen toegangskaarten hebt besteld. Als je teleurstellingen wilt voorkomen en alles uit je reis wilt halen dan is een individuele rondreis echt een aanrader.

✅ Tip: als je een individuele rondreis gaat maken, kijk dan vooraf of de toegangskaarten voor de bezienswaardigheden zijn inbegrepen.

Voordelen Nadelen
Het voordeel van individuele rondreis is de vrijheid. Je bent van niemand afhankelijk Geen
Je kunt het reisschema vaak nog aan laten passen aan jouw wensen

Rondreis door Zuid-Spanje

Fly-drive

Een soort individuele reis is de Fly-drive rondreis. Hierbij vlieg je naar Zuid-Spanje en daar staat de huurauto voor je klaar waarmee je de rondreis gaat maken. In de meeste gevallen zijn de hotels ook al voor je geboekt en deze zijn bij de prijs inbegrepen. Deze vorm van reizen is de laatste jaren enorm populair geworden. En dit is vrij logisch omdat het je enorm veel vrijheid biedt. Je vliegt, stapt in de auto en overnacht in de hotels welke al voor je geboekt zijn. Het enige wat jij nog hoeft te doen is genieten!

Twee soorten Fly-drive reizen
Er zijn twee soorten Fly-drive rondreizen te boeken. De eerste is welke we zojuist hebben beschreven waarbij je vlucht is geboekt en zodra je geland bent stap je in de auto en rijdt vervolgens het vooraf opgestelde plan. De tweede optie is dat je een Fly-drive boekt waarbij ook je vlucht en huurauto zijn inbegrepen alleen je overnachtingen moet je wel zelf regelen. Dit geeft natuurlijk nog meer vrijheid maar het kan je ook veel tijd gaan kosten als je in een periode gaat waarbij het moeilijk is een kamer te reserveren.

Vliegen, landen en instappen in een huurauto. Op weg naar het avontuur in Andalusië!

Fly-drive boeken

Als je een Fly-drive voor Andalusië gaat boeken dan zul je zien dat de keuze enorm is. De populariteit is de laatste jaren enorm gestegen en dat is voor de consument natuurlijk goed. Door vooraf de verschillende rondreizen te vergelijken kan je een hoop geld besparen. Let er bij het boeken wel op wat er wel en niet inbegrepen is. Denk hierbij aan de toegangsbewijzen voor de bezienswaardigheden en de hotel overnachtingen. Sluit vooraf zelf een goede reisverzekering af dit kan je namelijk een hoop narigheid voorkomen.

Voordelen Nadelen
Je kunt zelf je reis samenstellen en overnachten waar je wilt Het zoeken en boeken van een hotel neemt meer tijd in beslag
Je bent niet gebonden om in een bepaalde plaats een bepaalde tijd te verblijven Je betaald vaak meer voor je entree bewijzen dan dat je dit vooraf laat boeken

Groepsrondreis

Bij een groepsrondreis hoef je zelf weinig tot niets te regelen. Je reist onder begeleiding van een reisleider/ster welke al vele jaren ervaring heeft. Het voordeel hiervan is dat je veel te weten komt over dingen waar je zelf niet snel achter zal komen. Bij een groepsreis is alles vooraf geregeld, zoals de toegangsbewijzen voor de bezienswaardigheden, de overnachtingen in goede hotels en ook de maaltijden zijn vaak inbegrepen. Deze vorm van reizen biedt enorm veel comfort en ontspanning.

Een groepsrondreis is in de meeste gevallen gezellig en je leert er nieuwe mensen kennen met dezelfde reis interesses. Een ander voordeel van een groepsreis door Andalusië is de prijs. Een groepsreis is vaak vele malen goedkoper dan dat je zelf alles gaat regelen. Hoe groot de groepen zijn dat ligt helemaal aan de reisorganisatie en de animo voor de reis. Je moet rekenen op groepen van 10 tot 30 personen.

Groepsreis boeken

Als je een groepsreis door Zuid-Spanje wilt boeken dan moet je vooraf goed bepalen welke steden, plaatsen en bezienswaardigheden je echt wilt zien. Met een groepsrondreis kun je namelijk niet zoals bij een individuele reis even zelf het reisschema aanpassen. Bepaal dus vooraf hoelang je wilt reizen en wat je echt niet wilt missen.

Voordelen Nadelen
Het voordeel van een groepsreis is dat je veel te zien krijgt en alles vooraf al voor je geregeld is Je bent gebonden aan een vast reisschema
Een groepsreis is in veel gevallen stukken goedkoper

8 daagse rondreis door Andalusië

Wil je kennis maken met het prachtige Andalusië en enkele steden en bezienswaardigheden bezoeken? Bij een 8-daagse rondreis kan je al een hoop te zien krijgen van wat Andalusië te bieden heeft. Steden als Málaga, Sevilla, Córdoba, Granada en plaatsen als Mijas, Torremolinos, Jerez de la Frontera en Arcos de la Frontera zijn allen te bezichtigen. Je moet bij het boeken even goed kijken welke plaatsen en steden er in de rondreis zijn opgenomen. Door het grote aanbod van rondreizen door Andalusië kun je vooraf bepalen welke plaatsen je wilt bezoeken. Aan de hand van jouw wensen kun je op zoek naar de reis die daar bij aansluit. Of dit nu een individuele of een groepsreis is dat kan je ook zelf bepalen.

10 of 12-daagse rondreis

Wil je net weer wat meer van Andalusië zien dan kun je overwegen om een 10 of 12-daagse rondreis te boeken. Je hebt dan meer tijd om bepaalde plaatsen te bezoeken en je kunt langer op een bestemming blijven. Plaatsen welke je zult bezoeken zijn onder andere: Málaga, Sevilla, Ronda, Granada, Córdoba, Jerez de la Frontera en Gribraltar. Stuk voor stuk plaatsen welke echt de moeite waard zijn en waar indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen zijn.

15-daagse rondreis

Wil je echt meer zien van het zuiden van Spanje dan is een 15-daagse rondreis een goede optie. 15 dagen rondreizen door Andalusië is een must voor iedereen die meer van de streek wil ontdekken. Genieten van de flamenco in Sevilla, sherry drinken in Jerez de la Frontera je hebt er allemaal de tijd voor als je een langere rondreis gaat maken. Je kunt op deze manier ook nog een dagje strand pakken in Marbella, Torrox of een dagje gaan winkelen in Málaga.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om rond te reizen door Andalusië. Het ligt helemaal aan jezelf welk gebied van Andalusië je gaat zien en welke bezienswaardigheden je gaat bewonderen. Wat vast staat is dat je ongetwijfeld een onvergetelijke tijd gaat beleven in dit prachtige gedeelte van Zuid-Spanje. Als je een rondeis gaat boeken, neem dan vooral de tijd om de vele rondreizen te vergelijken en bedenk vooraf wat je zeker wilt gaan zien tijdens jouw vakantie.