Casares

Wat te doen in Casares?

Casares is een dorp dat vanwege zijn historie en karakteristieke huizen al de moeite waard is om te bezoeken.

De Iglesia de la Encarnación is de kerk die werd gebouwd in de zestiende eeuw en deze werd tijdens de Spaanse Burgeroorlog zwaar beschadigd. In 2006 is de kerk gerestaureerd en tegenwoordig is er binnen een cultureel centrum gevestigd.

Casares Spanje

Het centrum van Casares (Plaza de España) moet je zeker aandoen tijdens jouw bezoek aan dit dorp. Hier kun je heerlijk eten of een drankje doen in één van de restaurants of bars.

In de buurt ligt de Romeinse thermen Los Baños de la Hedionda. Hier kun je baden zoals de Romeinen dat deden. Het insmeren met klei en het daarna afspoelen in de rivier hoor bij het ritueel wat goed voor de huid schijnt te zijn.

In de omgeving van Casares kun je heerlijk wandelen. Er zijn 11 wandelroutes die je kunt lopen en deze variëren in lengte van 2 tot 19 kilometer.
In deze regio kom je prachtige uitkijkpunten tegen die je kennis laten maken met de kurkbomen, vijgen- en amandelbomen. Bovendien zul je genieten van het prachtige uitzicht tijdens jouw wandeltocht.

Geschiedenis van Casares

Casares stamt uit de tijd van de Fenisiërs en was al bewoond sinds 4000 jaar voor Christus. De Romeinen hebben een grote invloed gehad op het dorp.

Men zegt dat het dorp is gesticht in opdracht van Julius Caesar. Hij kwam hier om zijn troepen te inspecteren en ontdekte de rivier, die een helende werking op hem had. Hij liet er een villa bouwen dat nog steeds een bezienswaardigheid is.

Casares, gelegen tussen de bergen en de zee, is een populaire bestemming in Andalusië. De geschiedenis van Casares is rijk; het was een welvarende gemeenschap tijdens het Romeinse Rijk. De Moren bouwden er een kasteel en in de 12e eeuw was het kasteel hét middelpunt van het dorp.

Nadat de Moren verslagen waren, werd het dorp overgenomen door katholieke vorsten. In 1485 werd Casares in beslag genomen door de katholieke koning Rodrigo Ponce de Leon. Hij droeg het vervolgens over aan de hertog van Arcos. De hertog van Arcos stemde ermee in de Moorse rebellen over te leveren. De Moren werden toen beperkt tot het Serrania gebied.

Het was 1361 toen het verdrag van Casares getekend werd waardoor het onder het bewind van de Moorse heerser Muhammad V viel. In 1445 kwam Ronda in handen van de Spaanse Christelijke koningen en hierdoor kwam Casares hier ook onder te vallen.

Casares is een van de Pueblos Blancos van Málaga, wat witte dorpen betekent. Dit zijn de kenmerkende witte dorpjes die in de provincie Málaga voorkomen. De gemeente Casares ligt in de provincie Málaga, en grenst aan Manilva en Estepona. Het dorp Casares is met recht een van de mooiste van de regio te noemen.

Authentieke Spaanse keuken

Naast de historische bezienswaardigheden zijn er veel eetgelegenheden in Casares.

Een van de populairste restaurants is Venta Victoria, dat heerlijke Spaanse gerechten serveert. De eigenaren leggen de nadruk op ingrediënten van hoge kwaliteit en een uitstekende keuken. Een populaire lunchkeuze is bocadillo, een brood in stokbroodstijl gevuld met allerlei soorten beleg.

Een ander restaurant is La Sal Chiringuito, dat zeevruchten, paella en andere traditionele Spaanse gerechten serveert. Het restaurant ligt aan zee en biedt een adembenemend uitzicht.

Een ander populair restaurant is Restaurante La Terraza, dat uitstekende service en eten van goede kwaliteit biedt. Hun terras is een geweldige plek om te genieten van een panoramisch uitzicht op het dorp. Het restaurant biedt uitstekende service.

De nabijgelegen steden Manilva en Duquesa bieden goede winkel- en eetgelegenheden. Casares heeft ook veel stranden met een blauwe vlag. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit Málaga en de Costa del Sol.

Casares is een geweldige plaats om te verkennen als je op zoek bent naar een dagje ontspanning in Zuid-Spanje. Zijn historische bezienswaardigheden en relaxte sfeer maken het een heerlijke plek om te bezoeken.

Het weer en klimaat in Casares

Casares heeft een mediterraan klimaat, in januari is het ongeveer 13°C  en in juli 28°C. De beste reistijd is van april t/m oktober, al is het in juli en augustus wel behoorlijk warm.

Rondreis Andalusie
ANWB Andalusië

8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië met ANWB

Boek een 8-, 10-, 12-daagse fly-drive Andalusië. Je zult de steden Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz ontdekken en overnachten in charmehotels op prachtige locaties. Enkele hoogtepunten zijn de Caminito del Rey, Carmona, Aracena, Casarabonela en het Nationaal Park La Doñana. Incl. vluchten, huurauto en overnachtingen.

Al vanaf

€ 783,-

Waar ligt Casares in Spanje?

Casares ligt in de autonome regio Andalusië op ruim 62 km vanaf Ronda en 50 km vanaf Marbella.

Kaart Casares

Veelgestelde vragen

Wat te doen in Casares

In Casares kun je het historisch centrum, de bijzondere kerk en het kasteel bezoeken. Je kunt er ook genieten van het prachtige uitzicht tijdens het volgen van één van de wandelroutes.

Is Casares toeristisch?

Nee, Casares is geen toeristische plaats. Al is het echt wel de moeite waard om dit witte dorp te bezoeken tijdens jouw rondreis door Andalusië.

Casares (Spanje) tijdens je rondreis

Casares is een dorp wat je zeker moet gaan bezoeken als je in deze regio op rondreis bent. Het is een prachtig wit dorpje met een authentiek stadscentrum waar je heerlijk kunt eten.

Je kunt er mooie wandelingen maken en je zult versteld staan van het prachtige uitzicht wat je vanuit dit dorp hebt.

Casares