El Puerto de Santa Maria

Wat te doen in El Puerto de Santa Maria?

Er is genoeg te zien en te doen in deze stad. Loop door het autovrije centrum en proef de sfeer die kenmerkend is voor Andalusië. Met de typerende Andalusische architectuur waan je je in een sprookje. In het centrum ligt het Plaza España waar je de in de 13e eeuw gebouwde kerk kunt bezoeken.

Andere belangrijke monumenten om te bezoeken zijn Nuestra Senora de los Milagros, het kasteel van Doña Blanca, het klooster van La Victoria en de in 1880 gebouwde stierenvechtersarena die na die van Madrid en Sevilla de grootste van Spanje is. In deze arena worden nog geregeld tentoonstellingen en concerten gegeven.

Bezienswaardigheden

Kasteel van San Marcos
Het kasteel van San Marcos werd gebouwd door Alfonso X van Castilië in 1364. Een andere historische plek is het Castillo de Dona Blanca, een 15e-eeuwse toren. De toren is een replica van het origineel dat tijdens de Schiereiland oorlog werd verwoest. Deze is gratis te bezoeken.

“El Puerto” wordt ook beschouwd als een culturele hotspot in Zuid-Spanje. Ga ook eens naar het Casa de los Leones, dat in de 18e eeuw werd gebouwd door koning Carlos IV.

Mocht je nog meer willen zien dan zijn de plaatsen in de omgeving ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Ga eens naar El Rocio, Sanlúcar de Barrameda, Jerez de la Frontera, Cádiz, Arcos de la Frontera, Vejer de la Frontera en natuurlijk de stad Sevilla.

Historische gebouwen

Tijdens de gouden eeuw van de handel met de Nieuwe Wereld was “El Puerto” in Spanje een bruisend handelscentrum. De haven was bovendien de plaats van waaruit Christoffel Columbus de zeilen zette.

De stad heeft ook hierdoor veel historische gebouwen, voornamelijk paleizen gebouwd door Spaanse kooplieden. De historische betekenis ervan is enorm.

In 1818 werd de eerste botanische tuin opgericht. Dit was om planten te acclimatiseren die van overzee werden aangevoerd. El Puerto heeft een aantal wijnhuizen en biedt uitgebreid de mogelijkheid om lokale producten te proeven. Het is ook een goede plaats voor gastronomie.

De plaatselijke stranden staan bekend om hun heldere water en fijne gouden zand.
El Puerto de Santa Maria herbergt ook een museum, waar de werken van de beroemde Spaanse schilder Rafael Alberti worden tentoongesteld; het Fundacion Rafael Alberti Museum.

Deze stad is zoals gezegd ook de thuisbasis van een aantal paleizen, gebouwd door de kooplieden van de stad. De kathedraal van de stad is een 13e-eeuws bouwwerk met de Maagd der Wonderen, een Christusbeeld van Pedro Roldan en een altaarstuk van Mexicaans zilver.

Er is een plaatselijke markt genaamd de Mercado de Abastos de la Concepcion. Deze markt is een traditionele Spaanse levensmiddelenmarkt waar je verse vis, zeevruchten en andere soorten voedsel kunt kopen. Hij ligt aan de Calle del Cristo de la Salud.

Stranden

Deze zuid Spaanse stad heeft een lange kust en een verscheidenheid aan stranden. Deze zijn gelegen aan de Baai van Cádiz. Er zijn 5 stranden te vinden die allen een andere uitstraling hebben. Als je naar het strand gaat en je bent een visliefhebber dan kun je je hart ophalen in één van de goede visrestaurants die er langs de kust gevestigd zijn.

La Puntilla

Dit strand ligt dicht bij het centrum van El Puerto de Santa Maria, het is een rustig strand waar je heerlijk kunt genieten van de Spaanse zon.

Playa Fuentebravía

Playa Fuentebravía is een net strand waar je gratis kunt parkeren en alle faciliteiten voor een fijne stranddag zijn aanwezig.

Playa Vistahermosa

Aan de rand van de stad ligt dit strand wat geliefd is bij watersporters.

Playa de la Muralla

Naast de jachthaven van Puerto Sherry ligt het kleine strand Playa de la Muralla.

Playa de Levante

Op Playa de Levante is een gebied ingericht voor naturisme. Het ligt in een moerasgebied dicht bij de monding van de rivier de San Pedro.

Natuurparken

De stad heeft ook twee natuurparken, namelijk de natuurreservaten Bahia de Cádiz en Complejo Endorreico de El Puerto de la Santa Maria. In deze ecologische gebieden tref je een grote verscheidenheid aan wilde dieren, vis en vogels aan waaronder flamingo’s, ooievaars en watervogels.

Botanische tuin

De eerste Botanische Tuin werd aangelegd in 1818, om planten te acclimatiseren die van overzee waren geïmporteerd. Er groeien meer dan 400 verschillende plantensoorten. De tuin is werkelijk prachtig om te zien en geeft je een uitgebreid kijkje in planten en dieren vanuit de hele wereld.

Rondreis Andalusie
De Jong Intra Andalusië

10-daagse rondreis door Granada, Sevilla, Córdoba en Ronda

Boek een 10-daagse fly-drive reis door Andalusië waar je alle hoogtepunten van deze streek zult ontdekken. Je bezoekt steden als Granada, Sevilla, Córdoba, Ronda maar ook plaatsen als Jerez de La Frontera en Marbella en meer. Bij aankomst op de luchthaven staat er een huurauto voor je klaar, je kunt dus direct beginnen aan deze rondreis. Vluchten inbegrepen.

Al vanaf

€ 369,-

Weer en klimaat El Puerto de Santa Maria

Deze regio heeft een mediterraan klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 21°C. In december, januari en februari ligt de temperatuur rond de 16 graden. In de maanden mei, juni, september en oktober is het boven de 21°C. Ga je in de maanden juli en augustus naar deze plaats dan is de temperatuur al snel 30 graden of hoger.

Waar ligt El Puerto de Santa Maria in Spanje?

El Puerto de Santa Maria ligt in de autonome regio Andalusië in de provincie Cádiz op 115 km vanaf Sevilla en 203 km vanaf Huelva.

Kaart El Puerto de Santa Maria

Veelgestelde vragen

Wat te doen in El Puerto de Santa Maria?

Bij een bezoek aan El Puerto de Santa Maria kun je naar het historisch centrum en de bijzondere bezienswaardigheden bekijken. Bezoek ook een van de vele bodegas en mooie stranden.

Wat is de beste reistijd voor El Puerto de Santa Maria?

Het beste kun je deze stad bezoeken in het voor- of najaar wanneer de temperatuur rond de 20 graden ligt. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot ruim 30 graden.

El Puerto de Santa Maria (Spanje) tijdens je rondreis

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dagje op het strand, of een cultureel uitje, je zult merken dat El Puerto de Santa Maria een kleine, maar tegelijkertijd veelzijdige bestemming is die het allemaal te bieden heeft.

Het is een ideale bestemming om aan te doen tijdens jouw rondreis of fly & drive Andalusië.

El Puerto de Santa Maria